zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

CRO Nedir? Ne İşe Yarar? 

10.10.22 01:53 PM By Kardelen

Dijitalleşmeyle birlikte yaşam içindeki yerini gittikçe artıran web siteleri, birçok alanda ihtiyaçlar için devreye girebilir. Durum böyleyken günümüzde artık işletmelerin başarıya ulaşmalarının temel yollarından birisini nitelikli bir web sitesine sahip olmak oluşturuyor. İşletme sahiplerinin bunun bilincinde olması gelişim serüveninde işletmeyi bir adım öne çıkarabilir. Belirli gelişim aşamalarını atlamış bir işletme bunun bilincinde olarak web sitesini iyileştirmeye yönelir. Böylelikle gelişim sürecinde hız kazanma konusuna katkı sağlamış olur. Gelişim serüveninde iyi yapılandırılmış bir web sitesine sahip olmanın yanı sıra sitenin müşteri bazlı olarak analizini gerçekleştirmek de önemlidir. Bunları işletmeniz için başarıyla sağlamanız durumunda müşteri dönüşüm oranınıza ekstra katkı sağlayabilir. Web siteniz üzerinde dönüşüm sürecini iyileştirme yolunda kafanızda çeşitli sorular bulunuyorsa bu noktada nitelikli CRO (Dönüşüm Oranı Optimizasyonu) hizmeti alabilirsiniz. Bu yazıda bu hizmete ve hizmetin size sağlayabileceklerine dair tüm detayları bir arada bulabilirsiniz.

CRO (Dönüşüm Oranı Optimizasyonu) Genel Kullanım Detayları 

CRO nedir?” sorusuna kısaca bir web sitesi vasıtasıyla dönüşüm oranı artırma sistemi olarak yanıt verilebilir.  Dijitalleşmenin artmasına paralel olarak önemi artan web sitelerinden daha çok verim elde etmeyi destekler. CRO'nun açılımı Conversion Rate Optimization’dır. Bunun birebir Türkçe karşılığı ise “Dönüşüm Oranı Optimizasyonu” olarak bilinir. Yani işletmeniz için kullandığınız web sitesi üzerinde müşteri dönüşüm oranını artırmanıza yönelik işlemleri kapsar. CRO uygulaması işletmenizin gelişimi odaklı tek bir paydadaki hizmetleri barındırmak ile içerisinde bu doğrultuda yararlanabileceğiniz çeşitli yöntemler bulundurur. Yöntemler programlara göre değişiklik gösterebilir. Zoho’nun sizlere sunduğu web sitesi optimizasyon programı Zoho Page Sense, nitelik çeşitliliğiyle işletmeniz için tam teşekküllü dönüştürme performansı vadeder. Her geçen gün güncellenen nitelikleriyle ihtiyaçlarınıza karşılık verme odaklı hareket eden program sayesinde, dönüşüm sürecinin her bir aşamasına dair nitelikli hizmet alabilme imkanına sahipsiniz.

Zoho Page Sense ile kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşime girdiğini detaylı olarak görebilirsiniz.

Dönüşüm Oranı Optimizasyon Programı Zoho Page Sense ile Web Sitenizi Tanıyın 

Zoho Page Sense, web sitenizde yer alan sayfalar ve unsurlar vasıtasıyla işletmenizin performansını geliştirmek üzere devreye girmeyi hedefleyen bir programdır. Bu kapsamda web sitesi optimizasyonu serüveninde temel hedef olarak işletmeniz için kullandığınız web sitenizin sayfalarını analiz etmenize yardımcı olmayı amaçlar. Analiz hizmetleri vasıtasıyla dönüşüm serüveni içinde nerelere yönelmeniz gerektiği konusunda size ipucu sunabilir. Analiz sürecini detaylandırılmış, tam teşekküllü şekilde gerçekleştirebilmeniz için farklı özellikleri eş zamanlı olarak sizlere sunar. Analiz sürecinde yararlanabileceğiniz temel nitelikler şu şekilde sıralanabilir:


●  Funnel stratejileri

●  Isı haritaları

●  Oturum kayıtları

●  Form analizleri


Funnel stratejileri, müşteriye özel olarak analiz etme deneyimine fırsat tanıyan bir program özelliğidir. Bu stratejiler sayesinde müşteri odaklı olarak hareket ederek müşterinin aksiyonlarına dair detaylı rapor alabilirsiniz. Aldığınız detaylı net verileri içeren raporlar sayesinde web siteniz içinde performansın düştüğü sayfaları detaylı olarak analiz edip sayfayı iyileştirme için gözden geçirebilirsiniz. Isı haritaları, dönüşüm oranı artırma süreci içinde web sitenizde kritik rol üstlenir. Isı haritasında yer alan renkler vasıtasıyla bir bakışta web sitenizin performansını nokta bazlı olacak şekilde izlemeniz mümkündür. Isı haritalarıyla izleyebileceğiniz web site verileri şu şekilde gruplanır:


●  En çok ve en az görülen noktalar

●  En fazla zaman geçirilen alanlar

●  Odaklanma ve kaydırma istatistikleri


Bu üç hizmet grubundan hareketle web sitenizde işlerin nerede yolunda gittiğine dair ipuçlarına erişerek analiz sürecini büyük ölçüde tamamlayabilirsiniz. Analiz sürecinde yararlanabileceğiniz bir diğer temel özelliği ise oturum kayıtları oluşturur. Oturum kayıtları, müşterilerinizin web sitenizde gerçekleştirdikleri aktiviteleri video ile kayıt altına almasına olanak tanır. Böylece müşterilerinizin aksiyonlarını sonradan izleme fırsatı elde ederek web sitesi performans analizi işlemini detaylı ve daha geniş çerçevede gerçekleştirebilirsiniz. Analiz sürecinde yararlanabileceğiniz bir diğer program özelliğini ise formlar oluşturur. Formlar satış oluşturma ve veri toplama serüveninde size rehberlik eder. Site ziyaretçilerinin formları nasıl doldurduklarını inceleyerek ve formların doldurulma sayılarına göz atarak “Analiz odaklı site optimizasyonu nasıl yapılır?” sorusu doğrultusunda verimli süreçlere adım atabilirsiniz.

A/B Testi ile Web Sitenizi En İyi Şekilde Optimize Edin 

Dönüşüm oranı nedir?” sorusu kapsamında ve oran artırma serüveni içinde dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli aşamayı sayfalarınızın optimizasyonu oluşturur. Sayfa detaylarını müşterilerinizin hareketleri kapsamında düzenlemeniz başarıya ulaşmanız için kilit rol oynar. Web sitenizi, müşteri hareketleriniz kapsamında tam teşekküllü olarak iyileştirmek için birden fazla adıma dikkat ederek çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Çalışmaların işe yarayıp yaramadığını kontrol etmeniz ise sizin için önemli bir adımı oluşturur. Bu noktada Zoho Page Sense bünyesinde işinizi kolaylaştırmak için A/B testi devreye girebilir. “A/B testi nedir?” sorusuna sayfalarınız için yaptığınız düzenlemeleri ölçmenize aracılık eden bir ölçüm yöntemi yanıtı verilebilir. Bu test vasıtasıyla yaptığınız düzenlemeler çerçevesinde ortaya çıkan farklı sayfa varyasyonlarını başarıyla izleyebilirsiniz. İncelemeleriniz sonucunda en iyi performans gösteren varyasyona yönelerek web sitenizi en iyi şekilde optimize etme yolunda ilerleyebilirsiniz. Zoho Page Sense ayrıcalığıyla A/B testi için tek kanalın sınırlarını rahatça aşabilirsiniz. Farklı kanallar üzerinde müşterilerinizin hareketlerini test ederek en iyi sonuca ulaşabilirsiniz. Dönüşüm oranı artırma serüvenini minimum hatayla sürdürebilmeniz için program içinde yararlanabileceğiniz bölünmüş URL testi de yer alır. Bu kapsamda web sitenizin eksik ve verimli noktaları göz önüne alınarak çeşitli düzenlemeleri ve iyileştirmeleri sağlayabilirsiniz. Bu sayede verimli noktaları koruyarak optimize etme deneyimini sürdürebilirsiniz.

Zoho Page Sense ile Müşterileriniz için Özelleştirilmiş Çözümleri Devreye Sokun 

Gereksinimlerini karşılayan ortak bir web sitesi düzenlemesine adım atmak çoğu zaman için zordur. Bununla beraber kişiselleştirilmiş optimizasyon, müşterilerinizin memnuniyet seviyelerini artırarak dönüşüm oranının istediğiniz şekilde gelişmesini tetikleyebilir. Bu kapsamda ortaya çıkan “Kişiselleştirilmiş web sitesi optimizasyonu nedir?” sorusunu ise web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara göre düzenlemeleri şekillendirmek olarak cevaplamak mümkün. Zoho Page Sense kullanıcıları müşterilerinizin davranışlarına, trafik kaynaklarına, demografik kırılmalarına, cihazlarına ve değişken web analitik verilerine göre segmentlere ayırmanıza olanak tanır. Bu veriler ışığında müşterileriniz veya müşteri gruplarınız için özel çözümleri devreye sokarak web sitesi optimizasyonunu gerçekleştirebilirsiniz. “Dönüşüm oranı nasıl artırılır?” sorusu için yararlanabileceğiniz bir diğer Zoho Page Sense özelliğini anketler oluşturur. Anketler, müşterilerinize hızlı bir biçimde web sitenizle ilgili soruları iletme şansı yakalamanıza olanak tanır. Sorulardan gelen cevapları hızlı bir şekilde analiz edip rapor haline getirerek optimizasyon sürecinde müşterilerinizin görüşlerini ön planda tutar. Müşteri dönüşüm oranı artırma yolculuğunuzda size süreç boyunca eşlik edebilecek bir diğer Zoho Page Sense özelliği bildirimlerdir. Program içinde Push Notification (bildirim) özelliğinden yararlanarak müşterilerinize anlık bildirimler gönderebilirsiniz. Böylece en yeni güncellemeleri anlık olarak paylaşma şansı yakalayarak müşterilerinizin web siteniz üzerindeki trafiğini artırabilirsiniz.

Zoho Page Sense ile müşteri dönüşüm oranı artırma işlemlerine hız kazandırabilirsiniz. 40 farklı programı eş zamanlı olarak sunan Zoho One paketiyle programdan avantajlı olarak yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Kardelen