zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

E-Ticaret firmaları için müşteri ilişkileri yönetiminde hangi noktalara, neden dikkat etmek gerekiyor?

21.06.18 01:18 PM By Denizhan

"Günümüzde hızla büyüyen sektörlerden biri e-ticaret sektörüdür ve bu sektörde hizmet veren firmaların rakipleri arasından sıyrılmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri müşteri ilişkileridir. E-ticaret firmaları, müşterilerinin kişisel beklentilerini karşılayabilmelidir. Firma bu amaca hizmet eden, her müşteri ile özel olarak ilgilenmelerini sağlayacak yapılanmayı oturtmuş olmalıdır. Bu sebeple müşteri ilişkileri yönetiminde dikkat edilmesi gereken en önemli faktörler; müşteri bilgilerini çeşitli kaynaklardan toparlayabilme ve sınıflandırabilme, bu bilgileri firmanın çalışma dinamiğine uygun olacak şekilde analiz etme ve firma yapısına uyum sağlayabilmedir.

  Piyasada e-ticaret firmalarına önemli katkılar sağlayacak çok çeşitli müşteri ilişkileri sistemleri mevcut. Bunlar arasından seçim yaparken firmanın ihtiyaçlarını belirlemiş olmak seçeneklerinizi sağlıklı değerlendirmenizi sağlar. Çünkü her sistem her firmanın ihtiyaçlarını karşılayacak dinamiklere sahip olmayabiliyor. Ayrıca her sistem firmanızın çalışma dinamiğine ve müşterilerinizin beklentilerine uymayabilir. Bu yüzden tercih edeceğiniz sistem özelleştirilebilir olmalıdır.

Bu faktörleri bir arada bulabileceğiniz bir sisteme örnek olarak Zoho CRM’i verebiliriz. Zoho, firmaların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek için tek bir CRM sistemi yerine CRM ile bir bütün olarak çalışan e-posta, proje yönetimi, toplu e-posta ile pazarlama, muhasebe ve daha birçok sistemi hayata geçirdi. Böylece CRM’inizi kendi düzeninize göre şekillendirerek hem çalışmalarınızdan en yüksek verimi alırsınız, hem de müşterilerinizi en iyi şekilde tanıyarak onların tam da ihtiyacı olan hizmeti en çok ihtiyaç duyulduğu anda sunarsınız. Zaten sektör fark etmeksizin bir firmayı öne çıkaracak hayati faktör de budur."

  E-ticaret Çağı, sadece e-ticaret sektörüne odaklanmış bir yayındır. Aylık olarak basılan ve abonelerine dağıtılan derginin yanı sıra web sitesi üzerinden de takip edilebilir. E-ticaret Çağı okuyucularına e-ticaret sektörü ile ilgili Türkiye’den ve dünyadan haberler, sektörün önemli isimlerinin köşe yazıları, e-ticaret makaleleri, röportajlar ve özel içerikler sunan bir dergidir.

Denizhan