zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Projects Otomasyonları ile İş Akışınızı Hızlandırın

12.12.22 01:11 PM By Kardelen

İş dünyasında yaşanan tüm gelişmelere rağmen değişmeyen bir şey varsa o da zamanı etkin kullananın liderlik koltuğunda daha uzun oturacağı gerçeğidir. Teknolojinin vadettiği bu hızı işinize adapte etmek için ise doğru araçları kullanmanız gerekir. Söz konusu proje yönetimi olduğunda, işletmelerin en büyük beklentisi zamandan kazanmaktır. Bir proje yönetimi aracı hem proje aşamalarını takip etmenizi hem de ekibinizin kullanırken zorluk yaşamamasını sağlamalıdır. Peki, bugün alternatiflerin sayısının her geçen gün arttığı proje yönetimi uygulamaları arasından nasıl seçim yapacaksınız? Eğer son zamanlarda bu soruyu soruyorsanız, Zoho Projects’in sunduğu avantajlara göz atmanızda fayda var! Zoho Projects, projenizin tüm aşamalarını planlamanıza, takip etmenize ve ekibiniz içerisindeki görev atamalarını kolaylıkla yönetmenize olanak tanıyor. Bulut tabanlı proje yönetimi uygulaması Zoho Projects, zamandan ve mekândan bağımsız bir şekilde projelerinizin başarısını sağlamaya yönelik birçok avantaj sunuyor. İşinizi verimli bir şekilde izlerken, ekibinizin iş birliği yapmasına da yardımcı olan uygulama, ofis dışında bile olsanız proje takibini yapabilmenizi sağlıyor. Bu yazımızda, Zoho Projects nasıl kullanılır? sorusuna yanıt verirken aynı zamanda Zoho Projects otomasyonu avantajlarından bahsedeceğiz.

Uçtan Uca Proje Otomasyonu ile Esneklik Kazanın

Birden fazla ekibiniz varsa yüzlerce görev ve buna bağlı olarak karmaşık projeleriniz de var demektir. Sayısız iş akışı ve süreci yönetmek oldukça güç olabilir. Zoho Projects özellikleri ile bu güçlüğün üstesinden gelebilirsiniz. Zoho Projects’te yer alan otomasyonlar yardımıyla çeşitli iş akışlarını kullanabilir ve süreçlerinizi otomasyonlara bağlayarak, karmaşadan kurtulabilirsiniz. 

Blueprints Proje Yönetim Süreçlerinize Güç Katın!

Zoho Projects içerisinde yer alan Blueprints’in yardımıyla iş akışlarınızı tasarlayabilir ve rutin süreçlerinizi otomatikleştirerek, zamandan kazanabilirsiniz. Görev süreçleri her işletme için belirli zorluklar içerebilir, birden çok ekibi içerebilir, farklı aşamalarda farklı kişilerden onay gerekebilir ve bildirim gönderilmesi gerekebilir.  Tüm bu işlemleri manuel olarak yapmak hem zor olabilir hem de zaman kaybettirebilir. Bu durumunun farkında olan Zoho ekibi, Zoho Projects giriş ekranından itibaren zaman kaybetmemeniz için birçok avantaj ekledi. Bunlardan biri de Blueprints olarak karşımıza çıkıyor. Blueprints özelliği ile otomasyonları diagramlar üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde tasarlayabilir ve Zoho Projects yönetimi noktasında çok daha etkin bir yapı kazanabilirsiniz. 

Blueprints’e Neden ihtiyacınız Var?

•  Rutin görevleri otomatikleştirerek, daha anlamlı işler yapabilirsiniz.

•  Süreci doğru bir şekilde takip ederek, herkesin her zaman doğru süreci izlediğinden emin olabilirsiniz.

•  Şeffaflığı artırarak proje gecikmelerini azaltabilirsiniz.

•  Görevler için doğru onayları alabilirsiniz.

Zoho Projects Blueprints ile iş akışınızı optimize edin.

İş Akışlarınızı Tasarlayın ve Görselleştirin

Görev süreçleriniz ne kadar karmaşık olursa olsun Zoho Projects ile üstesinden gelmek oldukça basittir. İş akışı şablon düzenleyicinin sürükle-bırak özelliği sayesinde, iş akışınızı kolaylıkla tasarlayabilirsiniz. Görevler farklı birimlerden farklı insanları içerebilir. Bu nedenle görevde durum değişikliği yaşandığında anında bildirim göndermek kritik bir önem taşır. Zoho Projects ile belirli aşamalarda sorumlu olan kişileri belirleyebilir ve sürecin doğru yönetimini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bir görev bir insandan başkasına geçtiğinde, güncelleme yapmakla ve e-posta uyarısı göndermekle de vakit kaybetmenize gerek yok. Zamandan kazanmak için bu eylemleri otomatikleştirebilirsiniz. 

E-Posta Bildirimleri ve Özel İşlevlerle Zamandan Kazanın!

Zoho Projects yol haritası oluşturmanız için size birçok özellik sunuyor. Bir görev ya da proje döngüsünün farklı aşamalara sahip olması çoğu zaman karmaşaya sebebiyet verebilir. Zoho Projects’in e-posta uyarıları sayesinde bu karmaşadan kurtulabilirsiniz. Her projede sorun çıkabilir, önemli olan bu sorunların üstesinden en kısa zamanda gelebilmektir. Zoho Projects’in özel işlevleri ile sorun izleme sürecinin herhangi bir noktasında, sorunu farklı bir kullanıcıya yeniden atayabilir, paydaşları SMS ile bilgilendirebilir ya da müşteriyi sorun ile alakalı olarak güncelleyebilirsiniz. Zoho Projects’in bir diğer özelliği de üçüncü parti uygulamalara HTTP bildirimlerini otomatikleştirmenize yardımcı olan webhooks’tur. Uyarıları iletmek istediğiniz URL’leri kopyalayarak, iş kış kurallarıyla ilişkilendirebilir ve böylece kuralın koşulları sağlandığında otomatik olarak bildirim alabilirsiniz. Zoho Projects proje şablonu oluşturma aşamasından itibaren ekibinize sağladığı avantajlarla endüstrinizdeki rekabet ortamında, bir adım öne çıkmanıza yardımcı olabilir. 

Eşsiz İş Süreçleriniz için Eşsiz Bir Proje Yönetimi Platformu; Zoho Projects

Zoho projects sahip olduğu özelliklerle iş süreçlerinize hız ve verim katmanın yanı sıra, ekibinizin daha etkili bir şekilde iş birliği yapmasına olanak tanıyor. Zoho’nun her ürününde olduğu gibi Zoho Projects entegrasyonu söz konusu olduğunda da yelpazeniz oldukça geniş. Her işletmenin iş süreçlerinin kendine has bir yapıda olduğunun farkında olan Zoho ekibi, Zoho Projects için birçok özelleştirme seçeceği de sunuyor. Bu sayede, işletmenizin süreçlerine uygun bir şekilde projelerinizi çok daha başarılı ve daha az sorun ile tamamlayabilirsiniz.


Yazılım söz konusu olduğunda, destek aldığınız firma da en az yaptığınız seçim kadar kritik bir önem taşıyor. Zoho Projects destek talepleriniz için Zoho ürünlerinin uzun yıllardır Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’in tecrübesinden faydalanabilirsiniz. Bugüne dek birçok firmanın dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik eden Cloudyflex ile projelerinizi çok daha hızlı ve verimli hale getirebilir, dijital dönüşüm yolculuğunuzda daha başarılı adımlar atabilirsiniz. Zoho Projects kullanıcı rehberi ve Zoho’ya dair tüm sorularınız için Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Kardelen