zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Chatbot Marketing Nedir?

07.06.21 08:12 AM By Denizhan

Her geçen gün değişen trendler, kullanıcı deneyimi ve müşteri beklentisini yeniden şekillendiriyor. Özellikle geçtiğimiz iki yıl boyunca, dijitalleşmenin hızının artması ile birlikte artık kullanıcılar daha hızlı ve etkili bir deneyim arayışındalar. Fiziksel hizmet ve ürün alımının geçmişe nazaran çok daha az olduğu bugünlerde, dijital deneyimi daha iyi hale getirmek için işletmeler birçok çözüm kullanıyorlar. Söz konusu pazarlama olduğunda ise birçok alternatif arasından işletmeniz için en doğru olanı seçmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Son dönemde bu alternatifler arasında popülerliğini koruyan Chatbot Marketing adına merak ettiklerinizi öğrenmek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre! 

chatbot marketing nedir

Chatbot Marketing’i kısaca tanımlayacak olursak;

Temelde Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram vb. mesajlaşma uygulamaları ile entegre olan ya da web siteniz üzerine ekleyebileceğiniz, diyalog temelli ve yapay zekâ destekli chatbot’lar,  ürün, hizmet tanıtımı, sipariş, ya da destek talebi gibi birçok etkinliği dijital olarak yürütmenize olanak tanıyan bir pazarlama aracıdır. Bugün hemen her yerde karşımıza çıkan chatbot’lar ile verimli bir pazarlama stratejisine sahip olmak artık çok kolay! Hem zamandan hem maliyetten tasarruf etmenize olanak tanıyan chatbot’lar aracılığıyla sizler de müşterilerinize eksiksiz bir deneyim yaşatmak istiyorsanız, Zoho SalesIQ içerisinde yer alan eşsiz Chatbot: Zobot ile neler yapabileceğinize kısaca göz atalım!


Kodlama Yapmadan Bir Chatbot Yaratın ve Chatbot Marketing Stratejiniz için İlk Adımı Atın

Zoho’nun sunduğu imkanlarla tek bir kod satırı yazmadan, tamamen işlevsel bir chatbot yaratabilirsiniz. Kodsuz chatbot oluşturucusu ile tek yapmanız gereken, sürükle ve bırak arayüzünü kullanarak, chatbot’unuz için bir akış oluşturmak ve bot yanıtlarınızı yazmaktır.

chatbot marketing

Web sitesi ziyaretçileriniz kimi zaman hızlı yanıtlara ihtiyaç duyabilir. Bu noktada, self-servis makaleler yükünüzü azaltsa da akıllı bir yapay zekâ robotu ile çok daha hızlı bir şekilde potansiyel müşterilerinizin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Zoho’nun kendi yapay zekâ teknolojisi Zia’yı kullanan, NLP odaklı cevap botu genel müşteri sorgularını anlayabilir, kaynak kitaplığını kullanarak bu soruları otomatik olarak, yanıtlayabilir.


Cevap Botunuzu doğru kaynaklarla eğitebilirsiniz

Cevap botunuzu eğitmek sandığınızdan çok daha kolay! AI chatbotu’nuzun ziyaretçilerinize önerebileceği eksiksiz ürün özelliklerini, şirket politikalarını ve ayrıntılı talimatları içeren belgeler oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra cevap botunuzun doğrudan ziyaretçi sorgularını yanıtlayabilmesi için kullanabileceği, sıkça sorulan sorulara yanıtlar yazabilirsiniz. Ayrıca cevaplanmamış sorular için, tekrar sayısıyla birlikte bir kayda erişebilir ve ekibinizin bu sorular için kaynaklar oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

chatbot marketing

Small Talk özelliği ile müşterilerle daha dostça bir iletişimin kapılarını aralayabilirsiniz. İlgi çekici ifadelerden oluşan bir kitaplık ekleyebilir ve AI Chatbot’unuza daha insani bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Yapay zekâ destekli chatbot’unuzu alan adınızla ve işinizle ilgili terimlerin yanı sıra birçok alternatifle donatabilirsiniz. Bu sayede müşterileriniz, sektörle ilgili jargon kullandığında, yanıt vermek için iyi eğitilmiş bir chatbot’a sahip olabilirsiniz.

chatbot marketing

Chatbot'larla her ziyaretçiye ulaşın


Rutin etkileşimleri otomatikleştirmek için kolaylıkla Chatbot’lar oluşturabilirsiniz. Zoho SalesIQ’nun kurumsal kullanıma hazır bot platformu Zobot’u pazardaki diğer ürünlerden ayıran eşsiz özelliklerinden birkaçını sıralayacak olursak:


·    Kodsuz botlar

Bot oluşturmak için yapmanız gereken tek şey bot oluşturucunun sezgisel kullanıcı ara yüzü aracılığıyla bir akış oluşturmak ve bot yanıtlarınızı ve eylemlerinizi yazmaktır.

  

·    Cevap Botları

Genel müşteri sorgularını anlamak ve kaynak kitaplığınızı kullanarak, bu soruları yanıtlamak için Zoho’nun kendi yapay zekâ teknolojisi Zia’yı kullanabilirsiniz. Ayrıca botunuzu daha çekici hale getirmek için küçük konuşma yanıtlarından oluşan bir kitaplık ekleyebilir ve botun endüstri jargonunu anlamasına yardımcı olmak için işinize özel terimler ekleyebilirsiniz.


·    Özel botlar

Botunuzun derinliklerine inmeyi seven bir kodlayıcı iseniz, Zobot size Chatbot davranışı üzerinde tam kontrol sağlayan bir proglama ara yüzü sunabilir! Ayrıca, chatbot’larınızı IBM Watson, Dialogflow ve Zia Skills gibi yapay zekâ teknolojileriyle güçlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra webhooks’ları kullanarak, veri tabanınıza da bağlayabilirsiniz.

chatbot marketing

Chatbot Marketing ile sizler de işletmenizin pazarlama stratejisine güç katmak ve potansiyel müşterilerinizi sadık birer müşteriye mi dönüştürmek istiyorsunuz? Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, Zoho SalesIQ içerisindeki Chatbot özelliğini ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Ücretsiz Chatbot deneyiminize hemen başlamak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ya da buraya tıklayarak hemen deneyebilirsiniz!

Denizhan