zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

 Self Servis İK Hizmeti Veren Zoho People Platformumuzun 2020 Yılına Kısa Bir Bakış 

08.01.21 03:15 PM By Denizhan

2020 yılında yaşanan olaylar, hayatımızda sahip olduğumuz küçük şeyler için mutlu olmanın önemini bizlere öğreten ve dünyayı değiştiren olaylara ev sahipliği yaptı. Geride bıraktığımız ve eşi benzeri görülmemiş bu yıl boyunca büyümemize yardımcı olan herkese minnettarız. Desteğinizle, Zoho People’a bazı yararlı özellikler sunabildik. Dünya çapında düzenlenen etkinliklere katıldık ve size daha iyi bir İK deneyimi sunmak üzere tasarlanan bir dizi girişim üzerinde çalıştık. 

zoho people 2020

İşte Zoho People’ın 2020 Yılına Bir Bakış;

  

Ana Özellikler

Tüm harika geri bildirimlerinizle ürün geliştiricilerimiz, uygulamamızı daha işlevsel hale getirmek için bazı harika özellikleri kullanıma sundular. Zoho People’a 2020 yılında eklenen en önemli özelliklerden biraz bahsedecek olursak;


·    Yüz Tanıma

  

Bu yıl, iş devamlılığı sistemimizin bir parçası olarak yüz tanıma özelliğini sunduk. AI teknolojisinin de yardımıyla bu özellik ile çalışanlarınızın fotoğrafını çekebilirsiniz ve Zoho People Mobil uygulaması aracılığıyla check-in veya check-out yaptıklarında kimlikleri otomatik olarak doğrulanabilir. Bu şekilde işverenler ister evden ister uzak bir yerden ya da bir müşterinin yanında çalışanlarını kolaylıkla takip edebilirler.  

  

·    Ofis Hazırlığı

Ofis Hazırlığı özelliği, kuruluşların güvenli bir şekilde yeniden açılmasına yardımcı olmak için Zoho People tarafından sunulan en verimli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Üç işlevsel formla birlikte İK uzmanlarının çalışanları barındırmak, ‘Ofisten Çalışma’ taleplerini ele almak ve farklı çalışma sahalarına gelen ziyaretçileri yönetmek için DRI’ları atamasına yardımcı oluyor. İşverenlerin çalışanlarının sağlık durumlarından haberdar olmalarına yardımcı olmak için bir başka yeni özellik olan çalışan sağlığı anketi ile entegre olarak çalışıyor.

Bu özellik sayesinde yöneticiler, ofis hazırlığı formlarını kullanırken, çalışanların ofisten çalışmaya başlama tarihinden önceki 15 günlük sağlık durumu formu talep edebiliyorlar.

·    Varsayılan Olarak Sunum

  

Devam yönetim sistemimizi müşterilerimiz için daha kullanışlı hale getirmek adına, bir grup çalışan için belirli bir süre için otomatik olarak, mevcut olarak işaretleme yapabilen Varsayılan Olarak Sunum özelliğini ekledik. Bu sayede, katılımı işaretleyecek araçları ya da zamanı olmayan çalışanlar, katılımın düzenlenmesi noktasında karşılaşabilecekleri sorunların önüne geçebilirler.

  

·    Sürekli Performans İncelemeleri

  

Performans incelemelerinin çalışanlar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, kuruluşların çalışanlarını her ay ya da üç ayda bir iki aşamada değerlendirmesine yardımcı olan Sürekli Performans İncelemeleri özelliğini kullanıma sunduk. Bu sayede çalışanlar hedeflerine daha odaklanmış bir şekilde ilerlerken, geri bildirimlerini de yöneticileri ile paylaşma olanağına sahip olabilirler.

·    Zaman Çizelgesi Geliştirmeleri

  

Bu yıl, işletmelerin işlevselliklerini iyileştirmek ve daha fazla müşteri ihtiyacını karşılamalarına olanak tanımak için Zaman Çizelgeleri özelliğimizde bazı önemli geliştirmeler yaptık. Geliştirmeler ile birlikte artık şunları yapabilirsiniz:

·    Zaman tutarsızlıklarını izleyebilir ve gerekli saatlerinden daha az ya da daha fazla çalıştıklarında çalışanları uyarabilirsiniz.

·    Çalışanların zaman çizelgelerini belirli bir güne/haftaya/ aya göre ne zaman göndermeleri gerektiğini belirleyebilirsiniz.

·    Zaman çizelgesi verilerinin işlenmesi gereken belirli bir dönemi seçebilirsiniz.

  

·    LMS Geliştirmeleri

Çalışanların öğrenmesini ve gelişimini desteklemek için en temel özelliklere sahip Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS)’i bu yıl, daha kapsamlı hale getirmek ve müşterilerimizin kurumsal LMS programlarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için çeşitli özellikler ekledik. Bu sayede, çalışanlar artık nerede olurlarsa olsunlar öğrenebilirler. Ayrıca bu özellik ile müşterilerinizin çalışanlar için değerlendirmeler yapmasını olanaklı hale getirebilir ve yeni derecelendirme özelliği ile notları çok daha kolay bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

·    Ana Modüller için Özel Yöneticiler

  

Zoho People’da artık Katılım, Ayrılma ve Zaman Çizelgesi modüllerimiz için bir modül yöneticisi atayabilirsiniz. Tek bir çalışanın, büyük bir iş gücünün tüm katılım, ayrılma ya da zaman girişlerini yönetemeyebileceğinin farkındayız. Zoho People’daki katılım modülü yöneticisi, kendilerine atanan görevleri görüntüleyerek düzenleyebilir ve raporlara erişebilir.

Benzer şekilde, Performans modülümüzde Performans Yöneticisi özelliğini kullanıma sunduk. Bu özellik sayesinde, bireysel kullanıcılar da değerlendirme döngüsüne eklenebilir ve görüntüleme, düzenleme izinleri, döngüdeki rollerine göre yapılandırılabilir.

Ana Girişimler

İK uzmanları için insan yönetimini kolaylaştırmak amacıyla bu yıl üzerinde çalıştığımız bazı önemli girişimlerin kısa bir özetine değinecek olursak;

·    İK Topluluğu

  

Bu yıl, farklı geçmişlere sahip İK profesyonellerinin bir araya gelmelerine ve İK alanındaki en iyi uygulamalar hakkındaki bilgilerini paylaşmalarına yardımcı olmak amacıyla çevrimiçi bir forum olan ‘İK Topluluğu’nu sunduk. İK Topluluğu ile İK profesyonellerinin birbirlerini desteklemesine ve birlikte büyümesine yardımcı olan bir platform sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca üyelerimizin en son işyeri trendleri konusunda güncel kalmalarına yardımcı olmak için İK sektörü liderleri de bulunuyor.

·    Sektör Liderleriyle Webinar’lar

  

Bu yıl, İK sektörü liderleriyle aşağıdakiler dahil epeyce webinar düzenledik:

  

o    Workforce Futurist'ten Andy Spence

  

o    Nick Holly, Kurumsal Araştırma Forumu'nda CRF Öğrenme Direktörü

  

o    Jon Ingham, Yazar, Danışman ve Eğitmen Jon Ingham Strategic HR Academy

  

Bu webinarlar ile İK profesyonellerinin benzeri görülmemiş zamanlarda iş gücünü yönetmedeki rollerini anlamalarına yardımcı olmak istedik. 2021 için de faydalı webinarlar düzenleme devam etmek istiyoruz, bu yüzden bizi takip etmeye devam edin! 

  

·    Çalışan Teşekkür Günü Kutlamaları

  

Çalışanlar bir organizasyon için her şeydir. Anında indirilip çalışanlarla paylaşılabilecek bir dizi harika rozet ve ödül tasarlayarak, kuruluşların Çalışan Teşekkür Günü’nü kutlamalarına yardımcı olmayı amaçladık.

·    Uzaktan Çalışma Kaynakları

  

Birçok organizasyon, bu yıl COVID-19’a karşı önlem amaçlı uzaktan çalışmaya aniden geçiş yaptı. İK uzmanlarının uzaktan iş yönetiminde başarılı olmalarına yardımcı olmak için videolar, bloglar ve infografikler şeklinde faydalı kaynaklar oluşturduk. Bu kaynaklar, uzaktan çalışmanın her yönüne değinen bir yapı sağladığı için bu geçişi güçlük çekmeden yapabilirsiniz!

https://youtu.be/FhSrIiHFoaU?list=PL2qylM3RAZfjW-g5-J67vZVa2B1homX4c

  

Aldığımız Ödüller 

zoho people ödüller

Topluluğumuzun sürekli desteği ve geri bildirimi olmasaydı bu mümkün olamazdı ve bunun için sonsuza dek minnettarız.


Etkinlikler

Bu yılın başında, Kanada’daki HRPA Konferansı, Dubai'deki SHRM Tech EMEA, Birmingham'daki HRD Zirvesi ve 9. Yıllık Bölgesel İK Konferansı gibi dünyanın dört bir yanındaki önemli İK etkinliklerine katıldık. Ürünümüzü sergiledik, sektördeki meslektaşlarımızla tanışıp etkileşim kurduk ve bir bütün olarak İK sektörünün ihtiyaçlarını daha iyi anlayabildik. Bu çabalar, uygulamamızı küresel İK sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmemize oldukça yardımcı oldu.

zoho people etkinlikler

Ayrıca, online olarak düzenlenen Zoho Inspire 202’nin de bir parçasıydık. Ortaklarımız, yeni tekliflerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek, farklı özelliklerimiz hakkında konuşmak, sorularına yanıt almak ve genel olarak Zoho People’daki uzmanlıklarını geliştirmek için etkinliğe aktif olarak katılım sağladılar. Ekibimiz ayrıca, müşterilerimize uygulamamızı tam anlamıyla kullanmalarına yardımcı olmak için sanal eğitimi düzenledi.

Zoho People, İK alanında sunduğu avantajlarla işletmelerin gözde uygulamalarından biri olmaya devam ederken, sizler de bu avantajlardan faydalanarak hem çalışanlarınızın hem yöneticilerinizin işlerini kolaylaştırmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcı Cloudyflex’e ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Denizhan