zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi ve Uygulaması

29.08.23 11:31 AM By Kardelen

Günlük hayatın her alanında olduğu gibi insan kaynakları özelinde de zaman yönetimi oldukça önemli bir yere sahiptir. İş hayatında çoğunlukla günlük olarak birçok farklı problem ortaya çıkar ve bütün bu sorunlarla aynı anda ilgilenilmesi gerekir. İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi ise değişen şartlara ve beklenmedik durumlara karşı çalışanların hazırlıklı hale gelmesini sağlayan bir sistem olarak özetlenebilir.

İyi bir zaman yönetimi büyük ya da küçük fark etmeksizin her işletme için kritik bir öneme sahiptir. Zamanın ve etkinliklerin takibi, çalışma süresinin verimli bir şekilde değerlendirilmesini mümkün kılar. Yönetim araçları şirketin sahip olduğu insan gücünü doğru ve etkili bir şekilde kullanmasının önünü açar. Örneğin, bir inşaat işinde zaman ve faaliyet yönetimi iş gücü bütçelerinin tahsisini ve projenin bitim süresini belirlemede önemli bir yere sahiptir. Projenin aşım riskini azaltmak içinse süreçlerin yönetiminin ve takibinin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Zoho People ise sunduğu yenilikçi çözümler sayesinde bütün iş kolları için İK süreçlerinin iyi bir şekilde yönetilmesini mümkün kılar.

İçerisinde Zaman Çizelgeleri, Performans Değerlendirme ve Yönetimi ya da Rapor Entegrasyonu gibi modüller bulunan Zoho People, temel süreçler ve daha fazlası için şirketlere yardımcı olur. İnsan Kaynakları Zaman Yönetiminin yanı sıra kullanıcı deneyimini geliştirmek için özel olarak yapılandırılan etkili vaka yönetimi sistemi sayesinde kaynaklarınızı verimli bir biçimde değerlendirmenizi sağlar.

İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi Nedir?

İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi çalışanların mesai sürelerini, izinlerini, mazeretlerini; kısacası şirket içinde geçirdikleri süreyi nasıl değerlendirdiklerini inceleyen bir sistemi nitelendirir. İnsan Kaynakları birçok yönden şirketlerin bel kemiği konumundadır. Şirketin en önemli kaynakları arasında bulunan çalışanları destekleme, yönlendirme ve süreç yönetimlerini gerçekleştirme işiyle ilgilenir. Merkezi bir role sahip olan İnsan Kaynaklarının ise doğru araçlar ile beslenmesi gerekir. Zoho People gibi inovatif çözümler ise görev dağılımlarının kolaylıkla yapılmasını ve süreçlerin basitleştirilmesini mümkün kılar.

İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi doğru bir şekilde yapıldığında şirketlere birçok fayda sunar. Yönetimin nasıl yapılabileceği hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz:


·  Bir iş önceliklendirme sistemi geliştirmek, zaman yönetimini daha iyi bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. Görevin türü ve önemini göz önünde bulundurarak yapacağınız işleri sıraya koyabilirsiniz.


·  Görevleri otomatikleştirmek de süreçleri daha iyi bir şekilde yönetmenizi sağlar. Hazır şablonlardan ya da yazılımlardan yararlanarak süreç yönetimini daha verimli hale getirebilirsiniz. Zoho People gibi yazılımlar sayesinde bazı görevleri sistemin yapmasını sağlayarak zamanınızı daha detaylı görevler için ayırabilirsiniz.


·  Düzenli olmak da zaman yönetiminin daha iyi bir şekilde yapılmasını sağlar. Yapılacaklar listesinin sıralanması ve her maddenin sıraya göre yapılması, verimliliği artırır.

·  Günün ilk 15 dakikasını o gün ne yapılacağını belirlemek için kullanabilirsiniz. İşe başladığınızda neyin yapılması gerektiğini bilmek daha iyi bir şekilde organize olmanızı sağlar.


Bulut tabanlı bir İnsan Kaynakları yazılımı olan Zoho People ile süreçleri basitleştirebilir, zamanı verimli bir şekilde değerlendirebilir ve çoğu işlemi tek bir noktadan kolaylıkla yönetebilirsiniz. İş gücü performansını artırmak ve dinamik bir sistem kurmak için Zoho’dan yararlanabilirsiniz

Zoho People ile İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi

Çalışanlarınızı daha çevik hale getirirken aynı zamanda dinamik bir sistem kurmak için yazılımlardan destek alabilirsiniz. Yazılımlar ya da uygulamalar, zaman yönetimi söz konusu olduğunda farklı çözümler ve görülmesi zor olan kısa yollar bulmanıza yardımcı olur. Zoho People ise tam olarak bu noktada devreye girer ve İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi söz konusu olduğunda birtakım avantajlar sağlar. Genel olarak sistem avantajları şu şekilde özetlenebilir:


·  Zoho People ile izin taleplerini ve onay süreçlerini pratik bir şekilde yönetebilirsiniz. Çalışanlar sistem üzerinden izin talebinde bulunabilir ve bölüm müdürü ya da ilgili kişi bu talebin onaylanıp onaylanmayacağını dakikalar için karar verebilir. Zoho People, şirketin üst yönetimi ile çalışanlar arasındaki koordinasyonun daha iyi bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlamasıyla zaman kayıplarının ortadan kaldırılmasıyla ilgilenir.


·  Bordro verilerinin konsolidasyonu için her veriyi aynı yerde depolar. Örneğin, çalışanların ne kadar ücretli ve ücretsiz izin kullandığını ya da ne kadar çalıştıklarını sistem üzerinden tek bir dokunuşla görüntüleyebilirsiniz. Bütün bu verileri manuel bir şekilde birleştirmek zor olsa da sistem sayesinde verileri hızlı bir şekilde dışarı aktarabilir ve ilgili yerlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.


·  Bulut tabanlı İK yazılımı aracılığıyla kurum içinde bir işe alım ihtiyacı olup olmadığını kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Ekiplerin performansını ve becerilerini sistem üzerindeki raporlar aracılığıyla inceleyerek yeni bir personele ihtiyaç olması durumunda bunu önceden fark edebilirsiniz. Performans boşluklarının belirlemek için analizleri inceleyebilir, şirketin durumu hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.


·  Zoho People sayesinde formları hazırlamak da kolaylaşır. Yeni formlar oluşturmak için sistemi kullanabilirsiniz. Ardından bu formları çok seviyeli onay sistemleriyle yapılandırarak ilgili yerlere kısa süre içinde ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

zoho people self servis özellikleri


·  Şirketinize yapılan başvuruların takibini de sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Adayların istenilen kriterlere göre sıralanmasını sağlayarak adayların potansiyellerini rahat bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Mülakat ve işe alım süreçlerini kolaylaştıran sistem sayesinde zamandan tasarruf edebilir, enerjinizi dikkatinizi gerektirecek başka görevlere aktarabilirsiniz.


·  İnsan Kaynakları Zaman Yönetimi için Zoho People günlük ya da haftalık zaman çizelgelerini sisteme kaydederek size özel raporlar oluşturur. Bu raporlar sayesinde görevlere ayrılan zamanları ve iyileştirilmesi gereken yönleri tespit edebilirsiniz.


·  Zoho People çalışanların çeşitli durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlamasını mümkün hale getirir. Dinamik koşullara çevik çözümler sunmasıyla öne çıkarken süreçlerin daha verimli bir şekilde yürütülmesini mümkün hale getirir. Böylece hem zamandan hem de emekten tasarruf edilmesini sağlar.


·  Hatırlatıcılar da sistemin sunduğu önemli avantajlar arasında bulunur. Önceliklendirdiğiniz işlerinizi hatırlatıcılar vasıtasıyla sıraya koyabilirsiniz. Ardından görev zamanı geldiğinde uyarılar sayesinde belirlediğiniz takvime uygun bir şekilde işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


·  Sistem üzerinde hedefler belirleyerek çalışanlarınızın performansını yönetebilirsiniz. Her bir çalışanınız için ayrı bir profil girerek takiplerini kolaylaştırabilirsiniz. Zoho People basit ara yüzü ve görsellere dayalı sistemi sayesinde karmaşık gibi gözüken analiz işlemlerini kolaylaştırır.


İnsan kaynaklarında zaman yönetimini sağlamak ve farklı işlemleri tek bir platform üzerinden gerçekleştirmek için Zoho People’ı inceleyebilir, ihtiyaçlarınıza yönelik bir İnsan Kaynakları Sistemi edinebilirsiniz.

Kardelen