zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

TikTok, Instagram Reels ve Story ve Youtube Shorts Artık Zoho Social'da! 

19.09.22 03:20 PM By Kardelen

21. yüzyıl itibarıyla yaygınlık kazanan sosyal medya platformları birçok alanda olduğu gibi iş dünyasında da belirleyici rol oynayabiliyor. Müşteri odaklı gelişim stratejilerinin yaygınlaşmasına paralel olarak, işletmelerin tercih ettiği iletişim kanalları arasında, sosyal medya platformları gittikçe önemini artırıyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı bu alanlarda aktif şekilde yer alıp bilgilenme, keşfetme amacıyla deneyime yelken açabiliyor. Oldukça çeşitlenen sosyal medya platformları arasında son dönemde en çok tercih edilenler arasında TikTok, Instagram ve Youtube zirvede yer alıyor. Bu kanalların her birinden yararlanarak müşteri odaklı iletişim strateji geliştirmek, satış ve pazarlama olanaklarını geliştirmenize destek olabilir. Bu odakla hareket eden sosyal medya programı Zoho Social, kanalların her birine özel çözümleri sizinle buluşturuyor. Sosyal medya erişiminizi geliştirmek amacıyla gelin kanallara özel entegre deneyimiyle göz atalım!

Planlarınızı ve Yayınlarınızı Sorunsuz Şekilde Gerçekleştirmek İçin Zoho Social’da TikTok’u Keşfedin! 

Sosyal medya kanallarını bir arada deneyimleme hedefiniz doğrultusunda size hizmet veren Zoho Social, sosyal medya kanallarının kapsamının genişlemesine paralel olarak çözümlerini artırıyor. Bu doğrultuda en güncel çözümlerden biri olarak sizlere video paylaşım platformu TikTok’la entegre deneyim vadediyor. Bu kapsamda Zoho Social programını kullanırken TikTok için video planlanması ve yayınlanması için harekete geçmenize olanak tanıyor. Ekiplerinizi organize ederek videolar için ortak çalışmalara adım atabilmeniz programın öne çıkan özelliklerinden bir diğerini oluşturuyor. Video planlamalarını sorunsuz şekilde gerçekleştirebilmeniz için “özel zamanlama” özelliği program içinde yer alıyor. Bu sayede dilediğiniz günde, dilediğiniz saatte yayınlama penceresinden bir tıkla videoları erişime açmanızı mümkün kılıyor. Videoları zamanın ve mekânın sınırları aşarak yayınlayabilmeniz amacıyla cihaz çeşitliliğiyle hareket geçmenize olanak tanıyor. Bu kapsamda tercihinize bağlı olarak evde veya ofisteyken masaüstü bilgisayarınız vasıtasıyla, dışarıdayken ise mobil cihazınızdan yayınlama deneyimine yelken açmanıza olanak tanıyor. Bu sayede hedef kitlenize daha kolay erişmenize aracılık ederek mevcut kitlenizi korumak için adımlar atmanıza veya yeni takipçiler kazanmak için pazarlama olanaklarını geliştirmenize destek olabilir. Video yayınlama deneyiminizi geliştirmek üzere program içinde şu 3 özellik sizleri karşılar:


  Kalıcı açıklamalar,

  Emojiler,

  Hashtagler (etiketler)


Kalıcı açıklamalar sayesinde hedef kitleniz için yayınladığınız video için açık bilgi verebilirsiniz. Emoji tepsisindeki çeşitlilik arasından video içeriğine uygun seçim yaparak kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz. Trend olan hashtagleri grup olarak videoya dahil ederek görünürlüğünüzü artırıp daha geniş kitleye ulaşma şansı yakalayabilirsiniz. Hedef kitleniz için çektiğiniz videoların kontrolünü düzenli olarak sağlayabilmek amacıyla Zoho Social içinde “merkezi içerik takvimi” sizleri karşılıyor. Bu sayede haftalık veya aylık yayınlarınızı tek bir ekran üzerinden kontrol ederek satış ve pazarlama stratejinize ilişkin net verilere ulaşma ayrıcalığına erişebilirsiniz. TikTok için video yayınlarınızı organize şekilde gerçekleştirebilmeniz için program içinde “iş akışı ve içerik onayları” özellikleri sizleri karşılıyor. Bu sayede bir yönetici olarak kontrolü ele alarak kendinize has onay mekanizması geliştirebilirsiniz. Video yayınlarını hazırlayacak, editoryal düzenlemeyi yapacak ekip arkadaşlarınızı görevlendirebilirsiniz. Böylece görev dağılımını gerçekleştirerek kusursuz video yayınları için dijital hizmet alabilirsiniz.

Zoho Social’ın ayrıntılı özellikleri ile doğru stratejiyi kurmanız son derece kolay.

Zoho Social’da Instagram Reels Sayesinde Etki Alanınızı Genişletin! 

Günümüzün en popüler sosyal medya kanalları arasında yer alan Instagram, her geçen gün özelliklerini genişleterek popülaritesini artırmaya devam ediyor. Instagram’ın son dönemde yaygınlık kazanan özelliklerinden birisini Reels videoları oluşturuyor. Reels videoları genellikle 15’er veya 30’ar saniyelik yayınlara imza atmanıza olanak tanır. Sosyal medya dünyasındaki içerik çeşitliliği göz önünde bulundurulduğu ilgi çekici kısa Reels videoları, müşterilerinizin ilgisini çekmek üzere birebirdir. Son güncellemelerle birlikte Zoho Social Instagram Reels entegrasyonu sayesinde müşterilere ulaşmak için daha hızlı harekete geçebilirsiniz. Entegre deneyimle program üzerinden Reels videolarını planlayıp yayımlamak üzere harekete geçebilirsiniz. Videolarınızı kendinize has kılmak üzere logonuzu minimal şekilde videoya dahil edebilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak videodan herhangi bir kareyi seçerek ızgaranıza eklemek üzere adım atabilirsiniz. Yayımlama deneyimini genişletmek üzere otomatik yayımlama veya belirli tarih ve saate göre paylaşım yapma seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Yapabilecekleriniz yayın sonrası aşamada da devam eder. Bu kapsamda videolara gelen bahsetmeleri ve yorumları görüntüleyebilirsiniz. Videolarınızın ulaştığı görüntülenme ve beğenilme sayısına da net şekilde Zoho Social üzerinden erişebilirsiniz. Böylece videolarınızın başarısı hakkında ipucu elde ederek bir sonraki Reels videoları için uygun gelişmelere adım atabilirsiniz.

Zoho Social ile Instagram Hikâyeleri’nde Dinamik Etkileşim Sürecini Geliştirin! 

Instagram’ın son zamanlarda yaygın şekilde tercih edilen temel özelliklerden birisini Instagram Stories (Instagram Hikâyeleri) oluşturuyor. Hikâyeler vasıtasıyla 24 saat boyunca profilinizde kalan yazılı, sesli veya görüntülü gönderilere adım atmanız mümkün hale geliyor. Hikâyeler sayesinde ürün ve hizmetleriniz için aktif şekilde bilgilendirme ve tanıtımlara adım atmanız olanaklı olabilir. Gün bazlı olarak haberleri net şekilde mevcut ve potansiyel kitlenizle buluşturarak etki alanınızı genişletebilirsiniz. Bunun bilincinde olarak hareket eden Zoho Social, toplu kanal hizmeti içinde güncel olarak Instagram Hikayeleri entegrasyonuna yer veriyor. İşletmeniz için hazırlayacağınız gönderilerin planlanmasını, yayımlanmasını ve yayım sonrası düzenlemesini tek bir ekrandan takip etmenize olanak tanıyor. Hikâyenin oluşum aşamasında çıkartmalar ve filtreler aracılığıyla özelleştirmeye adım atmanızı destekliyor. Altyazı ekleme ve hikâyenin nasıl görüneceğine dair ön izleme yapma şansı da bu aşamada sizleri karşılıyor. Yayınlama aşamasında web uygulaması kullanılarak oluşturduğunuz hikâyeleri mobil uygulama aracılığıyla manuel olarak paylaşmanıza olanak tanıyor. Paylaşım zamanı için planlama yapmak üzere tarih ve saatleri etkinleştirmenizi destekliyor. Bu doğrultuda en uygun yer ve zamanda yayınlama için bildirim almanızı mümkün kılıyor. Yayımlama sonrasında hikâyelerin görüntülenme, beğenilme, yanıtlanma durumuna ilişkin istatistikleri program üzerinden takip etmenizi destekliyor. Ek olarak raporlar sekmesini size sunarak en çok göz atılan gönderiler hakkında pratik bilgi sahibi olmanızı destekleyip ilerleyen süreç için aksiyon almanızı destekliyor.

Zoho Social’da YouTube Shorts ile Hedef Kitlenize Erişin! 

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl itibarıyla en çok rağbet gören video platformlarının başında YouTube geliyor. İşletmelerin hedef kitlelerine ulaşmasına kolaylaştıran YouTube’un tercih edilen özelliklerinden birisini Youtube Shorts oluşturuyor. Youtube Shorts sayesinde işletmeniz için önemli bilgi ve tanıtımları birkaç saniye içinde hedef kitlenizle paylaşabilirsiniz. Zoho Social’da yer alan Youtube Shorts entegrasyonu sayesinde bunu gerçekleştirmek artık daha kolay. Mobil cihazlarda kullanım öncelikli olarak kısa videolarla daha geniş kitleye ulaşmanızı destekliyor. Uzun videolar için teaserleri pratik şekilde hazırlayarak hedef kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz. Teaserleri daha dikkat çekici kılmak amacıyla program içinde ilgi çekici başlıklara, görsellere ve hashtaglere başvurabilirsiniz. Hazırladığı kısa videoları hızlı şekilde paylaşıp sonrasında görünürlükleri hakkında bilgi edinerek pazarlama stratejinizi geliştirebilirsiniz.


Yeni güncellemeyle birlikte TikTok, Instagram ve YouTube kanalları üzerinden hedef kitlenizle etkileşimi geliştirebilirsiniz. Özellikleri işletmeniz için test etmek amacıyla Zoho Social ücretsiz kullanım alanına ilerleyebilirsiniz.

Kardelen