zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho People'ın Yeni Özelliği Onboarding

05.07.19 02:25 PM By Denizhan

İyi bir başlangıç işin yarısıdır derler. Bu söz, özellikle bir çalışan yeni bir işe başladığında geçerlidir ve İK uygulamalarınız, başarılarında büyük bir rol oynar.

 

Bu yazımızda sizleri işe alım oyununda hız kazanmanızı sağlayacak etkili bir faktörle tanıştırıyoruz; Dijital Teknoloji Uygulaması!

zoho people on boarding

Zoho People ile İşe Alım


Zoho olarak, bir işe alım programı hazırlamak için neler gerektiğini biliyoruz. İstediğiniz şekilde çalışabilecek kişiselleştirilebilir bir dijital çözüme sahip olmak, her şeyi değiştirebilir.

  

Zoho People, işverenlerin işe alım sürecinde kullanmak istedikleri iş akışlarını oluşturmalarını sağlıyor. Bu bize aday işe alımı için rol tabanlı iş akışları ve daha fazlası gibi gelişmiş, önceden oluşturulmuş ve özelleştirilebilir seçeneklerle donatılmış birleşik bir çözüm yaratmak için iyi bir neden verdi. Bu özelliklerle artık çalışan deneyimini artırırken aynı zamanda İK departmanının da hızlı bir yapıda çalışmasını kolaylaştıran, başarılı bir işe alım sürecini başlatabilirsiniz.

  

Zoho People’ın gelişmiş onboarding özelliği ile neler yapabileceğinize kısaca göz atalım;

  

  

Aday İşe Alımı

  

Global olarak, Onboard onboarding(Onboard Onsetting)  denilen aday adaylarını uzun vadeli çalışanlara dönüştürme sürecinde, adaylar şirketinizi değerlendirir ve sizinle çalışıp çalışmayacağına karar verir. Bu önemli süreçte, bir çalışanın şirketinize katılmadan önce tüm İK personelinin mücadele etmesine gerek kalmadan, adaylara kesintisiz bir deneyim sunmak oldukça değerlidir.

  

Adaylarınız doğrudan ya da personel ajansları aracılığıyla gelmiş olabilir. Bu noktada birçok şirketin istemediği şey ise bir teklif göndermek ya da aday bilgilerini toplamak için farklı araçlar kullanmaktır. Zoho People, karmaşa yaratabilecek bu süreci, bütünleşik bir sistemden gerçekleştirmenize olanak tanır. 

zoho people on boarding

Zoho People, işverenlerin aday ekleyebilecekleri ve kişisel formlar ile önceki iş deneyimleri gibi profesyonel bilgileri alabilecekleri bir bağlantı göndermelerini sağlayan yeni bir işe alım platformu oluşturmalarına olanak tanır.

  

Ayrıca, dijital teklif ve çalışanların okuması gereken şirket politikaları gibi belgeleri de bu platform aracılığıyla gönderebilirsiniz.  

  

Çalışan İşe Alımı

Aday işe alım süreci tamamlandıktan sonra sadece bir tık ile adaylarınızı çalışanlara dönüştürebilirsiniz. Tüm yeni işe alım bilgileri, resmi bir e-posta adresi, katılım tarihi ve daha fazlasını sorunsuz bir şekilde sağlayabilirsiniz.

  

İş akışlarını özelleştirme

  

Organizasyonlardaki her rol eşsizdir. Bu farklı roller, her yeni işe alımın özel bir deneyime ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Bu nedenle Zoho, deneyimleri kişiselleştirmek adına rollere özel iş akışları oluşturmanıza olanak tanır. İş akışları ve kontrol listeleri tasarlayabilir ve böylece oturma alanlarından ekipman sağlamaya dek önemli görevleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

zoho people on boarding

Sıcak bir karşılama

 

Onboarding, şirketiniz ile ilgili işe alımlar konusunda en iyi yollardan birini sunar. Zoho People, videolar eklemenize izin vererek, şirketinizin değeri, kültürü, vizyon/misyonu ve daha fazlası hakkında bilgi vermenizi sağlar. Ekip tanıtımları yaparak, ortak çalışma alanınıza sıcak bir karşılama mesajı gönderebilir ya da diğer çalışanların yeni gelenlerle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz. 

zoho people on boarding

İlk Günden İtibaren Üretkenliği Artırın

 

Bir çalışan, sizlerin yönlendirdiği kadar performans gösterebilir. Zoho People, yöneticilerin yeni işe alımlarda hedefler koymalarına ve yeni çalışanlardan beklediklerini belirlemesine yardımcı olur. Bu, çalışanları ilk günden itibaren doğru yola yönlendirerek, çalışmalarında şeffaflık sağlar. 

zoho people on boarding

Çalışan Gelişimini Takip Edin

 

İşe alım, sadece bir günlük bir işlem değildir. En iyi deneyime sahip olabilmeleri için çalışanların nerede olduklarını ve check-in’lerini takip etmek önemlidir. Zoho People ile her bir çalışanın gelişimini takip ederek, onlara daha fazla yardımcı olabilirsiniz.

zoho people on boarding

Dijital işe alım, doküman yönetimi ve diğer arka ofis işlerini otomatikleştirmenin bir yolu olarak görülse de bugün bu tanımın çok daha ötesindedir. Kurumlar dijital teknolojilerden yararlanırken, en iyi insani deneyimi yaratabilmelidir. Sizler de işe alım süreçlerinizde doğru bir strateji ve doğru araçla karmaşadan uzak bir yapı sağlamak istiyorsanız, Zoho People hakkında daha detaylı bilgi almak için Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan