zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Şifre Yöneticisi Kullanmak için 5 Neden 

20.12.22 12:47 PM By Kardelen

Hatırlamakta güçlük çektiğiniz veya daha güçlü kılmak için uğraştığınız şifreler, bugünün dünyasında bir zorunluluğa dönüşmüş durumda. Bilişim teknoloji güvenliğinin en temel seviyesi olarak nitelendirilen şifreleri kolay hatırlayabileceğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Verilerinizin yanlış ellere geçmesinin önünde duran bu önemli kalkanı geçilmez bir duvar haline getirmek için bireysel olarak birçok şey yapabilirsiniz. Bir şirket için ise şifre güvenliği çok daha etkin yürütülmesi gereken bir süreci zorunlu kılar. Şirketinizin sahip olduğu dijital varlıkların güvenliğini sağlamak için kullanıcı adı ve oturum açma bilgilerinin, kullanılan her hesap için etkili olması gerekliliği, beraberinde bunları hatırlamayı da zorlaştırır. Şifre yöneticisi yazılımı ile bu zorlukların üstesinden gelmek mümkündür. Parmak izi ve yüz taraması gibi teknolojilerle her ne kadar şifresiz bir geleceğe yaklaşmış olsak da bugün şifre yöneticisi ile hem siber güvenliğinizi artırabilir hem de şifre hatırlamakla kaybettiğiniz vakti daha verimli bir iş için kullanabilirsiniz. Bu yazıda, sizlere şifre yöneticisi kullanmanız için 5 neden sıralayacağız. 

Tek Bir Şifre ile Tüm Şifrelerinize Hükmedebilme 

Çevrimiçi oluşturulan her hesap yeni bir şifre zorunluluğunu da beraberinde getirir. “Şifre yöneticisi nedir?” sorusunun yanıtı işte bu zorunluluğun içerisinde yer alır. Şifre yöneticisi çevrimiçi hesaplarınıza giriş yaparken kullanmak zorunda olduğunuz şifreleri depolamanıza ve korumanıza olanak tanırken aynı zamanda, koruma amacıyla özel şifreleme yöntemleri de kullanır. Bu sayede şifre güvenliği konusunda endişe etmenize ve zaman kaybetmenize gerek kalmaz. Tek bir şifre ile günümüzün çevrimiçi güvenlik gerekliliklerinin tümüne hükmedebilir ve doğru bir şifre yöneticisi sayesinde parolasız oturum açma özelliğine sahip olabilirsiniz. 

Şifre Yöneticisi Uygulamalar ile Daha Güçlü Siber Güvenlik Sağlama

Şifre yöneticisi programları söz konusu olduğunda kuşkusuz ilk beklenti daha güçlü şifreler olur. En iyi şifre yöneticisi uygulamaları arasında sayılan Zoho Vault gibi bir uygulama ile sadece güçlü şifreler yaratmakla kalmaz, aynı zamanda bu şifrelerin yönetimi noktasında da daha verimli bir yapı kazanabilirsiniz. Zoho Vault’un sunduğu avantajlar sayesinde hem kişisel hem de iş şifreleriniz hakkında, daha net güvenlik iç görülerine sahip olabilirsiniz. Zayıf şifrelerinizi belirleyebilir ve sadece birkaç tıklamayla değiştirebilirsiniz. Ayrıca, şifre yönetimi noktasında da avantaj kazanabilirsiniz. Farklı erişim ayrıcalıkları seviyeleri ile şifreleri güvenli bir şekilde depolayabilir, paylaşabilir ve yönetebilirsiniz. Parola kasanıza notlar, belgeler, kredi kartları, yazılım lisansları gibi daha birçok şey de ekleyebilirsiniz. 

Bulut Uygulamaları için Çoklu Oturum Açabilme 

Bugünün dünyasında bulut uygulamaları sadece bireysel olarak değil iş dünyası açısından da oldukça önemli ve gerekli bir noktadadır. Haliyle işletmelerin bulut tabanlı şifre yöneticisi arayışları da sürpriz olmaz. Bulut tabanlı şifre yöneticisi ile kullanıcılar, gündelik olarak kullandıkları uygulamalarda, şifre gereksinimi duymadan oturum açabilir. Zoho Vault, yüzlerce popüler bulut uygulamasını ve özel entegrasyon seçeneklerini destekleyerek, bu alanda da kullanıcılarına birçok olanak sağlar. Google şifre yöneticisi gibi bir arayış içerisindeyseniz, Zoho Vault’un entegrasyon seçenekleri sizleri oldukça memnun edebilir. 

Kapsamlı Denetim Mekanizması ve Görsel Raporlara Sahip Olma

Şifrelerinize dair istediğiniz zaman bilgi sahibi olmak ve güvenliğinizden duyduğunuz endişeyi gidermek istiyorsanız, Zoho Vault ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Zoho Vault’un sahip olduğu kapsamlı denetim mekanizması tüm hassas şifre işlemlerini günün her saati izlemenize olanak tanıyarak, şifre yöneticisi söz konusu olduğunda tüm beklentilerinizi karşılayabilir. Bu denetim mekanizması aynı zamanda, kullanıcı adı, yapılan işlem, IP adresi, zaman ve daha fazlasını içerdiğinden güvenliğinize dair tüm endişelerinizi bir kenara bırakarak, asıl odaklanmanız gerekene odaklanabilirsiniz. Ayrıca, gerçekleşen tüm önemli işlemlere dair görsel raporlara ulaşabilir ve bunları iç ve dış denetimleriniz için PDF olarak dışa aktarabilirsiniz. Bu sayede şifre güvenliği noktasında daha takip edilebilir ve yönetilebilir bir yapı kazanabilirsiniz. 

Şifre yönetimi raporlama sürecinizi görselleştirerek daha verimli bir hale getirebilirsiniz.

Entegrasyonlarla Şifre Yönetimini Daha Kolay Hale Getirebilirsiniz

Günümüzde entegrasyon, işletmeler için zaman yönetimi ve kullanıcı deneyimi gibi daha birçok alan açısından oldukça önemli bir yere sahip. Şifre yöneticisi tavsiye konusunda bir arayışa çıktığınızda, bu tavsiyelerin birçoğunda entegrasyon konusunda en geniş yelpazeye sahip olanı seçmeniz gerektiğini duyabilirsiniz. Bu arayışınız sırasında pek çok alternatife ulaşabilirsiniz. Bu alternatifler arasında lider isimlerden biri olan Zoho Vault’un entegrasyon yelpazesi oldukça geniştir. Popüler üçüncü parti ve Zoho uygulamaları ile hazır entegrasyon sunan Zoho Vault ile şifre yönetiminizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Zoho Vault’un Sematext ve Loggly gibi güvenlik bilgileri ve etkinlik yönetimi (SIEM) araçları ile entegrasyonu olması sayesinde ise hassas güvenlik verisine dair dilediğiniz zaman bilgi sahibi olabilirsiniz.

İhtiyaçlarınıza yönelik doğru uygulamayı bulmak sadece ihtiyaçlarınızı karşılarken, doğru bir danışmanlık firması ile çalışmak sizi başarıya taşır. Zoho ürünleri söz konusu olduğunda, uzun yıllardır sahip olduğu tecrübeyi paylaşabilen “Cloudyflex ile şifre yöneticisi nasıl kullanılır?” sorusunu sormanıza gerek kalmadan, Zoho Vault’un avantajlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. İşletmenizin geleceği açısından güvenliğinizin oldukça önemli olduğunu düşünüyor ve bu doğrultuda adımlar atmak istiyorsanız, Zoho Vault birçok ihtiyacınıza yanıt verebilir. Zoho Vault ve diğer Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Türkiye yetkili satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve güvenliğiniz için ilk adımı bugün atabilirsiniz.

Kardelen