zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Toplu SMS Entegrasyonunun 5 Faydası 

17.10.22 03:25 PM By Kardelen

İşletmeler için müşterilere ulaşmak gelişimin anahtarı olabilir. Toplu SMS entegrasyonu aynı anda milyonlarca müşteriye ulaşma olanağı sunar. Geçmişten bugüne insanlar birbirleriyle, uzak yakın olmaları fark etmeksizin, iletişime geçmenin bir yolunu bulmuşlardır. Bu çaba doğrultusunda ortaya çıkan iletişim kanalları geçmişten bugüne önemini korumaktadır. Teknolojinin, dijitalleşmenin ortaya çıkmasına paralel olarak iletişim kanalları da oldukça genişletebilir. Kanal verimliliği arasında yazılı iletişim söz konusu olduğunda güncelliğinden ödün vermeyenlerin başında SMS öne çıkıyor. Yaşamın birçok alanda iletişimin dinamik sağlanabilmesine aracı olan SMS, işletmeler için de toplu olarak önemli bir kanaldır. İşletmelerin mevcut ve potansiyel müşteri kitlelerine toplu şekilde ileti göndermelerine olanak tanır. “Toplu SMS nedir?” sorusu söz konusu olduğunda buna kısaca “iki veya daha fazla kişiye aynı anda aynı mesajı göndermedir” cevabını verebiliriz. İşletmeler bu hizmeti doğru şekilde sağladıkları takdirde kendi sektörlerinde bir adım öne çıkma şansını birçok açıdan yakalayabilmektedir. Bunun bilincinde olarak hareket eden Zoho CRM toplu SMS gönderim entegrasyonu SMS Flex modülü, işletmenize birçok fayda sağlamayı vadeder. SMS entegrasyonu aracılığıyla iş akışınıza dahil edebileceğiniz 5 ayrıcalığa bu yazıda göz atabilirsiniz.

1. Daha Çok Kullanıcıya Ulaşma Şansı Yakalayın!

Ürün ve hizmetleriniz, işletmenizi simgeleyen en temel unsurlardır. İş akışınız içinde ürün ve hizmetlerinizi en verimli şekilde müşterilerinize ulaştırarak kâr odaklı gelişim sağlamak işletmenizin temel hedefi olabilir. Bu hedefiniz doğrultusunda başarıya adım atmak için yapmanız gerekenlerin başında ürün ve hizmetleriniz hakkında müşterilerinizi olabildiğince bilgilendirmektir. Ürün ve hizmetleriniz hakkında verebileceğiniz bilgiler kısaca şu gruplarda toplanabilir:


●  Tanıtım bildirimleri

●  Güncellemeler

●  Kampanyalar

●  Satış noktaları


Bu temel başlıklardan herhangi biri hakkında müşterilerinizi bilgilendirmek için harekete geçmek istediğinizde, bunu tek tek müşterilere ulaşarak yaparsanız çok vakit harcamanız gerekebilir. Yaşamın ve iş akışının yoğunluğu içinde bu tarz geniş kapsamlı bildirimlere daha az vakit ayırmak istiyorsanız sizin için doğru adres toplu SMS sistemi SMS Flex olabilir. Entegrasyon sayesinde tek bir mesajı yüzlerce, binlerce veya tercihinize bağlı olarak milyonlarca kullanıcıya eş zamanlı olarak ulaştırma fırsatı yakalayabilirsiniz. Tek bir tıklamayla standart gönderimlere göre daha çok kullanıcıya erişme fırsatını toplu SMS hizmeti sayesinde yakalayabilirsiniz.

2. Müşterilerinize Daha Çabuk Ulaşın! 

SMS Flex, bulut tabanlı müşteri ilişkileri yönetimi programı Zoho CRM’le entegre biçimde çalışan bir modüldür. Dolayısıyla Zoho CRM programı içinde yer alan potansiyel veya gerçek müşterilerin her birinin iletişim bilgilerine hazır şekilde erişmenizi destekler. Hazır olarak erişebileceğiniz bilgiler arasında müşterilerin her birine özel iletişim bilgileri de yer alır. Bu bilgiler aracılığıyla toplu SMS gönderimi sırasında şu avantajları akışın içine dahil etme fırsatı yakalayabilirsiniz:


●  SMS gönderimi için gerekli olan telefon numaralarına bir bakışta erişebilirsiniz.


●  Müşteri iletişim bilgilerine daha çabuk erişip zamandan tasarruf sağlayarak farklı alanlarda gelişim sağlama fırsatını artırabilirsiniz.


●  İletişim serüvenine teknolojik verimliliği dahil ederek bu alandaki çalışan sayısını azaltma fırsatı yakalayabilirsiniz.


●  Müşterilerinize ulaşma serüveninde hatalı iletişim bilgisi oranını minimum düzeye çekme fırsatı elde edebilirsiniz.

3. Müşterilerinizin Aksiyonlarına Göre SMS Gönderimini Kolaylaştırın! 

Toplu SMS gönderme modülü, Zoho CRM içinde bilgileri yer alan müşterilerin aksiyonlarına göre SMS gönderim planlaması yapmanızı destekler. Zoho CRM içinde yer alan segmentasyon özellikleri sayesinde hem potansiyel hem de mevcut müşterilerinizi aksiyonlarına göre gruplamanız mümkündür. SMS Flex modülünü entegre şekilde iş akışına dahil edip segmentasyonlardan yararlanabilirsiniz. Benzer aksiyonlara sahip olan müşterilerin bir grupta toplanabileceğini dikkate alarak gönderimlerinizi planlayabilirsiniz. Bu sayede müşteri gruplarınıza yönelik özel kampanya, bilgilendirme odaklı SMS gönderim işlemlerini aksiyonlarla çok daha kolay şekilde tamamlayabilirsiniz.

4. Kişiye Özel SMS Gönderimini İş Akışınıza Dahil Edin! 

Toplu SMS yönteminin işletmeniz için birçok faydası vardır, evet. Fakat kimi zaman müşteriler kendilerini özel hissetmek isteyebilir. Bu durumda onlara kendilerini özel hissettirecek çözümü toplu SMS gönderim serüvenine dahil etmeniz gerekir. Bunun bilincinde olarak en güncel hizmeti size sunmayı amaçlayan SMS Flex, kişiye özel gönderim deneyimini mümkün kılar. “Kişiye özel toplu SMS gönderme nasıl yapılır?” sorusuna yanıt bulmak için ilk yapmanız gereken Zoho CRM sistemiyle SMS modülünü entegre şekilde kullanmaya başlamaktır. Ardından toplu gönderim sırasında adına ileti sağlamak istediğiniz kişileri veya müşterilerinizi seçerek isme, firmaya veya farklı değişkenlere özel SMS gönderimleri yapabilirsiniz. Tercihinize bağlı olarak farklı değişkenleri de gönderim sürecine dahil ederek müşterilerinizin memnuniyeti oranlarını arttırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

5. Kurumsal Olarak Toplu SMS Gönderimini Sürdürün! 

Toplu SMS gönderimi, müşterilerinizle yüz yüze görüşmeden onlarla etkileşime geçmenize olanak tanır. Size kilometrelerce uzaktaki bir müşterinize bir mesajla ulaşırken kurumsal kimliğinizi yansıtmanız işletmenizi bir adım öne çıkarabilir. Kurumsal toplu SMS modülü, şablonlar aracılığıyla mesajlarınızı iletmenizi destekler. Tasarlanabilen veya hazır olarak bulunan şablonlarda işletme kimliğinizi yansıtan yazılara, simgelere yer vermenize olanak tanır. Kaydedilebilen şablonlar sayesinde farklı gönderimlere işletmenizin kurumsal imzasını pratik olarak taşımanızı mümkün kılar. Bu sayede yerel veya global hizmet vermeniz fark etmeksizin sizden kilometrelerce uzaktaki müşterilerinize dinamik iletişim hissiyatını yansıtabilirsiniz.

Bu 5 faydayı ve daha fazlasını iş akışınıza dahil etmek için SMS Flex’ten yararlanma yoluna gidebilirsiniz. Entegrasyondan yararlanmak için ilk olarak Zoho CRM Enterprise sürümüne geçiş yapabilir, eğer hali hazırda sürüme sahipseniz “toplu SMS sistemi nasıl kurulur?” sorusu için Cloudyflex’ten destek isteyebilirsiniz. 

Kardelen