zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Endüstriyel Kullanımıyla Artırılmış Gerçeklik Zoho'da! 

17.01.23 09:30 AM By Kardelen

İşletmenizdeki cihazlardan biri sorun çıkardığında, zamandan ve mekândan bağımsız olarak mühendislerinizin ya da yöneticilerinizin anında müdahale edebildiğini ve üretim sürecinin hasarsız bir şekilde devam ettiğini hayal edin. Peki, hayal etmek yerine Zoho Lens ile tanışmaya ne dersiniz? Bundan yıllar öncesinde hayal gibi gelen birçok şey, bugün iş uygulamaları ve yazılım dünyasının sürekli işletmelerin ihtiyaçlarına göre yeniden şekil alabilmesi sayesinde mümkün olabiliyor. Burada önemli olan nokta, bu hızlı değişimlerden haberdar olunması ve işletmelerin ihtiyaçlarını doğru belirleyebilmesi. İşletmenizin ihtiyaçları doğrultusunda seçeceğiniz uygulama, size zamandan ve maliyetten tasarruf ettirir. Bunun yanı sıra yanlış seçimler ise zamandan ve maliyetten kaybettirebilir. Zarları atmadan önce bu riskleri göz önünde bulundurmalı ama aynı zamanda rakiplerinizden daha yavaş da davranmamalısınız. Öyleyse alanında lider bir yazılım sağlayıcı ile yola çıkmanızda fayda vardır. Artırılmış gerçeklik (Augmented Reality) ile iş süreçlerinizdeki hataları hızlıca düzeltmek, sorunları anında çözüme kavuşturmak için Zoho Lens’i keşfetmeye hazır mısınız?

Zoho Lens ile İşinizde Artırılmış Gerçeklik Teknolojisinin Avantajlarını Kullanın 

Pazartesi sendromunun tüm etkileri üzerinizdeyken ofiste yazıcınızın iki gün kullanılmadığı için bozulduğunu ya da kâğıt sıkıştığı için kullanamadığınızı düşünün. Bu durum, zamanınızdan ve o günkü motivasyonunuzdan çalacaktır. Peki, senaryoyu biraz daha ilginç hâle getirelim. Issız bir yerdeki maden sahasında çalışmayan ya da yanlış çalışan ağır bir makinenin başında güvenliğiniz ve milyonlarca dolar söz konusu olsun. Kılavuzlar ve telefonun ucundaki sesler, size yardımcı olmaya çalışsa da geleneksel yöntemlerle böyle karmaşık sorunları belirli bir noktaya kadar çözebilirsiniz. Artırılmış gerçeklik teknolojisi tam olarak bu gibi sorunlarda sizi güvende hissettirebilir. Artırılmış gerçeklik uygulamaları arasında müşteri memnuniyeti açısından listenin ilk sıralarında yer alan Zoho Lens ile hatalar ve sorunlardan korkmanıza gerek yok! 

İş süreçlerini mekanın ötesine taşıyan Zoho Lens ile aradığınız yardıma rahatlıkla ulaşın.

Artırılmış gerçeklik tabanlı uzaktan yardım çözümü, Zoho Lens ile uzaktaki uzman ve sahadaki kişi arasındaki iletişime yeni bir boyut eklemek adına bir akıllı telefon kullanılır. “AR lens nedir?” sorusunun yanıtı olabilecek bu durum, sahadaki teknisyenlerin artırılmış gerçeklik ortamında canlı video akışıyla uzmanlarla iletişim kurmasını sağlar. Çoğu zaman Ai lens ile karıştırılan AR lens birbirinden farklı iki teknolojidir. “Ai lens nedir?” sorusu, “Ai lensi, seçtiğiniz fotoğrafın taranmasının ardından uygulamanın yapay zekâ aracılığıyla fotoğrafta yer alan objeler hakkında bilgi vermesi.” olarak tanımlanabilir. Zoho Lens ise tamamen farklı bir konsepttir.


Zoho Lens sayesinde bir uzman, üç boyutlu açıklamalarla sesli ya da yazılı bir şekilde iletişim kurarak, anlık görüntüler yakalayarak, canlı kamera akışını gerektiği durumlarda durdurarak teknisyene rehberlik edebilir ve sorunların hızlıca çözülmesine yardımcı olabilir. 

AR Destekli Teknisyen Destek Uygulaması Zoho Lens ile Hız ve Verim Kazanın 

Zoho Lens, mobil odaklı bir uygulama olmasıyla artırılmış gerçeklik programları arasında oldukça popüler bir noktada duruyor. Çalışanlarınız uygulamayı akıllı cep telefonlarından kullanabilecekleri gibi aynı zamanda masaüstü bilgisayarlarında da belirli kısıtlarla kullanabilirler. Peki, Zoho Lens ile neler yapılabilir?

Canlı Kamera Yayını

Zoho Lens, teknisyenlerinizin bir uzman tarafından yönlendirilmeye ihtiyaç duyduğu her an çalışanlarınızın yanında olabilmek için tasarlanır. Karşılaştığınız sorunlar, destek ekibiniz ya da müşterileriniz ile akıllı telefon aracılığıyla gerçekleştirebileceğiniz canlı yayınlar sayesinde daha fazla büyümeden çözüme kavuşabilir. 

3D Objelere Odaklanma 

Zoho Lens’in üç boyutlu objelere odaklanabilme özelliği ile uygulamayı kullanırken teknisyenin ya da destek veren uzmanın öne çıkarmak istediği nokta daha görünür kılınabilir. Sorunun nereden kaynaklandığı işaretlenebilir ya da çözüm için nereye müdahale edilmesi gerektiği uygulama üzerinden gösterilebilir. Bu sayede hızlı bir şekilde sorun giderilebilir. 

Sesli Konuşma (VoIP) ve Chat 

Zoho Lens ile sadece görüntülü değil, sesli ve yazılı olarak da destek sunabilirsiniz. Canlı teknisyen yayını esnasında sesli görüşme ve chat özelliğini de kullanabilir ve iletişime çok daha sağlıklı bir boyut kazandırabilirsiniz.

Snapshot ve Dondurma Özellikleri 

Zoho Lens’i aktif olarak kullanırken dilediğiniz zaman görüntüyü dondurabilir ve snapshot özelliği sayesinde görseli kaydedebilirsiniz. Sorunu ya da hatayı yakaladığınız an belgeleyerek çözüm kısmına geçebilirsiniz. 

Oturumları Kayıt Altında Tutma 

Zoho Lens ile destek seanslarını kaydedebilirsiniz. Kaydettiğiniz seansları tekrar izleyerek benzer sorunlar yaşandığında paylaşabilir ve zamandan kazanabilirsiniz. 

Oturumları kayıt altında tutarak dilediğiniz zaman tekrar ulaşın.

Smart Glass Entegrasyonu 

Cep telefonu ile çalışırken aynı zamanda başka yere odaklanmakta güçlük çekiyorsanız Zoho Lens’in Smart Glass ürünleri ile entegrasyonundan faydalanabilir ve daha güçlü bir şekilde odaklanabilirsiniz.


Artırılmış gerçeklik örnekleri incelendiğinde kullanıcıların en büyük endişelerinden biri, hiç kuşkusuz güvenlik oluyor. Zoho Lens uygulamasının SSL sektör standartlarına uyumu ve 256-bit AES protokollerini kullanarak güvenli bağlantılar sağlıyor oluşu, kullanıcılar açısından uygulamayı güvenli kılıyor. Artırılmış gerçeklik kullanım alanları, oldukça geniş bir teknoloji olarak bugün işletmelere birden fazla avantaj sunuyor ve rekabet ortamında fark yaratmalarını sağlıyor.

Smart Glass entegrasyonuyla Zoho Lens’ten rahatça faydalanın.

Zoho tecrübesiyle bu avantajları işinize entegre etmek istiyor ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız Zoho ürünlerinin Türkiye yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. Zoho Lens ve diğer Zoho ürünlerine dair detaylı bilgi alıp her geçen gün değişen rekabet ortamında başarılı olmak için ilk adımı bugün atabilirsiniz. 

Kardelen