zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Mevcut CRM Sisteminizi Değiştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

03.02.20 07:32 AM By Can

Günümüzde teknolojik gelişmeler hayatın her alanında etkili olmaya devam ediyor. Gün geçtikçe gelişen ve bir önceki gelişmeyi çağ dışı bırakan bu yenilikler, özellikle iş dünyası söz konusu olduğunda hayati önem taşıyabiliyor. Bugün başarılı bir organizasyonun temelinde doğru teknolojik araçların bulunduğunu söyleyebiliriz. CRM, bu araçlar arasında en önemli olanlardan biri. Doğru CRM yazılımı arayışında olan işletmeler için kabusa dönüşen başarısız projeler sizin de gözünüzü korkutuyorsa, bu yazımız tam size göre! Mevcut CRM sistemini değiştirme aşamasındaysanız, bir sonraki trende tam anlamıyla nasıl uyum sağlayacağınızı merak ediyorsanız, işte CRM sisteminizi değiştirmeden önce dikkat etmeniz gerekenler;

  

1-    CRM Sisteminizin Verimini Doğru Ölçün!

Her yazılım, her işletmeye uyum sağlayamayabilir. Hatta birçok örnekte gördüğümüz üzere her işletmenin kendine özgü süreçlerine uyum sağlayabilecek bir yazılıma ihtiyacı vardır. Mevcut yazılımınızın verimini ölçmeniz bu açıdan oldukça önemlidir. Eğer CRM yazılımınız, işletmenize faydadan çok zarar veriyorsa, yol yakınken dönmek işletmeniz açısından çok daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca, CRM sistemine yapmış olduğunuz yatırımı bir sonraki seçiminizde göz önünde bulundurmanızda da fayda vardır. Bir sonraki seçiminizi yaparken, ihtiyaçlarınızı doğru belirleyerek, yatırımınızı daha uygun fiyatla aynı özellikleri sunan bir yazılıma yapabilirsiniz.

  

2-    Bir IT Ekibine İhtiyacınız Olmayabilir

Yazılım söz konusu olduğunda hala bazı geleneksel düşüncelerin aşılamadığını görebiliyoruz. Bir IT ekibi kurulması gerekliliği de bu geleneksel düşüncelerden biridir. Bugün birçok yazılım, bir IT ekibine ihtiyaç duyulmadan canlı kullanıma alınabilir. Eğer halihazırda bir IT ekibiniz varsa ve işler sizin için yolunda gidiyorsa, CRM yazılımınızı değiştirirken yaptığınız yatırıma ek olarak ekip yatırımı yapmanıza gerek yok. Fakat eğer bir IT ekibiniz yoksa, birçok çözüm mevcut. CRM yazılımınızı değiştirirken, uzmanlarla güvende hissederek bu adımı gerçekleştirmek istiyorsanız, danışmanlık hizmeti veren ve bu alanda başarılı olan bir ekiple anlaşabilirsiniz. Bu noktada değerli olan kesinlikle alanında uzman ve başarılı bir ekiple çalışmanızdır.

  

3-    En Doğru Karar için Yönetici ve Kullanıcılar Ortak Karar Vermelidir

Başarısız projelerin ortak noktalarından biri de seçim sırasında işletmede yönetici ve kullanıcıların bir arada karar vermemesidir. Taşıma işleminden önce hem doğru seçim için hem de sürecin doğru planlanabilmesi için yöneticiler ve kullanıcıların bir araya gelerek ortak bir karar verebilmeleri, projenin başarısını pozitif yönde etkileyecektir.

4-    Daha Önce Yapılan Hatalar Yeni Projenizin Başarı Haritası Olabilir

Bir önceki CRM projenizde yapılan hatalar işletmenize zarar vermiş olabilir. Bu zararı doğru tespit etmek ise yeni projenizin başarısı üzerinde oldukça etkili olacaktır. CRM sisteminizi taşıma sırasında daha önce yanlış kurgulanan süreçleri, yeni CRM sisteminizde iyileştirebilir bu sayede daha verimli bir yapı kazanabilirsiniz.

  

Dünyanın en çok kullanılan CRM yazılımlarından biri olan Zoho CRM, taşıma sürecinde size birçok avantaj kazandırabilir. Microsoft Dynamics, Salesforce, Hubspot ve diğer CRM sistemlerinden Zoho CRM’e geçmek oldukça kolaydır. Yine yukarıda saydığımız özelliklerden belki de en önemlisi olan doğru danışmanlık hizmeti noktasında da Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex süreç boyunca size kesintisiz hizmet sunabilir.

  

  

Can