zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Elit Bir İkili; Scrum ve Chatbot

17.09.19 12:21 PM By Denizhan

Bir projenin ilerleyişini kontrol etmek için iki günde bir aynı toplantıyı düzenlemek zorunda kalsanız ne hissedersiniz? Şimdi birden fazla projeye başladığınızı hayal edin. Ekiplerinizi yönetmek adına yardım istemez miydiniz? Ve bu yardım için dünyada tüm ekiplerin güvendiği Scrum’dan daha iyi bir yol var mıdır? Eğer Scrum framework’ünü düşündüyseniz, fakat sürecin nasıl yönetileceğinden emin değilseniz, sizin için mükemmel bir çözümümüz var; hafif ve görsel bir Scrum ustası; Scrum Bot, hizmetinizde!

scrum ve chatbox

Scrum, dünya çapında ekiplerin proje kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullandıkları, denenmiş ve çevik bir framework’tür. Scrum Ekibi tarafından yürütülen bir araştırmaya katılanların %85’inin Scrum’un çalışma hayatının kalitesini iyileştirmeye devam ettiğini söylediğini ortaya koyuyor.

 

Scrum’a aşinaysanız, Scrum’un çalışma şeklinin inceliklerini de bilmelisiniz. Scrum’u uygulamak ve çerçevesini ekibinize uyarlamak, Scrum ustasının ihtiyacından ziyade sizin tarafınızda büyük bir çaba ve özveri gerektirir.

 

Bu ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olmak adına, Scrum çerçevesinin hafif bir uyarlaması olan Scrum Bot’u yarattık! Scrum Bot’un sizin için nasıl çalışabileceğini anlatmadan önce Scrum metodolojisini, ekibinizin sürecine nasıl entegre edebileceğinize bir göz atalım.

 

 

Scrum’un Kanıtlanmış Gücü

 

Scrum Framework’ü, büyük projeleri daha kısa sürede tamamlayabileceğiniz, küçük parçalara böler. Scrum kullanmanın ekibinize sağlayacağı avantajlar şöyle;

scrum ve chatbox

Daha iyi proje kalitesi; Scrum, adım adım ilerlemeyi izlemeniz için günlük Stand-up toplantılar ekler ve sürekli olarak geri bildirim almanızı sağlar.

 

Artan iş birliği; Scrum ekipleri iş birliği yapar ve proje kalitesine sahip olurlar. Sık sık toplantı yapmak, ekibin nerede durduğunu ve ne yapılması gerektiğini bilmesine yardımcı olur. Günlük on dakikalık stand-up toplantıları yapmak, üyelerin işler, gelecekteki çalışmalar ve olası engeller etrafında organize olmasını sağlar.

 

Hızlı Adaptasyon; Scrum metodolojisini kullanan ekipler, proje performansını kontrol etmek ve gerekli düzenlemeleri yapmak için daha fazla fırsata sahip olurlar.

 

Hızlandırılmış Teslimat; Ekibinizsorunları ve engelleri erkenden ele almak için Scrum’un her aşamasında sprint geçmişini ve sürekli iyileştirmeleri kullanarak, zaman kazanabilir. Ek olarak, sprint boyunca paydaş geri bildirimleri entegre edebilir ve projenin belirlenen hedef süre içerisinde piyasaya hazır olmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Scrum Uygulaması Çok Mu İş Yükü Getirir?

 

Evet, her ne kadar kolay ve basit olsa da Scrum’a herkesin katılması çok fazla iş gerektirir. Scrum metodolojisi bir ekibin çalışma şeklini temelde değiştirdiği için ekip üyelerinin başlangıçta yeni süreci benimseme konusunda direnmesine neden olabilir. Doğru bir rehberlik ve iletişim olmadan, Scrum framework’ünü yanlış kullanmak, hatalara sebep olabilir. Scrum’u etkin bir şekilde kullanmak için bir Scrum ustasına ihtiyacınız olacaktır!

 

 

Daha önce de belirttiğimiz üzere, Scrum Bot, Scrum çerçevesinin hafifletilmiş bir chatbot uyarlamasıdır. Kim bir başkasının tekrarlayan, stresli işlerle ilgilenmesini istemez ki? Ayrıca, Scrum, toplantılarınızı ve sprint planlarınızı ortak bir Cliq kanalında tutmanıza, tüm ekibinizin katılımını sağlayarak, tüm bilgilerin basit ve şeffaf bir şekilde sunulmasını sağlar. 

1. Sprint oluşturma ve çalıştırma

 

Sprint’inizi Scrum Bot’ta oluşturun ve bunun için bir kanal ayırın. Burada göz önünde bulundurulması gereken önemli nokta, sprint hedefinizi belirlemektir. Sprint hedefinizi daha küçük iş öğelerine ayırarak, her öğeyi tamamlamak sizi hedefinize bir adım daha yaklaştırır.

 

2. Sorumluluğu belirleyin

 

İş öğelerini (sprint'in tüm görevleri) ekip üyelerinize atayın ve sprint hedefine katkılarını tanımlayın.

 

3. Hızlı bir stand-up toplantısı planlayın

 

Bir sprint oluştururken, stand-up toplantıları için sorular belirleyebilirsiniz ve Scrum Bot ile daha fazla şeffaflık ile iş birliğine teşvik eden takım yanıtları alabilirsiniz. 

 

4. Bir sprint tahtası oluşturun

 

Scrum Bot'un sprint tahtası, ekibinizin sürecin her aşamasında her iş öğesini sınıflandırmasını ve izlemesini sağlar; böylece ekip üyeleri her zaman nerede durduklarını bilir.

 

Ekibinizin daha verimli çalışmasını istiyorsanız Zoho Sprints ve Scum Bot hakkında daha fazlasını öğrenmek için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan