zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

2018 Yılının Öne Çıkan Güncellemeleri

28.12.18 01:29 PM By Denizhan

2018 yılı yazılım sektörü açısından oldukça hareketli bir yıl oldu. 2019 yılında bizi bekleyen yeniliklerin habercisi olan gelişmeler pazarı hareketlendirirken, pazarın en büyük payına sahip olan CRM konusundaki geliştirmeler satışlarını artırmak isteyen firmalar için öncelik taşıyor. CRM söz konusu olduğunda akla gelen ilk isimlerden biri olan ve inovasyonu merkeze yerleştiren Zoho, her yıl olduğu gibi bu yıl içerisinde de birçok ilke ve yeniliğe imza attı. Sizler için 2018 yılında Zoho özelinde gerçekleşen yenilikleri derledik;


Zoho CRM’in Arayüzü Yenilendi!


2018 yılı içerisindeki yeniliklerin ilki Zoho CRM’in ara yüzünün değişmesi oldu. 2018’in ilk aylarında gerçekleşen güncellemelerle birlikte artık anlaşmalarınıza özel bir Kanban Board yaratabiliyorsunuz. Bu sayede kendi aşamalarına ve önceliklendirmelere göre görsel bir özet elde edebiliyor ve spesifik kullanıcılara ait olan özel görünümler ile satış aşamasını takip edebiliyorsunuz.


·  BluePrint’leri Taslak Olarak Kaydedebilirsiniz

 

Kullanıcı deneyimini bir adım öteye taşımayı hedefleyen Zoho CRM’de 2018 yılı içerisinde bu açıdan en dikkat çekici yeniliklerden biri de Blueprint’leri draft olarak kaydedebilme özelliği oldu. Blueprint’lerinizi yayınlamanızın ardından bazı kayıtları girmek isteyebilirsiniz ve henüz hazır olmayan bir Blueprint’i yayınlamak pek akıllıca olmayabilir. Bu yeni özellikle birlikte artık taslak olarak kaydedebilir ve hazır olduğunda yayınlayabilirsiniz.

 

·  Kullanıcılara ve Yöneticilere Rapor Atayabilirsiniz.

 

Zoho CRM’in raporlama hiyerarşisinde, organizasyonun hiyerarşik yapısı kullanıcılarınızın rollerine göre kurulur ve aynı zamanda kullanıcıları uygun raporlama yöneticilerine atamanıza olanak tanır. Bu yapı ile bir kullanıcı raporlama yöneticisi olarak atandığında kullanıcının verisine erişebilirsiniz. Organizasyonunuzun yapısına göre şekillendirebileceğiniz bu yeni özellik ile birlikte veriyi kimlerin görüp kimlerin göremeyeceğini seçebilirsiniz.

·  Kayıt Rakamlarınıza Göre İş Akışınızı Düzenleyebilirsiniz.

 

İş Akışınızı oluştururken, kayıt rakamlarını ölçüt olarak kullanabilir ve kayıt rakamlarındaki artış ya da azalmaya göre akışınızı düzenleyebilirsiniz.

 

·  E-Postalarınızı Planlayabilirsiniz.

 

Her müşterinin sizin gönderdiğiniz mailleri görebileceği uygun bir zaman dilimi vardır. Ya da sizin toplantılarınızdan vakit bulamadığınız mail gönderme işlemleriniz olabilir. İşte tüm bu durumlar için artık Zoho CRM’de e-posta planlama özelliği var! CRM üzerinden e-postalarınızı CRM’in size önerdiği zaman diliminde, daha önceden tanımlanan zamanda ya da kişisel programlama ile planlayabilirsiniz.


·  Zoho SalesInbox ile E-Posta Gönderebilirsiniz.

 

Zoho SalesInbox müşteri adaylarınıza, listenizde yer alanlara ve diğerlerine kolaylıkla mail hazırlamanızı ve göndermenizi sağlar. Zoho SalesInbox’da e-posta yazarken, CRM’inizden uygun kişiler size önerilir. Aynı zamanda mail göndermenizin ardından ResponseWatch özelliği ile takip etmenizi kolaylaştırır. SalesInbox’da Zia’dan yardım alabilir ve sizin için önerdiği en uygun zamanda mail gönderebilirsiniz.

 

·  Yenilenen Modül Yaratıcısı ile Zamandan Kazanabilirsiniz.

Zoho CRM içerisindeki modüller, işinizi satış, pazarlama, müşteriler, ürünler, etkinlikler gibi farklı kategorilere ayırmanıza yardımcı olur.  Yenilenen modül yaratıcısı ile daha etkili bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ayrıca sürükle bırak özelliği ile kolay kullanımın kazandırdığı zamanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

·  Sandbox ile Hataları Erkenden Fark Edebilirsiniz.

Organizasyonunuz büyürken, karmaşıklaşan iş süreçleri satışlarınızı etkileyebilir. Böylesi bir durumda küçük bir hatanın domino etkisiyle tüm sürecinizi olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. İşte bu tip durumlar için Zoho CRM sizlere Sandbox’ı öneriyor. Sandbox ile Zoho CRM ayarlarınızı test edebilir ve hataların önüne geçebilirsiniz.

 

·  Functions ile Kolay Erişim Sağlayabilirsiniz.

Daha öncesinde Custom Functions olarak adlandırılan Functions ile birlikte artık Zoho CRM kurulumuzu yazılım alanı olmadan gerçekleştirebilirsiniz. Zoho CRM Functions, CRM modülleri ile ilgili veriyi ya da üçüncü parti uygulamaları basit bir program senaryosu ile güncellemenize yardımcı olur.

 

·  E-posta ayrıştırıcıyı Kullanarak Kayıtlarınızı Düzenleyebilirsiniz.

Gelen e-postalarınızı E-posta ayrıştırıcıyı kullanarak otomatik olarak kayda çevirebilirsiniz. Bu sayede potansiyel müşterilerinizin kayıtlarını otomatik olarak CRM’e kaydedebilirsiniz.

 

·  Zoho CRM Geliştirici Versiyonunu Kullanabilirsiniz.

Zoho CRM’in geliştirici versiyonu yazılım geliştiriciler için CRM üzerinde ideal bir pratik yapma alanıdır. Bir satjyer ya da işe yeni başlayanlar için oldukça uygun bir çözüm olan Zoho CRM geliştirici versiyonunu kullanabilirsiniz.

 

·  Manuel Veri Onayına Son Verebilirsiniz.

Bir CRM sisteminin kullanıcıları en çok zorlayan alanı verinin onaylanması sürecidir.  İş süreçlerinizin karmaşası sırasında yapacak daha önemli işleriniz varken, manuel olarak her bir kaydı onaylamanız kuşkusuz oldukça büyük bir zaman kaybıdır. Zoho CRM’de 2018 yılı içerisinde gerçekleşen yenilikler ile birlikte yanlış veri henüz CRM’e girmeden bildirilir.

 

·  Zia’ya Söyleyin ve Sonra Unutun!

Bir durumu değiştirmek ya da sipariş vermek istediğinizde Zia’ya özel bilgileri vermeniz yeterlidir. Ayrıca toplantıyı ayarladığınız saat gibi unutabileceğiniz bilgileri Zia size hatırlatır. Bu satış aktivitelerini kaydederek, hiçbir şeyi kaçırmamanızı sağlar! 

 

·  Canvas ile Geleneksel Görünümün Ötesine Geçebilirsiniz.

CRM’iniz içerisinde tablo verilerin geleneksel düzenlenmiş görüntüsüne elveda diyebilirsiniz. Listeleriniz ve tablolarınızı görmek istediğiniz şekilde kaydedebilir ve daha kolay tanıyabilmeniz için görseller ekleyebilirsiniz.


Zoho Sites’ın Ara yüzü Yenilendi!

Zoho Sites yenilenen ara yüzü ile kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunuyor, 2018 yılında yapılan geliştirmelerden öne çıkanlar ise şöyle;

 

·  Animasyon

Animasyon özelliği ile birlikte dilerseniz içeriğinizi hareketli ve daha ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz.


·  Görsel Editör; Renk ve font seçici

Görsel editör ile kişiselleştirilen renkler ve fontları kullanabilir ve işinize özel bir site yaratabilirsiniz.


·  Slider’lar

Web sitenizi daha hareketli bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız, Zoho Sites’ın slider’ları tam size göre! İstediğiniz görselleri numaralandırarak, sitenizde dönmesini sağlayabilirsiniz.


·  Blog Post’larınız için 301 Yönlendirmesi

Bağımsız blog yazılarınızı istediğiniz lokasyona yönlendirebilirsiniz. Bu aracı kullanarak blog platformlarından istediğiniz URL ile yönlendirme yapabilirsiniz.


Zoho Reports Zoho Analytics Olarak Hizmet Vermeye Devam Ediyor

·    Yenilenen Ana Sayfa

Zoho Analytics’in yenilenen ana sayfası ile dashboard’lara tek bir tıklama ile ulaşabilir, gösterge panoları, raporlar ve veriler olarak düzenlenen analitik öğelere çok daha kolay erişim sağlayabilirsiniz.


·    Kişiselleştirilen Dashboard’lar

Dashboard’lar Zoho Analytics 4.0’da yeni bir görünüm kazandı. Kişiselleştirme özellikleri ile en önemli içerikleriniz için artık harika Dashboard’lar hazırlayabileceksiniz.


·    Zenginleştirilen Görselleştirme

Harika görselleştirmeler olmadan analiz nasıl olur? Yeni grafikler, widget’lar, paletler, etkileşimler ve çok daha fazlasının eklendiği Zoho Analytics 4.0 ile veriniz ile etkileyici hikayeler anlatabilirsiniz! Coğrafi haritalar, renkli haritalar, renk paletleri ve arama grafiği ile verinizi görselleştirebilirsiniz. 


·      Zia’ya Sorun!

Akıllı raporlama asitanı Zia, doğal dil süreci (NLP) ve öğrenen makine özellikleri ile daha da güçlü! Artık tek yapmanız gereken Zia’ya sormak, geri kalanını o halledecek!


·    Veri Uyarıları

Çok geç olmadan yakalayın! Veri uyarıları sayesinde temel iş metriklerinizdeki anormallikleri ve başarıları gerçekleştiği anda öğrenebilirsiniz. Uyarıları tek seferde yapılandırarak, arkanıza yaslanabilir ve rahatlayabilirsiniz.


·    Yorum Yapma

Ortak analiz Zoho Analytics 4.0 ile birlikte yeni bir form kazandı. Evrakları ve kayıp e-posta dizilerini unutabilir ve gerçek zamanlı olarak yorum yapmaya başlayarak, veri ile ilgili kararları ekibiniz ile birlikte verebilirsiniz.


·    Genişleyen Analizler

Zoho Analytics, sosyal medya uygulamalarından tutun da çevrimiçi reklam platformlarına dek gelişmiş bir analiz bağlayıcıyı kullanımınıza sunuyor. Üstelik her bağlayıcı, önceden oluşturulmuş özel rapor ve dashboard ile birlikte gelerek hemen başlamanıza olanak sağlıyor!


Zoho Social’da Instagram ve Facebook ile Potansiyel Müşterilerinize Ulaşın 

Zoho Social sürekli yenilenen yapısı ile sosyal medya yönetimi konusunda dünyada ilk sıralarda yer almayı başarıyor. 2018 yılı içerisinde yapılan güncellemelerden öne çıkanlar ise Facebook ve ınstagram üzerinden potansiyel müşterilerinize ulaşma oldu. Bu güncelleme sayesinde Zoho CRM ile entegre biçimde çalışan Zoho Social aracılığıyla hiçbir müşteriyi kaçırmayacaksınız!


Zoho SalesIQ; Zobot ve Sesli Arama 

zoho salesıq zobot ve sesli arama

Zobot, websitenizi ziyaret edenler ile konuşarak iletişime geçebiliyor. Bu sayede hem destek ekipleri hem de satış ekipleri Deluge ve Dialogflow platformlarının her ikisini de kullanan Zobot’dan faydalanabiliyor.


Zoho SalesIQ’da 2018 yılı içerisinde göze çarpan bir diğer yenilik ise Sesli Arama özelliği oldu. Bu özellik ile birlikte uzun sohbet metinlerinin yerini sesli arama alıyor ve sorunlar çok daha hızlı bir şekilde çözülüyor. 


Zoho People 4.0 ile Tanışın!

zoho people

Zoho People’da 2018 yılı içerisinde göze çarpan yeniliklerin başında Zoho Analytics entegrasyonu geliyor. Zoho Analytics entegrasyonu ile birlikte artık daha etkin raporlar alınabiliyor. Çıkış işlemleri için ise yeni bir method geliştirildi. Yine dashboard ve self servis konusundaki geliştirmeler kullanıcılara kişiselleştirme açısından birçok seçenek sunuyor. Ayrıca Zoho People’a mobil olarak erişebiliyorsunuz. 


Online Etkinlik Yönetimi Programı Zoho Backstage

zoho backstage

Dünyada birçok uygulaması ile tercih edilen Zoho’nun yeni ürünü Zoho Backstage ile etkinlik ve organizasyonlarınıza dair endişe duyduğunuz her şeyi bir kenara bırakarak, kalabalığa karışabilirsiniz! Zoho Backstage sayesinde etkinlik ve organizasyonlarınızı online bir platform üzerinden yönetebilir, katılımcılarınızı görebilir, katılımcılarınız ile iletişime geçebilir ve etkinliğiniz için bir mikro site hazırlayabilirsiniz.

  

Değişen rekabet ortamına ayak uydurabilmeniz için inovasyonu merkeze yerleştiren Zoho uygulamalarında 2018 yılı boyunca geliştirmeler devam etti ve 2019’un nasıl geçeceğine dair ipuçlarını verdi. Zoho Campaigns, Zoho Page Sense ve Zoho Projects başta olmak üzere tüm Zoho uygulamaları en güncel halleri ile sizlerin keşfetmesini bekliyor!


Yeni yılda bu keşfi gerçekleştirmek istiyorsanız, Zoho’nun Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’i ziyaret ederek çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz. 

Denizhan