zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Modern İşletmeler İçin Yeni Nesil Proje Yönetimi: Zoho Sprints 

21.11.22 01:06 PM By Kardelen

Sürekli değişen dünyada her geçen gün dijital sorumluluklarımız artmaya devam ediyor. Değişimin en net gözlemlenebildiği iş dünyası açısından ise bu sorumluluklar, işletmelerin varoluşları üzerinde oldukça belirleyici etkiler bırakıyor. Bugün bir işletme var olmak için ve bu varoluşu geleceğe taşımak için dijital dönüşüm adına attığı adımlar noktasında oldukça seçici, öngörülü ve bir o kadar da fayda odaklı yaklaşmak zorunda. İşletmeler, geleceğin belirsizliğini öngörüye dönüştürebilen dijital araçlar sayesinde ekiplerinin bu değişime hızlı bir şekilde adapte olmasını sağlayabilirler. Eğer bu gerçeği fark ettiyseniz ve ekibinizin daha işbirlikçi bir şekilde çalışması için agile proje yönetimi aracı arayışındaysanız, şu an doğru yerdesiniz! Dinamik ekibiniz için agile proje yönetimi metotları merkezinde tasarlanan Zoho Sprints ile ekibinizi bir araya getirin ve hataları en aza indirin! Zoho Sprints nedir sorusunu yanıtlamadan önce agile proje yönetimi ile başlayalım!

Agile Proje Yönetimi Nedir? 

Son zamanlarda değişim rüzgarları çok hızlı estiği için işletmeler agile proje yönetimi ne demek sorusunu daha fazla sormaya başladı. Agile proje yönetimi ya da diğer bir adıyla çevik proje yönetimi, ekiplerin müşterilerine daha hızlı bir şekilde çözüm sunmasına ve olası aksaklıkları en aza indirmesine yardımcı olan yazılım geliştirmeye yönelik tekrarlayan bir yaklaşımı merkeze alır. Teknolojinin değişim hızını bireysel olarak takip etmekte güçlük çektiğimiz bu dönemde, iş dünyası açısından bu değişimin farkında olmak kritik bir önem taşır. Çevik proje yönetimi işte tam olarak bu noktada devreye girer ve işletmelerin önündeki belirsizliği kaldırarak, hızlı bir şekilde değişimlere uyum sağlamalarına yardımcı olur. Bu değişimin üstesinden gelebilmek için tekrarlayan, kısa vadeli planlama öneren agile proje yönetimi, bir ila altı haftalık bir süre boyunca farklı aralıklarla sprints olarak anılan parçalara bölünür. Agile proje yönetimi yaklaşımları ve uygulamaları noktasında sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak Zoho Sprints’i kullanıma sunan Zoho, ekibinizin iş birliğini hem eğlenceli hem de verimli hale getirmeye aday!

Zoho Sprints ile Uzaktan Çalışan Ekiplerinizi Bir Araya Getirin 

Her işletme çevik ekiplere sahip olmak ve bu ekiplerin iş birliği içinde çalışarak, işletmenin başarısına katkı sağlamasını ister. Çevik bir ekipte iş birliğinin temel iki ilkesi; serbest bilgi akışı ve sorunsuz fikir alışverişidir. Zoho Sprints ile ekiplerin iş birliği yapmaları, sosyal medya akışlarına göz atmaları kadar kolay gerçekleşir. Ekibiniz, proje akışı ile durum güncellemeleri yayınlayabilir, proje etkinliklerini izleyebilir ya da beyin fırtınası yapabilir. Zoho Sprints giriş ekranından itibaren tüm ekiplere proje boyunca büyük kolaylık sağlar. Zoho Sprints ile:


•  Tüm ekiplerinizin zamandan ve mekandan bağımsız olarak iş birliği içinde çalışmasını sağlayabilirsiniz.


•  Proje faaliyetlerinin zaman çizelgesini görselleştirebilirsiniz.


•  Karar verme sürecinizi hızlandırabilir ve kolaylaştırabilirsiniz.


•  Önemli güncellemeler hakkında bildirimler alarak sürece dair her detayı takip edebilirsiniz.

Zoho Sprints ile uzaktan çalışan ekiplerinizi bir araya getirin.

Başarıyı elde etmek kadar sürdürmek de oldukça önemlidir. Bu nedenle sürekli iyileştirme, başarılı çevik ekiplerin ayırt edici özelliklerinin başında gelir. Zoho Sprints içerisindeki backlog alanları ile daha önce gerçekleştirdiğiniz projelerinizin geri bildirimlerini inceleyebilir ve bu sayede ürün ya da hizmetinizi geliştirme sürecinde bu bilgileri kullanabilirsiniz. Ayrıca, yeni nesil agile proje yönetimi platformu Zoho Sprints’in kod havuzlarını senkronize ederek, CI/CD araçlarıyla entegre edebilir ve raporlarınızı zengin görseller ve detaylar eşliğinde alabilirsiniz.


Platformun sunduğu bir diğer avantaj ise toplantı yönetimi alanlarını iş akışları ile entegre kullanmanıza olanak sağlayarak, projenizin biten fazlarında ekibinizin toplantı yapması için otomatik toplantı ve hatırlatmalar atayabilmenizi sağlamasıdır. Zoho Sprints ile projenizin ilerleyişini gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca, orijinal zaman çizelgesini sprintlerinizin çizelgeleri ile karşılaştırabilir ve tahmini zaman çizelgeleri de elde edebilirsiniz. 

İşinizi Yönetmenin Epik Yolu; Zoho Sprints Epics Modülü 

Zoho Sprints ile gelen Epics modülü, esnek yapısı ile değişen ihtiyaçlarınıza kolaylıkla uyum sağlamanıza yardımcı olabilir. Epics modülüne görev, hata(bug), notlar ve backloglar’ı ekleyebilir ya da ilişkilendirebilirsiniz. Bu öğeleri aktif ya da yaklaşan sprintslerinize ekleyebilir ve etiketler yardımıyla birden çok epic oluşturarak, listenizin tüm kompozisyonunu düzenleyebilirsiniz.

Zoho Sprints Epics Modülü ile proje ayrıntılarını özgürce düzenleyebilirsiniz.

Zoho Sprints Entegrasyonları ile Zamanınızı Daha Etkin Kullanın 

Zoho tüm ürünleri için sunduğu geniş entegrasyon yelpazesini Zoho Sprints için de sunuyor.  Zoho uygulamaları ile entegre biçimde kullanabileceğiniz platformun aynı zamanda, JIRA, Zapier, GitHub, Slack, Jenkins, GitLab, AzureDevops gibi üçüncü parti uygulamalarla da entegrasyonu mevcut. Ayrıca platformun Microsoft Temas, Google Wokspace, Microsoft Office 365, Google Drive ve Zendesk ile de iş birliği bulunuyor.

Zoho Sprints’in entegrasyon konusunda sizlere sunduğu avantajlar bunlarla sınırlı değil. API’ler sayesinde Zoho Sprints’i dilediğiniz 3. parti uygulamalarla da entegre biçimde kullanabilirsiniz.


Teknolojinin merkezinde değişen dünya düzenine adapte olmak için birçok dijital araca sahip olmanın zorunlu olduğu bu dönemde, agile proje yönetimi hedefleri konusunda başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak bir platform arıyorsanız, Zoho Sprints tam size göre! Zoho Sprints ile ekiplerinizi bir araya getirerek, daha verimli, hızlı ve değişime açık bir yapıda işletmeniz için başarılara imza atmak çok kolay.

Zoho Sprints fiyatlandırma seçenekleri ve diğer tüm Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’in 20 yılı aşkın tecrübesinden faydalanabilirsiniz.


Kardelen