zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Başka Bir Bilgisayara Uzaktan Bağlantı Nasıl Yapılır?

18.10.23 08:49 AM By Kardelen

Bilgisayarınızdan ya da cep telefonu gibi mobil cihazlarınızdan başka bir sisteme erişmeniz gerektiği durumlarda uzaktan bağlantı yapmak hayat kurtarıcı olabilir. Evden bir iş dosyasına erişmeniz ya da bir sunucuyu yeni baştan yapılandırmanız gerektiğinde başka bir bilgisayara uzaktan bağlantı yapmanız işinizi kolaylaştırır. Normal şartlar altında başka bir bilgisayara uzaktan bağlantı kurmanız mümkün olmadığında birebir cihaz üzerinde işlem yapmanız gerekirdi. Bununla beraber bazı yazılımlar ve uygulamalar, bağlantı kurulmak istenen cihaz çalıştırılmasa bile o cihaza uzaktan erişmenize olanak tanır. Uzaktan erişim aracılığıyla bilgisayarda olan uygulamalara rahat bir biçimde erişebilir, verilere başka cihazlar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bazı yazılımlar da uzaktan bilgisayarlarınızdaki fare imleçlerini yönetmenizi, dosyaları açmanızı, programları çalıştırmanızı ve hatta e-posta göndermenizi mümkün hale getirir. Böylece fiziksel olarak bilgisayarlarla herhangi bir şekilde bağlantı kurmadan istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.


Bilgisayarlara uzaktan bağlantı kurmak, özellikle müşteri hizmetleri açısından oldukça önemlidir. Bu işlem sayesinde müşterilerinizin yaşadığı problemleri daha rahat bir biçimde tespit edebilir, fiziksel olarak bilgisayara dokunmadan sorunları kolaylıkla çözebilirsiniz. Ayrıca ofisten uzak olduğunuzda ve önemli bilgilere ulaşmanız gerektiğinde de veriye erişmek için bilgisayara uzaktan bağlantı kurarak işlemlerinizi zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz. Zoho Assist gibi uzaktan erişim araçlarından yararlanarak şirketlerinize yeni nesil araçlar kazandırabilir, verilerinize güvenli bir şekilde harici cihazlardan ulaşabilirsiniz. Kurumsal düzeyde müşterilerinize daha iyi hizmet sunmak ya da bazı çalışanlarınızın ofiste olmasa bile bilgisayarlarına erişmesini sağlamak istiyorsanız Zoho Assist gibi uzaktan erişimi kolaylaştıran yazılımlardan yararlanabilir, şirketinize farklı değerler katabilirsiniz.

Bilgisayara Uzaktan Bağlantı Yapmak Nedir?

Bilgisayara uzaktan bağlantı yapmak, cihazlarınızın yakınında olmasanız bile içinde bulunan verilere ulaşmanızı sağlayan bir sistemi nitelendirir. Bu sistem aracılığıyla kullanıcılar uzak bir cihazda depolanan verileri ve dosyaları yönetebilir, erişim problemlerini pratik bir şekilde çözebilir. Yazılımlar, temel olarak kullanıcıların başka bir konumda bulunan bilgisayarlara bağlanmasını mümkün kılar. Bilgisayarlara herhangi bir cihazdan, istediğiniz zamanda ve dilediğiniz yerden erişme yeteneği kazanmanıza olanak tanır. Zoho Assist gibi bilgisayarlarınıza uzaktan bağlantı özelliği kazandırabileceğiniz yazılımlar aracılığıyla farklı işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilir, ihtiyaçlarınızı kısa süre içinde karşılayabilirsiniz.

Bilgisayara Uzaktan Bağlantı Yapmak Hangi Durumlarda Kullanışlıdır?

Bilgisayara uzaktan bağlantı yapmak hem günlük hayat işlemlerinde hem de kurumsal işlemlerde kullanıcılarının birçok farklı fonksiyonu gerçekleştirmesini mümkün hale getirir. Yazılımlar ile neler yapabileceğiniz hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.


·  Dışarıda olduğunuz zaman bilgisayarınızdaki önemli bir dosyaya erişmeniz gerektiğinde uzaktan erişim araçları sayesinde aradığınız dosyaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uzaktan erişim yazılımları sayesinde akıllı telefon, tablet ya da başka bir bilgisayar aracılığıyla bilgisayarlarınıza bağlanabilir, dosyalarınıza vakit kaybetmeden erişebilirsiniz.


·  Bilgisayarınıza uzaktan bağlantıyı herhangi bir cihaz üzerinden kurduğunuzda cihazlarınızın ekranı bilgisayarınızın yerini alır. Örneğin, bilgisayarınızın masaüstünün arka planı ya da cihazınızda bulunan uygulamalar, bağlantı kurduğunuz cihazın ekranında da aynı şekilde görüntülenebilir. Böylece sanki bilgisayarınızın karşısındaymışsınız gibi istediğiniz programlara erişebilir, dosyaları açabilir ya da aradığınız bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


·  Bilgisayarlarla uzaktan bağlantı kurmak, şirketinizin müşteri hizmetleri performansını da artırır. Teknik elemanlar müşterilerin bilgisayarlarına uzaktan bağlanarak yaşadıkları problemleri daha rahat görebilir ve sorunlar için kısa sürede yeni çözümler üretebilir.


·  Çalıştığınız şirketin politikaları gereği bazı dosyaları bulut sistemlerine ekleyemiyorsanız bilgisayarınıza uzaktan bağlantı kurarak önemli dosyalara kolaylıkla erişebilir, işlerinizi ofiste olmadan dışarıdan da yapabilirsiniz.


·  Uzaktan erişim yazılımları, şirket ağına ya da içeriğine hemen hemen her yerden erişmenize olanak tanır. Böylece home office ortamında da işlerinizi kolaylıkla yönetebilirsiniz. Örneğin, şirketinizde remote bir sistem kurmayı amaçlıyorsanız yazılımların sunduğu erişilebilirlik avantajlarından yararlanabilirsiniz. Çalışanlarınızın birkaç gün evden birkaç gün ofisten çalıştığı bir sistem kurgulamak istiyorsanız yazılımlar sayesinde çalışanlarınızın uzakta olsa bile sistemle kolaylıkla bağlantı kurmasını sağlayabilirsiniz.


·  Uzaktaki bilgisayarlarda bulunan dosyaları başka cihazlardan yazdırabilir, aradığınız belgelere kısa süre içinde ulaşabilirsiniz. Benzer şekilde bağlantı kurduğunuz cihazda olmayan uygulamalara eriştiğiniz bilgisayar üzerinden erişebilirsiniz.


·  Müşteri desteğinde etkili sonuçlar elde etmek için uzaktan erişim sağlayan yazılımlardan yararlanabilirsiniz. Kullanıcıların uzaktaki sistemlerine onların iznini alarak giriş yapabilirsiniz. Örneğin, Zoho Assist gibi uygulamalar aracılığıyla bağlantı yapılmak istenen cihaza herhangi bir uygulama ya da yazılım indirmeden müşterilerinizin bilgisayarlarına bağlanabilirsiniz.


Bilgisayara uzaktan bağlantı kurarak birçok işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilir, ihtiyaç durumunda yazılımların sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Evdeyken ya da seyahat sırasında iş bilgisayarınıza bağlanarak önemli bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz. Zoho Assist gibi yazılımlardan yararlanarak sistemlerinizi kolaylıkla birbirine bağlayabilir, uzaktan erişim sağlayabilirsiniz.

Zoho Assist ile Bilgisayara Uzaktan Bağlantı Nasıl Yapılır?

Bilgisayara uzaktan bağlanma sistemi genel olarak bir aygıtın masaüstü ortamını diğer bilgisayara yansıtarak cihazların uzaktan kontrol edilmesini mümkün hale getirir. Uygulamalar çoğunlukla tuş vuruş hareketlerini, fare girişlerini ya da bilgisayarda bulunan dosyaları ana bilgisayardan istemciye ileterek bu bilgilerin size ulaşmasını mümkün hale getirir. Zoho Assist ise bu bağlantıları zorlanmadan kurmanıza olanak tanır. Bilgisayara uzaktan bağlantının nasıl yapıldığı hakkında genel olarak fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz.


·  Zoho Assist aracılığıyla bilgisayarlara Android cihazlardan, iOS işletim sistemine sahip aletlerden ya da farklı bilgisayarlardan kolaylıkla bağlantı kurabilirsiniz. Özellikle müşterilerinizin cihazlarına uzaktan bağlantı kurmanız gerektiği durumlardan uygulamanın sunduğu fonksiyonellikten yararlanabilir, pratik bir şekilde işlemleri her platformdan gerçekleştirebilirsiniz. Uzaktan bağlantı işlemini gerçekleştirmek için söz konusu bilgisayara herhangi bir yazılımın indirilmesini gereksiz hale getiren uygulama, bu yönüyle şirketlerin verimli ve etkili bir müşteri hizmetleri sunmasını mümkün hale getirir.


·  Android cihazlar üzerinden bilgisayarlarınıza bağlantı kurmak istiyorsanız telefonunuzda ilk olarak önceden indirmiş olduğunuz Zoho Assist Remote Desktop uygulamasını açmanız gerekir. Ardından “Uzaktan Destek” sekmesine tıklayarak “Şimdi Başlat” düğmesine basmanız yeterlidir. Sonrasında karşınıza çıkan oturum kimliğini ya da davet bağlantısını müşterinizle paylaşabilirsiniz. Müşteriniz uzaktan erişimi kabul ettiğinde bilgisayarlarına bağlanabilir, sistem üzerinde tam kontrole sahip olabilirsiniz. Böylece uzaktan yapmanız gereken işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilir, sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.


·  iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda da süreç Android telefonlar ile benzer şekilde ilerler. İlk olarak Zoho Assist Remote Desktop uygulamasını telefonunuzda açmanız ve “Uzaktan Destek” sekmesinden “Şimdi Başlat”a tıklamanız gerekir. Müşterinizle ilgili bağlantıları paylaştıktan ve müşterinizin onayını aldıktan sonra onların bilgisayarlarına iPhone cihazlarınız üzerinden kolaylıkla erişebilirsiniz. Sisteme tam erişimle bağlanmanızı mümkün kılan uygulama ile ortaya çıkan problemleri kısa süre içinde ortadan kaldırabilirsiniz.


·  Linux, Windows ya da macOS işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarla da rahat bir şekilde uzaktan bağlantı kurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Her ne kadar süreç telefonlarla benzer olsa da bağlantıyı bilgisayar üzerinde kurmaya çalıştığınızda başlangıçta ufak bir farklılık vardır. Bilgisayar aracılığıyla başka bir bilgisayara bağlantı kurmak istediğinizde ilk olarak assist.zoho.com adresine girmeniz gerekir. Sonrasında kullanıcı bilgilerinizi girdikten sonra telefonlardaki adımları takip ederek müşterilerinizin bilgisayarlarına vakit kaybetmeden bağlanabilirsiniz.

zoho assist erişim başlatma


·  Zoho Assist aynı zamanda bilgisayarlara herhangi bir izne ihtiyaç duymadan da bağlanmanızı sağlar. Bu bağlantıyı kurmak için ilk önce basit bir yazılımı bağlantı kurmak istediğiniz bilgisayara yüklemeniz gerekir. Bu araç yüklendikten sonra karşı taraftan herhangi bir onaya ihtiyaç duymadan bilgisayara bağlanabilir, istediğiniz işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, işte kullandığınız bilgisayara bu yazılımı yükleyerek evde olduğunuzda iş bilgisayarınızdaki bilgilere ve dosyalara ulaşabilirsiniz.


Bütün platformlarda bağlantıların rahatlıkla kurulmasını mümkün kılan uygulama, bu yönüyle şirketlere birçok avantaj sunar. Zoho Assist sayesinde herhangi bir işletim sistemine sahip olan cihazdan bilgisayarlarınıza bağlanabilir, istediğiniz işlemi sanki o cihaz karşınızda gibi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Cihazla fiziksel bağlantı gereksinimlerini ortadan kaldıran Zoho Assist sayesinde bilgisayarlarınızı her yerden erişilebilir hale getirebilir, sistemlerinizi dilediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz.

Zoho Assist ile Bilgisayarlara Uzaktan Bağlanmanın Avantajları

Zoho Assist bilgisayara uzaktan bağlantı yapmak istediğiniz fonksiyonel yapısı, kullanıcı dostu arayüzü ve pratikliğiyle kullanıcılarına birçok avantaj sunar. Sistemin avantajları ve özellikleri genel olarak aşağıdaki gibi özetlenebilir:


·  Zoho Assist, uzaktan bağlantı kurulan cihazdan 2 GB’a kadar veri almanızı ya da benzer şekilde 2 GB’a kadar bilgisayarlara veri göndermenizi mümkün hale getirir. Dosya paylaşımını kolaylaştıran yazılım sayesinde müşterilerinizin sistemlerini uzaktan kolaylıkla güncelleyebilir, güncelleme kaynaklı sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Örneğin, müşterinize gönderdiğiniz dosyayı indirmesini söyleyebilir ya da yükleme işlemini kendiniz uzaktan gerçekleştirebilirsiniz.


·  Uzaktan yazdırma özelliği yazılımın sunduğu önemli avantajlar arasında bulunur. Başka bir bilgisayarda bulunan bir belgeyi acil olarak yazdırmanız gerektiğinde Zoho Assist’in sunduğu özellikten yararlanabilir, dosya başka bir cihazda olsa bile onu dilediğiniz gibi yazdırabilirsiniz. Sürükle ve bırak özelliğine sahip olan yazılım, yazdırılmak istenen dosyaların kolaylıkla karşı tarafa aktarılmasına olanak tanır.

·  Linux’tan macOS’a, iOS’tan Android’e kadar her cihazla uyumlu bir şekilde çalışan yazılım, erişilebilirlik problemlerini ortadan kaldırarak kullanıcılarına fonksiyonel bir kullanım sunar.


·  Zoho Assist teknisyenlerin üretkenliğini artırırken aynı zamanda bağlantının kesintiye uğramasının önüne geçmek için özel olarak yapılandırılır. Böylece kullanıcılar, konum ya da cihaz türünden bağımsız olarak diğer bilgisayarlara zorlanmadan erişebilir, bilgisayarları kontrol edebilir, ortaya çıkan sorunları giderebilir ya da bir iş birliği gerçekleştirebilir.


·  En son protokoller ya da sıkı denetimler gibi çeşitli özelliklere sahip olan yazılım, güvenlik özellikleriyle de dikkatleri üzerinde toplar. Veri güvenliğinin oldukça önemli olduğunun farkında olan Zoho, geliştirdiği yazılım ile müşterilerinin istediği cihazdan bilgisayarlara güvenli bir şekilde bağlanmasına olanak tanır.


·  Zoho Assist, iş yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz diğer uygulamalarla da entegrasyona sahip olduğu için sistemlerinizi rahatlıkla bir araya getirmenizi mümkün hale getirir. Zoho Desk, Zendesk, Freshdesk, Slack, Microsoft Teams ya da MDM ile entegrasyona sahip olan Zoho Assist, süreçleri kolaylaştırmasıyla öne çıkar.


·  Bulut tabanlı yazılım, kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilen uzaktan bağlantıları incelemenize imkân tanır. RDP oturum kaydı ile hangi teknisyenin nasıl bir performans sergilediğini ya da hangi işlemleri yaptığını kolaylıkla denetleyebilirsiniz. Oturum işlemlerini tekrardan inceleyerek yapılan hataları kolaylıkla tespit edebilir, şirket içi performans sorunlarını da ortadan kaldırabilirsiniz.


·  IoT desteği de sunan Zoho Assist, farklı çözümler sağlamsıyla da dikkatleri üzerinde toplar. Raspberry Pi yazılımını güncellemek, yönetmek ya da erişim sağlamak gibi birçok farklı özellik sunar. Zoho Assist aracılığıyla Raspberry Pi yazılımlarının yönetilebilmesi sayesinde sistemlerinizi daha verimli bir biçimde uzaktan kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Assist, AES 256 bit şifreleme ve çok faktörlü kimlik doğrulama gibi erişim kontrolleriyle Raspberry Pi cihazlarınıza uzaktan güvenli bir biçimde erişmenize yardımcı olur.


·  Yazılım aynı zamanda bilgisayarlara bir onay almadan da bağlanmanıza olanak tanır. Küçük bir yazılım yükledikten sonra bilgisayarlarınızın işletim sistemi ne olursa olsun uzaktan dilediğiniz cihazdan bağlanabilirsiniz. Bilgisayarınızı uzaktan isterseniz kapatabilir, yeniden başlatabilir, açık olan oturumu kapatabilir, kilitleyebilir ya da beklemeye alabilirsiniz. Bununla beraber bilgisayarın içindeki dosyalara ya da verilere de Ekran Yansıtma özelliği sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yazılım, izinsiz uzaktan erişimleri engellemek için endüstri standartlarında SSL ile 256 bit AES şifreleme ve kimlik doğrulama protokollerini kullanılır. Böylece yetkilendirdiğiniz kullanıcıların izne ihtiyaç duymadan cihazlara erişmesini sağlarken verilerinizi de koruma altına alır.


·  Zoho Assist’in en önemli avantajları arasında karmaşıklıktan uzak ve sezgisel bir arayüze sahip olması gelir. Bilgisayar ya da telefon üzerinden teknisyenlerinizi kolaylıkla yönetebilir, e-posta şablonları oluşturabilir ya da isterseniz farklı raporlar alabilirsiniz. Basit arayüzü ve çeşitli uygulamalarla entegrasyona sahip olması sayesinde fonksiyonel bir kullanıma sahip olan yazılım, herkesin kısa süre içinde istediği işlemleri gerçekleştirmesini mümkün kılar.


Kolay kullanımı, işlevsel yapısı ve uzaktan erişimi herkes tarafından gerçekleştirilebilir hale getirmesiyle öne çıkan Zoho Assist, bu yönüyle kullanıcılarının ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verir. Eğer şirketinizi iyileştirmek ve geliştirmek için bilgisayarlara uzaktan bağlantı yapmanız gerekiyorsa Zoho Assist’i inceleyerek gereksinimlerinizi kısa süre içinde giderebilirsiniz.

Kardelen