zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

CRM Nasıl Öğrenilir?

29.11.23 08:32 AM By Kardelen

CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), genel olarak müşteri verilerinin yönetilmesini kolaylaştırır. Satış yönetimini destekler, gerçek hayata uyarlanabilir bilgiler sunar, sosyal medya ile bütünleşik bir sistem kurulmasını sağlar ve ekipler arasındaki iletişimi pekiştirir. Sunduğu olanaklardan dolayı CRM sistemlerini öğrenmek günümüz iş dünyasında rekabet avantajı kazanma noktasında oldukça önemlidir. Sistemler, doğru bir şekilde kullanıldığında şirketlere pek çok fırsat sunar. Her ne kadar uzaktan bakıldığında sunduğu avantajlardan dolayı CRM sistemleri karmaşık gibi gözükse de içine giren kullanıcılar aslında o kadar da zor olmadığını görebilir.


Günümüzde akıllı telefonlar, bilgisayarlar, yapay zeka sistemleri, akıllı saatler ya da tabletlerden dolayı teknoloji artık her alana girmiş durumdadır. Hemen hemen herkes teknoloji ve getirdiklerine dair belirli bir aşinalığa sahiptir. Herkesin telefonlarında pek çok farklı uygulama vardır ve temelinde her uygulama kendine has bir kullanım şekline sahiptir. İnsanlar, teknolojiyle iç içe geçtikçe genel olarak farklı sistemlere adapte olmayı da öğrenir ve CRM sistemleri de bu aşinalığın üzerine kolaylıkla inşa edebileceğiniz basit sistemler sunar.


Teknolojinin yaygınlaşması ve her cebe sığacak hale gelmesi sonucunda CRM sistemleri de daha kullanıcı dostu haline gelmiştir. Bulut tabanlı sistemler, kullanıcı odaklı tasarımı ve sürükle bırak tekniğiyle hazırlanan kullanımı sayesinde herkesin rahatlıkla adapte olabileceği anlaşılır bir yapıya sahiptir. Sadece 1 ile 3 aylık bir süre içinde sistemlerin sunduğu özellikleri öğrenebilir ve şirketlerinizin altyapısını geliştirerek müşterilerinize daha iyi hizmetler sağlayabilirsiniz.

CRM Sistemlerini Öğrenmeyi Kolaylaştıracak İpuçları

CRM sistemlerini öğrenmek, günümüzde neredeyse yeni piyasaya sürülen bir uygulamayı öğrenmek kadar kolaydır. CRM sistemlerini öğrenmenizi kolaylaştıracak bazı ipuçları aşağıda listelenmiştir:


·  İlk olarak CRM sistemlerini öğrenmeye başlamadan önce hedeflerinizi belirlemelisiniz. CRM, içerisinde birçok farklı uygulamayı barındıran geniş bir dünya olduğu için işletmelerinize hangilerini dahil edeceğinize karar vermelisiniz.


·  Küçük adımlarla başlayarak sonrasında sistemlerinizi genişletebilirsiniz. CRM, oldukça kapsamlı olduğu için bir başlangıç noktası belirleyerek öğrenme sürecini yönetilebilir hale getirebilirsiniz. Örneğin, ilk başta CRM’in temellerini öğrenmeye odaklanabilir ve sonrasında ihtiyaçlarınıza göre sistemleri şekillendirmeye başlayabilirsiniz.


·  CRM öğrenmek için uygulamalar yapmaktan kaçınmamalısınız. Her konuda olduğu gibi CRM sistemlerini öğrenmek için de pratikler yapabilir, demo uygulamalar aracılığıyla sistemlerin şirketlerinizle uyumunu test edebilirsiniz.


·  Ekipler kurarak sistemlerin kolektif bir şekilde öğrenilmesini sağlayabilirsiniz. İş yerinizde CRM aşina olan çalışanlarınız varsa onların bilgilerinden yararlanabilir ve süreci hızlandırabilirsiniz. Eğer CRM bilen çalışanlarınız yoksa onlara eğitimleri için zaman ayırabilir, teşviklerle sistemi öğrenmelerini sağlayabilirsiniz.


Her ne kadar CRM öğrenmek çaba isteyen bir süreç olsa da sade yapısı ve amaca uygun kullanımı sayesinde sistemleri iş yerlerinize kolaylıkla dahil edebilirsiniz. Başlangıç noktası belirledikten ve şirketinizin hangi yönlerini geliştirmek istediğinize karar verdikten sonra CRM öğrenebilir, ardından şirketinizin ihtiyaçlarına göre şekillendirmeye başlayabilirsiniz.

CRM Sistemleri Hangi Kaynaklardan Öğrenilebilir?

CRM sistemlerini öğrenmeye karar verdikten sonra internette birçok farklı kaynak olduğunu görebilirsiniz. Bununla beraber çoğu CRM hizmeti sağlayıcısı da müşterilerinin sistemlere daha kolay bir şekilde adapte olmasına yardımcı olmak için destek seçenekleri sağlar. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek sistemleri hangi kaynaklardan öğrenebileceğinize dair fikir edinebilirsiniz.

YouTube

Her konuda olduğu gibi CRM sistemleri söz konusu olduğunda da YouTube büyük bir kütüphane haline gelir. Örneğin, Cloudyflex Akademi gibi kanalları inceleyerek CRM dünyasına giriş yapabilir, öğrenmeniz gereken kavramlara pratik bir şekilde aşinalık kazanabilirsiniz.

Hizmet Sağlayıcılarının Kütüphaneleri

CRM sistemi sunan işletmelerin ücretsiz kütüphaneleri de sistemleri öğrenme konusunda size yardımcı olabilir. Sistemlerin temelleri, özellikleri, kullanımı ve ardından özelleştirilmesi gibi farklı konulara hizmet sağlayıcıların kütüphanelerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Online Eğitimler

Online eğitimler, kendi hızınıza göre bir öğrenme programı ayarlamanıza olanak tanır. İnternette yapacağınız kısa aramalar sonucunda CRM sistemlerini öğrenmenize yardımcı olacak video eğitimleri ve dokümanlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kitaplar ve e-Kitaplar

CRM’in farklı yönlerini kapsayan kitaplar da sistemleri öğrenmenize yardımcı olur. Kitaplar, kapsamlı ve güvenilir bilgiler sunmasının yanı sıra aynı zamanda sistemlerin farklı noktalarına da aşinalık kazanmanıza yardımcı olabilir.

Bloglar

İnternette CRM ile ilgili faydalı bilgilerin toplandığı blog sayfaları da yer alır. Sistemler ile ilgili faydalı ipuçlarını paylaşan ve yeni trendler hakkında farklı bilgiler sunan bloglar, fırsatlar ve son gelişmeler hakkında da fikir edinmenize imkân tanır. Cloudyflex Blog bağlantısı, faydalı bilgilerin sunulduğu blog sayfalarına örnek olarak verilebilir.

Çevrimiçi Kurslar ve Sertifika Programları

İnternette CRM dünyasını ücretsiz bir şekilde keşfedebileceğiniz birçok farklı kaynak bulunur. Bununla beraber kendinizi tam anlamıyla geliştirmek ve ileri seviyede yetkinlik kazanmak istiyorsanız ücretli sertifika programlarına da katılabilirsiniz. CRM’in temellerini ve farklı araçlarının kullanımını kapsayan çevrimiçi kurslar sayesinde sertifikalar alabilir, portföyünüzü geliştirebileceğiniz değerli beceriler kazanabilirsiniz.


Her sistem gibi CRM’i öğrenmek için de zaman ve çaba sarf etmeniz gerekir. Bununla beraber internette sistemleri tek başınıza detaylı bir şekilde öğrenmenize yardımcı olan birçok farklı kaynak bulunur. Kaynakların sunduğu bilgilerden faydalanarak işletmelerinizi ve kendinizi geliştirebilir, CRM’in pratik dünyasında kendinize yer bulabilirsiniz.

Zoho CRM: Kolay Kullanımıyla CRM Dünyasına Bir Başkaldırı

Zoho, kolay kullanımı ve kullanıcı dostu arayüzüyle CRM dünyasının karmaşık gibi gözüken sistemine meydan okur. Her ne kadar genel yapısı itibariyle CRM sistemlerini öğrenmek kolay olsa da Zoho bunu farklı bir seviyeye taşır. Büyüklüğü ya da türü ne olursa olsun her işletmeyle kolay bir biçimde uyum sağlar ve sezgisel arayüzü sayesinde kısa süre içinde kullanıcılarının adapte olabileceği geniş bir dünya sunar. Sistemini herkes tarafından anlaşılır kılacak şekilde tasarlayan Zoho, CRM dünyasının avantajlarını her işletme için kullanılabilir hale getirir. Görsel unsurları sürükle bırak teknikleriyle bir araya getirerek herkesin sisteme kolaylıkla adapte olmasını sağlar. Örneğin, sistemde bulunan ikonlar ve renklendirilmiş butonlar, görevleri hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi destekler. Ayrıca sistem içerisindeki açıklayıcı metinler de size istediğiniz işlemleri yapmanız konusunda rehberlik eder.

Zoho CRM, sistemini kullanıcıların kendi başlarına rahatlıkla öğrenebileceği şekilde yapılandırır. Bununla beraber her sistemde olduğu gibi Zoho da özelleştirilebilir unsurlarıyla işletmenizin değerini artırmanızı sağlayacak ek özellikler sunar. Sistemin bütün detaylarına vakıf olmak, kişisel gereksinimleriniz doğrultusunda yapılandırmalar yapmak ve şirketinizi öne çıkaracak ipuçlarına ulaşmak istiyorsanız zoho.com ya da cloudyflex.com sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Zoho Cares’i inceleyerek aradığınız bilgilere kısa süre içinde ulaşabilirsiniz.

Kardelen