zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Ajanslar İçin Özel CRM Sistemi

03.01.20 02:54 PM By Denizhan

Günümüz dünyasında bir ajans sahibi olmanın getirdiği sorumluluklar, kuşkusuz 20 yıl öncesinden oldukça farklıdır. Gelişen teknoloji ile birlikte değişen kurallara ayak uydurmak kimi zaman ajansları zorlasa da bu kurallara doğru araçlarla uyum sağlanmadığı takdirde ne yazık ki gelecek pek parlak değildir. Bu yazımızda geleceğe bugünden yatırım yapmanın en iyi yollarından biri olan doğru teknolojik araç kullanımı noktasında Zoho uygulamalarının size nasıl yardımcı olabileceğini anlatacağız. 

Müşterileriniz için En Doğru CRM Sistemi; Zoho CRM

Günümüzün iş dünyasında bir ajans olarak müşterilerinizin güvenini kazanmanız kolay değildir. Bu zorlu aşamayı başarmanızın ardından müşterilerinizin güvenini kaybetmemek adına doğru adımlar atmanız oldukça önemlidir. Dijital dönüşüm noktasında ilk adımı atmak üzere olan müşterinize, kullanıcı deneyimi açısından avantaj sağlayan ve zaman ile maliyetten tasarruf etmesine yardımcı olacak bir araç önermeniz, kuşkusuz müşteri sadakatini artıracaktır. Zoho CRM, ilk kez CRM kullanan firmalarda sağladığı başarı oranı ile müşterinizin yazılıma dair taşıdığı tüm endişelere son verebilir. Zoho CRM’in müşterilerinize sağlayacağı faydayı örneklerle açıklayacak olursak;


Zoho CRM ile Google Ads Yatırımının Etkinliğini Ölçebilirsiniz!

Zoho CRM ile müşterileriniz çevrimiçi reklam kampanyalarının gerçekte ne kadar gelir sağladığının tam bir resmini görebilir. İlk tıklamadan anlaşmanın tamamlanmasına kadar hangi kampanyanın ne kadar işe yaradığını görmek için CRM içinden reklam harcamalarını takip edebilirler. Ayrıca Zoho CRM, satış verilerini Google Ads harcamalarıyla birleştirerek hangi anahtar kelimenin en nitelikli müşterileri çektiğini bulmanızı sağlar. 

ajanslar için özel crm sistemi

Zoho CRM ve Google Ads entegrasyonu ile satış temsilcileri müşterilerin hangi reklamları tıkladığını ve işletmenizi bulmak için hangi anahtar kelimeleri aradıklarını görmenizi sağlar. Yine Zoho CRM ile fırsatları birer satışa dönüştürseniz bile dönüşüm verileri otomatik olarak Google Ads’e aktarılarak, verilerin sürekli güncel kalmasını sağlayabilirsiniz. En iyi kampanyaya yatırım yaptığınızdan emin olmak için ise Zoho CRM’in sunduğu ayrıntılı istatistiklerden yardım alabilirsiniz. 

ajanslar için özel crm sistemi

Facebook Lead Reklamlarından ve Formlarından Satış Fırsatlarını Yakalayın!

Sosyal medya artık satış kanallarının en büyüklerinden biri haline geldi. Facebook üzerinden payınıza düşen satış fırsatlarını hızlı bir şekilde yakalamak istiyorsanız, Zoho CRM yardımcı olabilir. Satış ekibinin harekete geçmesi için form alanlarını ve kampanyaları destekleyin ve olası satışları yakalayarak, reklam performansını analiz edin ve olası satış bilgilerini kolayca Zoho CRM’e aktarın. Ayrıca, tüm potansiyel müşterilerinizi gerçek zamanlı olarak izleyebilir ve tek tıklamayla Zoho CRM’e yönlendirebilirsiniz. Yönettiğiniz markalara ilgi çekmek için formları kullanabilir ve Facebook Müşteri Temsil Formlarınızdaki alanları Zoho CRM ile eşleştirebilirsiniz. 

ajanslar için özel crm sistemi

Zoho CRM ile potansiyel müşterilerinizi diğer sosyal medya kanallarındaki profillerle de ilişkilendirebilirsiniz. Üstelik tüm bunları tek bir ekrandan yapabilirsiniz. Rakamlara ve raporlara daha derinlemesine bakabilir ve markanız için daha doğru stratejiyi geliştirebilirsiniz. 

ajanslar için özel crm sistemi

Zoho CRM ile Ajansınızın Verimini Artırın!

Zoho CRM ile müşterilerinize birçok fayda sağlayabileceğiniz gibi ajansınız için de faydalanabilirsiniz. Dünyada birçok ajansın tercihi olan Zoho CRM’in ajansınıza sağlayabileceği faydalardan kısaca bahsedecek olursak;

 

 

Zoho SalesInbox ile E-Posta ve CRM’i Birlikte Kullanın!

Satış faaliyetlerinizi satış kanalınıza ve anlaşmalarınızın aşamalarına göre düzenliyor ve önceliklendiriyorsanız, bu işlemin zamanınızın büyük bir bölümünü aldığını da biliyorsunuzdur. Peki, bunu sizin yerinize SalesInbox’ın yapabileceğini söylesek? Ayrıca E-posta gönderimlerini açan ve tıklayan müşterilerin bildirimlerini anlık olarak Zoho CRM üzerinde yer alan Zoho SalesInbox üzerinden takip edebilirsiniz. Bu sayede hangi müşterinin hangi aksiyonu aldığı bilgisine ulaşabilir ve hızlıca aksiyon alabilirsiniz. 

ajanslar için özel crm sistemi

Satış Fırsatı ve Pipeline Özelliği ile Satış Sürecinizi Daha Verimli Hale Getirin!

İşletmelere birçok konuda avantaj kazandıran Zoho uygulamaları söz konusu satış olduğunda da oldukça başarılı bir çizgide ilerlemeye devam ediyor. Zoho CRM üzerinde bulunan satış fırsatları ile ajansınızın verimini maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz. Satış fırsatı kavramı ve Zoho’nun sunduğu avantajlar hakkında daha fazlasını daha önceki blog yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca, Zoho CRM içerisinde yer alan Pipeline özelliği ile anlaşmalarınızı çok daha etkin bir şekilde yönetebilirsiniz. Pipeline özelliği sayesinde satın alma potansiyeli en yüksek olan aday müşterilerinizi tespit edebilirsiniz. Satış döngünüzü aşamalara ayırarak, her adımda önemli olasılıkları önceliklendirebilir ve satış hattınızın her aşamasındaki rakamları takip edebilirsiniz. 

ajanslar için özel crm sistemi

Tüm Bilgileri Tek Ekrandan Takip Edin!

B2B pazarlamanın belki de en önemli noktası olan kişi bilgilerini Zoho CRM üzerine kolaylıkla kaydedebilir ve dilediğiniz an hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. LinkedIn adresleri, şirket ya da sektör bilgisi gibi kritik verileri gerektiği zaman raporlara dönüştürebilirsiniz. Zoho CRM’in kişiselleştirmeye açık yapısı sayesinde, tamamen ihtiyaçlarınıza uygun bir hale getirebilirsiniz.


Zoho Social ile Tüm Sosyal Medya Kanalları Tek Ekranda!

Sosyal medya artık satış için yeni ve etkili bir kanal olarak kabul ediliyor. Bu kanalların doğru kullanılmadığı takdirde müşteri deneyimini olumsuz etkilediğini biliyoruz. Sosyal medya kanallarını müşterileriniz ve kendiniz için en doğru şekilde kullanabileceğiniz araçlardan biri olan Zoho Social, sağladığı birçok avantaj ile tüm dünyanın tercihini dönüşmüş durumda.

Müşterilerinizle ortak bir şekilde sosyal medya hesaplarını yönetmenize olanak tanıyan Zoho Social ile paylaşımlarınızı istediğiniz gün ve saate programlayarak, otomatik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

ajanslar için özel crm sistemi

Sosyal medya üzerinden birçok rapor ve analiz alabilir bu sayede stratejiniz üzerinde bir geliştirme yapmanız gerektiğinde doğru adımları atabilirsiniz.

Ajansınız için en doğru aracı kullanarak, fark yaratmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan