zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Vault'un Yeni Ara Yüzünü Denemek için 5 Neden

16.10.20 01:11 PM By Denizhan

Uzaktan çalışma, dünyanın dört bir yanında kuruluşların evden çalışma yapısını benimsemesiyle birlikte yeni normalimiz haline geldi. Kayda değer faydalar olsa da kapsamlı siber güvenlik önlemlerinin uygulanamaması, birçok işletme açısından endişe verici olmaya devam ediyor. Uzak lokasyonlardan hassas hesaplara erişim sağlayan insanlar nedeniyle veri güvenliği ve gizlilik çözümlerine talep her zaman yüksek oluyor. Birçok kuruluş, iş parolalarını ve diğer kritik verilerini korumak adına ilk kez parola yöneticileri benimsedi. Bu tür işletmelerin uzaktan çalışma sırasında güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olmak adına yakın zamanda Zoho Vault’u, bugünün gereksinimlerini karşılayacak şekilde geliştirdik.

Zoho Vault

Vault’un yeni tasarıma sahip ara yüzü (beta sürümü), işletmelerin kullanıcı üretkenliğini artırmasına, kullanıcı erişimini kolaylaştırmasına ve ekipler için parola yönetimini zahmetsiz hale getirmesine yardımcı olan özelliklerle doludur. Bu yeni özellikler, yeni ara yüze özel olmasının yanında piyasadaki diğer şifre yönetimi çözümlerinde yaygın olarak bulunmaz.

 

1)  Ayrıntılı Güvenlik Panosu

Zoho Vault

Veri ihlallerinin %80’inden fazlasının nedeni, çalınan ya da zorla alınan kimlik bilgileridir. İşletme şifresinin güvenliğini sürekli olarak izlemek önemlidir. Vault’un yeni ara yüzü, şifrelerinizin güvenliği hakkında kapsamlı ayrıntılar sunan bir güvenlik kontrol paneli içerir. Kişisel ve iş parolalarınızın gücünü görüntüleyebilir, yeniden kullanılan parolaları belirleyebilir ve kuruluşunuzda gerçekleştirilen eylemleri gerçek zamanlı olarak analiz edebilirsiniz.

  

2)    Derli Toplu Dosyalar

Zoho Vault

Yeni ara yüzde, klasörlerdeki parola yönetimi noktasında çok sayıda geliştirme yaptık. Parolalarınızı farklı klasörlerde ve alt klasörlerde verimli bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca sahip olduğunuz farklı şifreleri seçebilir ve şifrelerinizin bir kopyasını oluşturmak için seçtiniz bir klasöre sürükleyebilirsiniz. Ayrıca, özel filtre seçeneklerini kullanarak, bir klasör içindeki parolaları kolayca filtreleyebilir ve yönetebilirsiniz. Son olarak, Değiştir veya Yönet ayrıcalıklarını kullanarak, kullanıcılarla bir klasör paylaştığınızda, alt klasörler oluşturmalarına izin verebilirsiniz.


3)  Popüler SIEM Çözümleriyle Entegre Edin

Zoho Vault

Zoho Vault, yöneticilerin tüm Zoho Vault denetim günlüklerini tek bir yerden yönetmelerine yardımcı olmak adına, Sematext ve Loggly gibi popüler güvenlik bilgileri ve etkinlik yönetimi (SIEM) araçlarıyla entegrasyon sağlar. SIEM araçları, çeşitli hizmetlerden hassas güvenlik günlüklerini toplar ve olası iç ve dış tehditlere ilişkin bütünlüklü bir görünüm sağlayarak, kuruluşunuzda gerçekleştirilen tüm etkinlikler hakkında sizi bilgilendirir.


4) Şifreleri Çöp Kutusuna Taşıyın

Zoho Vault

Şifrelerinizi yazılımla silmenize yardımcı olmak için özel bir seçenek sunduk. Artık gereksiz olduğunu düşündüğünüz parolaları, kalıcı olarak silmek yerine çöp kutusuna taşıyabilirsiniz. Bu sayede, şifrelerin Vault’tan yanlışlıkla silinmesini önleyerek, aynı zamanda paylaşma ayrıcalıklarınız bozulmadan, hesabınıza ve ilgili klasörlere yeniden yükleyebilirsiniz.

 

5) Destek Konusunda Kolay Erişim

Zoho Vault

Bir şifre yönetimi çözümünde, hassas verilerinizi yönetirken teknik desteğe erişim oldukça önemlidir ve Vault, yeni ara yüzü ile birlikte bu desteği sunuyor. Artık, Vault hesabınızdan anında destek talebi oluşturabilir ve etkin sekmenizle ilgili yardım dokümanlarına kolayca erişebilirsiniz.

Yeniden tasarlanan web ara yüzünün yanı sıra, tarayıcı uzantılarımızın da yenilenmiş sürümlerini yakında sizlerle buluşturacağız. Bu yeni uzantılar, daha hızlı yüklenecek ve uzantıdan tüm kritik parola yönetimi görevlerini gerçekleştirmenize yardımcı olacak ayrıntılı bir görünüm içerecek. Yeni uzantılar, Chrome, Safari ve Firefox’a ek olarak, Microsoft Edge (Chromium), Opera, Brave ve Vivaldi gibi popüler tarayıcılarda desteklenecek.

Sizler de işletmenizin daha güvenli adımlar atmasını istiyorsanız, Zoho Vault ile ilgili daha detaylı bilgiye Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan