zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Doğru Personeli Doğru Yazılımla Bulun

08.11.22 07:51 AM By Denizhan

Çalışanlarınız, işletmenize başarıya doğru giden yolda eşlik eden temel destekçilerdir. Etkili, sorunsuz bir akış, ancak çalışanlarınızı hem nicelik hem de nitelik yönünden iyileştirebilirseniz mümkün hale gelebilir. İlk başlarda çalışan ihtiyacınız son derece azdır. Fakat zamanla sektörünüzdeki başarınız arttıkça ihtiyaç duyduğunuz personel de doğru orantılı olarak artar. Bu durumda işletmenizin vizyonuna ve iş akışına uygun adaylara yönelmek en doğal hakkınızdır. Bu doğrultuda işe alım sürecini gerçekleştirmek isteseniz de kimi zaman için aday çeşitliliği arasından sizin için en doğru olana karar vermeniz zor olabilir. Dijital işealım platformu Zoho Recruit, bu süreçte karşılaştığınız zorlukları minimum düzeye çekmeyi amaçlar. Süreç boyunca baştan sona değin işinizi kolaylaştıracak platforma dair detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Zoho Recruit ile Başvurulara Daha Kolay Ulaşın! 

Zoho Recruit, personel alımı sürecini tek bir alan üzerinden takip etmenize olanak tanımayı hedefleyen bir dijital platformdur. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl itibarıyla işletmenize başvurulabilecek adayların birçok dijital mecrada yer alabileceğini düşünerek size hizmet eder. Bu kapsamda birden fazla kanal aracılığıyla başvurulara ulaşmanıza olanak tanıyarak dünya çapında en iyi insan kaynakları uygulamaları arasında yer alır. Platform üzerinde başvurulara ulaşma sürecinde temel olarak yararlanabileceğiniz özelliklerden bir tanesini web siteniz için özel portal hizmeti oluşturur. Özel portal aracılığıyla işletmeniz için gereksinim duyduğunuz pozisyonlar için fırsatları adaylara duyurup dijital işe alım süreci başlatmanıza olanak tanır. İşletmenizle ilgilenen adaylar, ilanınıza kolayca ulaşarak ilanı takip edip işletmenize başvurmak üzere harekete geçebilir. Dijital işe alım yöntemleri ile adaylara ulaşma serüveninizi pratikleştirmek üzerine platformda yer alan bir diğer özellik müşteri, ilan ve mülakat yönetimidir. Bu kapsamda ilanlar modülü üzerinde tüm ilanlarınızın durumunu kontrol etmenizi destekler. Eğer kurumlara insan kaynakları hizmeti sağlama doğrultusunda hizmet veren bir işletmeyseniz, müşteriler modülü sayesinde ilanların her birinin durumuna hakim olmanıza olanak sağlar. Böylece çok yönlü olarak doğru personele ulaşma yolculuğunda ilk aşamayı başarıyla atlamanızı destekler.

Zoho Recruit ile Süreçte Yönetimi Ele Alın! 

Başvurular işletmenize ulaştığında sizin için bir diğer temel aşamayı stratejik insan kaynakları yönetimi oluşturur. Doğru personele ulaşma serüveninde bu aşamada bilgilerin her birini kapsamlı olarak inceleyip yönetmeniz sizi bir adım ön plana çıkarabilir. Bu kapsamda adayların işletmeniz için uygunluğunu tespit edebilmeniz amacıyla CV/özgeçmiş yönetiminden yararlanmanızı destekler. Adaylarınızın deneyimlerinin yer aldığı dosyaları platform üzerinde depolayarak dilediğiniz zamanda kapsamlı biçimde izleyebilirsiniz. İnsan kaynakları yönetimi için sağladığı bir diğer özellik olarak yetenek yönetimi ön plana çıkar. Bu kapsamda ilanınızda yer alan yeteneklerle size başvuru yapan adayların yeteneklerini eşleştirerek aralarından en doğru olanları seçebilirsiniz. En iyi dijital işe alım uygulamaları arasında yer alan Zoho Recruit, ayrıca assessment modülünü de size sunar. Bu modül sayesinde adayları davranışsal ve teknik açıdan en uygun biçimde değerlendirmeye almanızı destekler. Yönetim sürecini kolaylaştırmak amacıyla platform içinde LinkedIn ve Facebook Jobs entegrasyonları da yer alır. Bu sayede sık kullanılan işe alım uygulamalarından adaylara ulaşmanız ve onların başvurulanı yönetmeniz kolaylaşır.

Aday Takip Sistemiyle Eksiklerinizi Giderin 

Dijital olarak işe alım sürecini kolaylaştırma hedefi doğrultusunda hareket eden Zoho Recruit, başvuru ve yönetim serüvenlerinde dinamik takip için aday takip sistemini size sunar. Aday, personel takip sistemi sayesinde adaylarınızın her birine özel işe alım sürecinde durum analizi yapmanıza olanak tanır. Huniler şeklinde sistemi size sunarak sizin için doğru adayların durumunu en iyi şekilde takip etmenizi destekler. Sistem üzerinde aynı zamanda işletmenizdeki açık pozisyonların takibini en iyi şekilde gerçekleştirmenize olanak tanıyabilir. Bu amaç doğrultusunda da huni görünümleri devreye sokarak işletmeniz için aksiyon almanızı destekler. İK uygulamaları arasında Zoho Recruit’i öne çıkan bir diğer özellik, kapsamlı rapor ve KPI’lardır. Rapor ve KPI (Anahtar Performans Göstergesi) alanları sayesinde müşterilerinize, adaylarınıza veya mülakatlarınıza dair raporları görmenizi destekler. Bu sayede işe alım sürecinde adayların takibini net verilerle, aksaklığa meydan vermeden gerçekleştirmenize olanak tanır.

İşe alım süreçlerini Zoho Recruit ile eksiksiz bir şekilde yönetebilirsiniz.

Hiyerarşi Sistemi ve Otomasyonlarla İşe Alım Sürecini Hızlandırın! 

Dijital insan kaynakları uygulamaları arasında size hizmet veren Zoho Recruit, doğru personele en uygun şartlarda ulaşabilmeniz için işletmenize özgü deneyimi öne çıkarır. Bu kapsamda platform içinde hiyerarşi sisteminden yararlanmanızı destekler. Hiyerarşi sistemi sayesinde işletmenizin insan kaynakları departmanlarını pozisyonlarına göre platforma taşıyabilir, onlara farklı yetkiler verebilirsiniz. Böylece dijital işe alım sürecinde ekip ruhundan ve çalışma disiplininden ödün vermeden süreci devam ettirebilirsiniz. Doğru personele ulaşma yolculuğunda özel hissetmeniz için özelleştirme olanakları da sistem içinde yer alır. Bu kapsamda müşteri, ilan, mülakat gibi modül sayfalarını kendinize uygun biçime getirebilirsiniz. İnsan kaynakları programları arasında Zoho Recruit’i öne çıkaran bir diğer özellik otomasyonlardır. Platform üzerinde iş akışları ve blueprint özelliğinden yararlanarak işe alım sürecini otomasyona bağlı kılıp hızlandırabilirsiniz.


İşe alım süreci boyunca gereksinim duyacağınız ilan, CV, mülakat yönetimi gibi işlemleri bütünüyle işletmenize özgü olarak deneyimleyebilirsiniz. Deneyime yelken açmak amacıyla vakit kaybetmeden Zoho Recruit ücretsiz deneme alanı sayfasına ilerleyebilirsiniz.

Denizhan