zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

İş hayatında WhatsApp'dan Zoho Cliq'e Geçmek için 5 Neden

25.01.21 01:43 PM By Denizhan

Son yıllarda yaşadığımız birçok olay hem bireysel olarak hem de iş dünyası açısından iletişimin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatır nitelikteydi. Hızlı iletişim çağında olmamızın bir gereği olarak, iletişim için kullandığımız teknolojik araçların sunduğu işlevsellik de oldukça büyük bir önem teşkil ediyor. Birçok işletme, bireysel olarak kullanılan çözümleri iş hayatında kullandığında, sorunlarla karşılaşabiliyor. Konu ile alakalı, son dönemde WhatsApp uygulamasının güncellemesinin yarattığı endişe örnek verilebilir. Veri güvenliği bireysel olarak oldukça değerli fakat iş dünyası açısından kuşkusuz hayati bir önem taşıyor. Ekibinizle WhatsApp üzerinden iletişim kuruyor ve son güncellemeden ötürü veri güvenliğinizden endişe ediyorsanız, Zoho Cliq ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir! Bu yazımızda sizlere Zoho Cliq’in sağladığı faydalardan bahsedeceğiz. Haydi, başlayalım! 

zoho cliq kurumsal mesajlaşma uygulaması

Zoho Cliq ile şirket içerisinde konuşulması gereken her konu hakkında mail göndermenize gerek kalmaz. Cliq, şirket içerisindeki herkesle mesajlaşmanıza ve dilerseniz ekipler, departmanlar ya da projeler için özel gruplar kurmanıza olanak tanır. İşte, Zoho Cliq kullanmanız için 5 neden;

    

Zoho Cliq ile Verileriniz Güvende!

Zoho’nun tüm ürünlerinde güvenlik öncelik olduğu gibi Cliq’te de veri güvenliği için birinci sınıf bir güvenlik sistemi mevcut. Zoho Cliq, bilgilerinizin asla sızdırılmaması ve çalınmaması için verilerinizi aktarırken aynı zamanda şifreler. Hassas verileri bir ekip arkadaşınızla paylaşmak istediğinizde ise sohbet geçmişini kapatmanız yeterlidir. Mesajlarınız hiçbir yerde saklanmaz ve sohbet penceresi kapatıldığı anda kaybolur. Dahili araçların verilerinize izinler aracılığıyla nasıl eriştiğini de Cliq üzerinden takip edebilirsiniz. İstediğiniz zaman erişim izni verebilir, istediğiniz an iptal edebilirsiniz.

  

Ayrıca, her uzantının neye erişmek istediğini ve verilerin nasıl yönetildiğini de kontrol edebilirsiniz. Tüm bunların yanında son dönem için oldukça önem arz eden GDPR uyumluluğu konusunda da Zoho Cliq’e güvenebilirsiniz.

  

Çağrılar Üzerinden Bağlanabilirsiniz

Kimi zaman konuşulan konular hakkındaki yorumlarınız, yazamayacağınız kadar uzun olabilir. Ya da yazmaya zamanınız olmayabilir. Böyle durumlarda hızlı aksiyon alabilmeniz için Cliq doğrudan sohbet penceresi üzerinden sesli ya da görüntülü arama seçeneğini sunuyor! 

zoho cliq kurumsal mesajlaşma uygulaması

Konuya Özel Gruplar Oluşturabilirsiniz

Bazı konular tüm çalışanlara açık olmayabilir. Bir konu üzerindeki çalışmaları ya da konuşmaları gizli tutmak ya da görev güncellemelerinizi sadece belirli bir grup ile paylaşmak istiyorsanız, Zoho Cliq üzerinde bir grup açabilir ve tüm gizliliğiyle projenize devam edebilirsiniz. Çalıştığınız konuyu daha derinlikli bir şekilde tamamlarken aynı zamanda referansı kolay erişilebilir bir yapıya sahip olan veri tabanı oluşturabilirsiniz. 

zoho cliq kurumsal mesajlaşma uygulaması

Zoho Cliq ile İş Akışlarınızı Kolaylıkla Takip Edebilirsiniz

Cliq’in sunduğu hatırlatıcılar ile sohbetlerinize yaklaşan etkinlik ya da projeler için kişisel ya da ekip hatırlatıcısı ekleyebilirsiniz. Şirket içi bot asistanın size göndereceği bildirimler ile programınızdaki hiçbir görevi kaçırmadan, iş süreçlerinizi daha etkin bir yapıya kavuşturabilirsiniz. Zoho Cliq’in sahip olduğu Asana entegrasyonu ile ekip arkadaşlarınızı takip edin. Asana bot, size yeni görevler atandığında, Cliq üzerinden bildirimler gönderebilir. 

zoho cliq kurumsal mesajlaşma uygulaması

Cliq’in Eğlenceli Özellikleri ile Ekibinize Motivasyon Sağlayabilirsiniz

Son zamanlarda uzakta çalışma modeli hemen hemen tüm işletmeler tarafından benimsenmiş durumda. Uzaktan çalışmayı daha eğlenceli hale getirmek ve iletişiminizi güçlendirmek istiyorsanız, Zoho Cliq tam size göre! Cliq içerisindeki birçok eklenti, sohbetlerinize başka bir boyut kazandırmak için sizleri bekliyor. Giphy’den kullanabileceğiniz gifler ve shruck gibi özelliklerle sohbetlerinizi hem eğlenceli hem de daha etkili hale getirebilirsiniz. Ayrıca, güvenlik konusunda hiçbir endişe duymadan harici kullanıcıları da sohbetlerinize ekleyebilirsiniz. Cliq’deki konuk erişimi ile harici bir kullanıcıyı ya da bir grup harici kullanıcıyı, grup görüşmesine davet edebilirsiniz.


WhatsApp yerine daha güvenli ve iş yapış biçiminize uyum sağlayabilecek bir alternatif arıyorsanız, Zoho Cliq tüm avantajlarıyla size yardımcı olmaya hazır! Zoho Cliq hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan