zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Antalya, CRM ve Dijital Dönüşüme Hazır mı?

26.02.20 10:54 AM By Denizhan

Antalya’da gerçekleştirilen BTvizyon Toplantısı kapsamında “Dijital Dönüşümde Sonraki Adım” başlıklı bir panel de gerçekleştirildi. Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M. Göker Sarp’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde “CRM’in Dijital Dönüşümdeki Rolü”, “CRM’de Veri Anlamlandırma, Segmantasyon ve Şikayet Yönetimi”, CRM’in Satıştaki Rolü”, “Kitlesel Kişiselleştirme”, “Antalya’da CRM’in Gelişimi ve Geleceği” ile “Otel Yönetiminde Teknoloji” konuları değerlendirildi. Panele konuşmacı olarak ise ve Cornelia Hotels Golf Resort & Spa CRM Yöneticisi Senem Sarı Çete, Kilit Hospitality Grup CRM Direktörü Ferhan Yönter, Paloma Hotels Group CRM & Reputation Manager’ı Berfu Tekbaş, Sherwood Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü Sezer Şener ve Cloudyflex Yönetici Ortağı Haluk Çavuşoğlu katıldı.

“Modern kurumlar artık birçok noktadan müşterilerine dokunabilmeli”

Cloudyflex Yönetici Ortağı Haluk Çavuşoğlu da şu bilgileri verdi:

“Kurumların dijital dönüşüm için en çok dijital pazarlama alanında yatırım yaptıklarını gözlemliyoruz. Modern kurumların artık birçok noktadan müşterilerine dokunabilmeleri gerekiyor. Tele satış için de mutlaka bir santral alt yapısı olduğunu gözlemliyoruz ancak bu altyapı genelde CRM ile entegre olmuyor. Günümüzde merkezde müşterinin olduğu bütünleşik sistemler kurulmalı. Müşteri kolay şekilde şikayetini iletebilmeli. Otel şikayeti anlayarak kayıt altına alıp hızla çözmeye çalışmalı. CRM yazılımı üreticileri kullanımı sürekli kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Bunun dışında entegrasyon ve mobil konuları oldukça önemli bir hale gelecek.”


“CRM bize bir kimlik kattı”

Sherwood Hotels Satış ve Pazarlama Müdürü Sezer Şener’e göre, 2016’deki krizden önce CRM ve misafir İlişkileri farklı içeriklere sahip olsa da karıştırılan iki kavramdı. Otellerde misafir ilişkilerinden ayrı olarak CRM birimi kuruldu ve son 2 yılda Antalya’daki otellerde bu sistem yaygınlaştı. Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CRM her şeyden önce bize bir kimlik kattı. Bu sayede kim olduğumuzu, hangi profilde misafirleri ağırladığımızı ve ağırlayabileceğimizi önceden analiz etme şansı yakaladık, marketing faaliyetlerimizi bu doğrultuda yapmaya başladık. Öte yandan dijital dönüşüm ile beraber gelen dijital onay bence çok önemli ve işimizi oldukça kolaylaştı. Eskiden tur operatörleri ve oteller arasında yapılan kontratların imzalarının tamamlanması aylar sürerken şimdi kontratı dijital imza sayesinde dakikalar içerisinde tamamlayabiliyoruz.  Yakın zamanda işimizi daha kolaylaştıracak çözümlerin bize ulaşacağını görebiliyorum. Ancak beklentileri doğru izah edersek yatırımcılar da bu tür teknolojileri daha çok desteklerler ve erkenden vazgeçmezler diye düşünüyorum.”


Haberin tamamını BTHaber üzerinden okumak için tıklayın.


Denizhan