zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Emlak Sektöründe CRM Nasıl Kullanılır?

21.06.18 12:01 PM By Can
Emlak sektörünün başarısı müşteri ilişkisine bağlıdır. Müşterinizin ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar bilmeniz ve her müşteri ile özel olarak ilgilenmeniz gerekir. Taleplere hızlı ve etkin bir şekilde cevap verebilmek hayati önem taşır.

 

CRM Ne İşinize Yarar?

 

     CRM sistemi satış sürecinin tüm aşamalarını başından sonuna takip edebilmenizi sağlar. Zoho CRM ile bir müşteri adayınızın Google'daki bir reklamınıza tıklamasından kontratın imzalanmasına kadarki tüm süreçleri takip edebilirsiniz.


En önemlisi CRM doğru mesajı doğru kişiye tam zamanında göndermenizi sağlar.

Ayrıca emlak sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak özelleştirilmiş bir CRM sistemi sayesinde müşteri bilgilerini doğru analizleri yapacak şekilde kategorize ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz. Örneğin Zoho CRM'in harita entegrasyonu ile coğrafi analizler yapabilirsiniz. Zoho CRM'in emlak sektörüne özel çözümlerine göz atmak isterseniz Zoho Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex'i ziyaret edebilirsiniz. 

 

Günümüz Emlak Piyasası


     Gelişen teknoloji ve artan yatırımlarla günümüz emlak piyasası bir gün bile gecikmeyi affetmeyen bir piyasa. Kapsamlı bir CRM sistemi çok önemli. Türkiye'nin büyüyen ekonomisiyle birlikte artan yatırımcıların gözde sektörlerinden birisi de emlak. Gelişen emlak sektöründe ortaya çıkacak sorunları CRM yardımıyla nasıl aşabileceğinizi gözden geçirelim.


  • Müşteri bilgilerini ekibinizle paylaşın. Müşteriniz kendini öncelikli hissetmeli. Ekibinizdeki herkesin güncel müşteri bilgilerini detaylıca bildiğinden emin olmalısınız. Bu güncel bilgiler ekibinizin ve sizin anında erişiminize açık olmalı. CRM her türden bilginin düzenli ve güncel olarak saklanmasını sağlar. Ayrıca bu bilgilere hem bilgisayarınızdan hem de cep telefonunuzdan ulaşabilirsiniz. Müşterilerinin tercih ettiği iletişim şekline, taleplerine ve endişelerine, internete bağlı olmasanız bile bir kaç saniyede erişip müşterinize tam hizmet sağlarsınız.

  • Kullandığınız tüm sistemi değiştirmenize gerek yok. CRM sistemine geçiş yaparken, işinizi düzene sokan Google Apps, Outlook gibi uygulamalarınızı CRM ile entegre edebilirsiniz. Bu sayede kullanmakta olduğunuz uygulamalarınız CRM sisteminizle bütünleşik bir şekilde çalışır. Örneğin Google Takvimi kullanıyorsunuz. Zoho CRM'de yaratılan bir toplantı otomatik olarak takviminize kaydolacaktır. Zoho CRM'in entegrasyonları hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Zoho'nun Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex'i ziyaret edebilirsiniz.

  • Zekice satış yapın. CRM sisteminizdeki raporlama, analiz ve performans takibi imkanlarını kullanarak neyin işe yarayıp neyin yaramadığını daha iyi görebilirsiniz. Satış, pazarlama gibi konulardaki yöntemlerinizi CRM analizleri sayesinde verimliliğine göre değiştirebilirsiniz. Üstelik CRM sayesinde takımınız, beklentilerinizi anında öğrenir ve hızlıca uygular.

  • Müşterinizi bilgilendirin. Emlak sektörünün artısını eksisini avcunuzun içi gibi bildiğinizden, tecrübesiz alıcının bilgilendirilmeye ihtiyaç duyabileceğini unutmanız doğaldır. Bildiğiniz gibi bazen tecrübeli yatırımcılar bile bazı kilit noktaların gözden geçirilmesine ihtiyaç duyarlar. Hangi müşterinizin hangi konuda bilgilendirilmesi gerektiğini ve onunla nasıl anlaşacağınızı CRM sayesinde çok daha kolay bilebilirsiniz. Takımınızla müşteri hakkındaki fikirlerinizi CRM'de anında paylaşabilir, hep beraber fikir yürütebilirsiniz. CRM fikirlerinizi bir arada ve düzenli tutacağı için yaptığınız çalışmalar karışmaz ve unutulmaz. En iyi kısımlardan biri de tüm bu fikir alışverişini yapmak için sürekli bir arada olmanıza gerek olmamasıdır. CRM içerisindeki takım iletişimi araçlarını kullanarak portföyünüzdeki bir gayrimenkul ile ilgili fikir alışverişinde bulunabilir, notlar alabilirsiniz.

  • Fark yaratın. Günümüz piyasası sağlam teklif ve güvenilir hizmetten daha fazlasını bekliyor. Müşteri adaylarınız daha büyük ve önemli bir şeyin parçası olduklarını hissetmek istiyorlar. İster emlak geliştirmeye odaklanın, ister pazarlamaya, ister yatırıma... hiçbir şey müşterileriniz ile olan iletişiminizin kalitesi kadar sonucu etkilemeyecektir. Etkin müşteri iletişimi için ise bir CRM sistemi olmazsa olmazdır.
  • Büyük yatırımlara ihtiyacınız yok. CRM sisteminin faydalarını biz ne kadar anlatsak da denemeden emin olamazsınız. Zoho CRM ile denemek tahmin ettiğinizden çok daha ekonomik. Zoho CRM'in sonsuza kadar ücretsiz sürümüyle başlayabilirsiniz. Eğer daha kapsamlı CRM özelliklerine ihtiyaç duyarsanız inceleyebileceğiniz Zoho CRM sürümlerini istediğiniz süreyle satın alabilirsiniz. Süreli lisanslama, CRM sistemini denerken yapacağınız harcamaları minimuma indireceği için tereddüt etmenize gerek kalmaz. CRM sisteminizin şirketinize uyarlanması konusunda da Cloudyflex hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Zoho CRM'in kolaylıklarından yalnızca birkaçını anlatan bu videoya siz de göz atın.
Emlak sektörüne özelleştirilmiş CRM için buraya tıklayın.

Can