zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

CRM Entegrasyonları

02.11.18 11:30 AM By Denizhan

Günümüzde ölçeği fark etmeksizin tüm işletmeler için bir lüksten çok bir ihtiyaca dönüşen CRM sistemine sahip olmak başarılı müşteri ilişkileri yönetimi için atılan ilk adımdır. Kuşkusuz bu uzun yolda başarıya ulaşmak için atılması gereken daha birçok adım olacaktır. Bu yazımızda atacağınız adımların belki de en önemlisi olan CRM Entegrasyonlarını mercek altına alıyoruz. 

crm entegrasyonları

CRM’den tam anlamıyla fayda sağlamak ve bu faydayı daha ileri bir seviyeye taşımak istiyorsanız kuşkusuz ki ilk hamleniz bir pazarlama otomasyon sistemi ile CRM entegrasyonu olacaktır. Bu işlem sonrasında yeni bir sistem yaratmanın da ötesinde, satış ve pazarlama açısından oldukça etkin bir araç yaratmış olursunuz.  Pazarlama yazılımları ile CRM’i entegre biçimde kullanarak, satış ve pazarlama döngüsünü daha başarılı ve verimli bir noktaya taşıyabilirsiniz. Bu sayede pazarlama ve satış ekipleri arasında sorun teşkil edebilecek her olasılığı ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca CRM sisteminizin bir pazarlama otomasyon sistemi ile birlikte çalışması ROI raporlarına daha kolay ulaşmanızı sağlar. Pazarlama otomasyon yazılımları ile hem kampanya yatırım getirisini hem de konu ile ilgili daha detaylı raporlara ulaşmanız kolaylaşır. 

Dünyada birçok firmanın tercihi olan ve CRM denildiğinde akla gelen ilk yazılımlardan biri Zoho, entegrasyon söz konusu olduğunda da yine başarı grafiği yüksek bir yapı sunmaktadır. Zoho CRM entegrasyon konusunda, potansiyel müşterileriniz ve müşterileriniz ile çalışmalarınızı gerçekleştirirken verimliliğinizi artıracak çeşitli uygulamalar ve eklentiler sunmaktadır. Google kullanıcıları, Google Apps kullanıcıları için bir dizi entegrasyonun yanı sıra, Zoho Mail, Zoho Campaigns ve Zoho Projects gibi Zoho ürünleri ile entegrasyon sağlayabilen Zoho CRM, Microsoft Outlook ve bazı üçüncü parti yazılımlar ile de entegrasyonları vardır.  Bu entegrasyonları üç ana başlık altında inceleyecek olursak;

Zoho Entegrasyonları

Zoho CRM, Zoho ürünleri ile entegrasyonu sayesinde iş süreçlerinizdeki verimi bir üst seviyeye taşımanıza yardımcı olur. Zoho CRM ile entegre edebileceğiniz Zoho ürünleri ise şöyle;

Zoho Mail Add-on, Zoho Campaigns, Advanced CRM Analytics, Build Custom Apps, Visitor Tracking (Zoho SalesIQ entegrasyonu), Zoho Projects, Zoho Survey, Zoho Desk, Zoho Writer Add-on, Zoho Invoice/Zoho Books 

zoho entegrasyonları

Google Entegrasyonları

Zoho Mail Add-on, Zoho Campaigns, Advanced CRM Analytics, Build Custom Apps, Visitor Tracking (Zoho SalesIQ entegrasyonu), Zoho Projects, Zoho Survey, Zoho Desk, Zoho Writer Add-on, Zoho Invoice/Zoho Books 

Diğer Entegrasyonlar

Zoho CRM ile şirketinizin Facebook sayfasını ve Twitter hesabını da yönetebilirsiniz. Ayrıca birden fazla PBX sistemi ile gelen ve giden aramaları gerçekleştirebilir, Microsoft Outlook’ta yer alan bağlantılarınızı, görevlerini ve takviminizi aktarabilirsiniz. Bunlar dışında Zoho uygulamalarının Dropbox, Wordpress, Mailchimp gibi bir sürü üçüncü parti uygulama ile hazır entegrasyonları mevcuttur.

Web Sitesi Entegrasyonu

Her geçen gün iş süreçleri buluta taşınmaya devam ediyor. Artık işinizin başarısı açısından büyük önem taşıyan bulut, pazarlama stratejinizden, ürün tanıtım ve servislerine kadar önemli bir rol oynuyor. Zoho CRM’in web formları, otomatik cevap gibi özelliklerini kullanarak verinizi online olarak yönetebilir ve aynı zamanda multi-channel iletişim sağlayabilirsiniz.


Zoho CRM’in Web sitesi entegrasyonu araçları ile ziyaretçilerinizin iletişim bilgilerini alarak onlara otomatik e-mail gönderebilir ve potansiyel müşterilerinizi, müşteriye dönüştürebilirsiniz.


Başlangıçta da söylediğimiz üzere CRM bir ihtiyaçtan çok bir zorunluğa dönüşmüşken, işinizin başarısı açısından büyük rol oynayan bu araç seçiminde en doğru kararı vermek istiyorsanız, Zoho CRM hakkında daha detaylı bilgiyi Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’ten alabilirsiniz. 

Denizhan