zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho, 2022 Gartner Magic Quadrant Raporunda Vizyoner Kategorisinde Yer Aldı! 

31.10.22 03:15 PM By Kardelen

2022 yılı içerisinde işletmemizin bir müjdeli haberini daha sizinle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zoho, 2022 Gartner Magic Quadrant Raporunda vizyoner kategorisinde yer almayı başardı. Her geçen gün sizler için hizmet verimliliğini artırma odaklı hareket eden Zoho’nun başarısı böylece bir kez daha tescillenmiş oldu. 2022 yılında vizyoner olarak yerimizi aldık, evet. Gartner Magic Quadrant Raporunda ise yerimizi almamız yeni değil. Bu raporla birlikte bir kez daha listede adımızı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. BT sektörü için anlam taşıyan rapor, işletmemiz için size birtakım ipuçları sunuyor. Bizi bu başarıya götüren önemli noktaları ve rapora dair detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Zoho Satış Gücü Otomasyon Platformları 2022 Gartner Magic Quadrant Raporunda 

Teknolojinin ve dijitalleşmenin etkisiyle bugün artık eskisine göre bambaşka bir pazar durumundan söz etmek mümkün. Üretimin, müşterilere kolay bir şekilde ulaşmasıyla birlikte işletmeler için sektör fark etmeksizin rekabet hiç olmadığı kadar artmış durumda. Bunun bilincinde olan işletmeler, satış süreçlerinin her bir aşamasında ince eleyip sık dokuyarak adım atıyorlar. Yöneticilerin ve ekiplerin yeniden düşünmek zorunda kaldığı şartlar içerisinde uzun satış döngüleri, karmaşık veriler, etkili bir müşteri adayı yetiştirme sürecinden yoksunluk, geleceğe yönelik anlaşmalar gibi zorluklar kimi soru işaretleri yer almaktadır. Zoho projeleri kapsamında sizleri karşılayan satış gücü otomasyonu (SFA) bu zorlukların üstesinden gelmeniz için devreye girmeyi hedefliyor. Yalnızca bununla sınırlı kalmayan otomasyon hizmeti, aynı zamanda çeşitli nitelikleri harmanlayarak işletmenizin üretkenliğine katkı sağlayabilir.


Satış gücü otomasyonu temel olarak müşteri ilişkileri için özellik çeşitliliğiyle sizinle buluşan Zoho CRM içinde sizleri karşılıyor. Dünyanın dört bir tarafından 150’den fazla ülkeye hitap eden Zoho CRM; satış, pazarlama, iletişim gibi alanlar başta olmak üzere birçok yönden işletmeniz için iş akışını kolaylaştırmayı hedefliyor. Müşteri odaklı işletme gelişim stratejisinde, bütünüyle bu doğrultuda çalışmaları şekillendirmenize katkı sağlayabiliyor. Müşteri odaklı süreçte satışların yeri yadsınamaz. Müşterilerinize en iyi şekilde hitap ederek onlara en uygun yerde ve zamanda satışları sağlamanız, etkileşimin olumlu yönde sürmesi için oldukça önemlidir. İyi bir satış stratejisi ve stratejinin uygulamaya koyulması sayesinde artan rekabet ortamında bir adım öne çıkma şansı bulabilirsiniz. Her daim sizin ihtiyaçlarınızı ön plana almasıyla CRM programları arasında öne çıkan Zoho CRM, bu bağlamda satış gücü otomasyonlarını artırılmış verimlilikle sizlerle buluşturuyor. Zoho CRM’i özel kılan bir başka detay her işletme türüne ve büyüklüğüne hitap edebilmesi. Bu bağlamda sektörünüz ve işletmenizin yolculuğu fark etmeksizin hayatınızı kolaylaştırmak üzere devreye girebilir. Bu kapsamda tasarlanan SFA çözümleri iş akışı içinde mümkün olduğunca satışa odaklanmanızı ve diğer çevresel unsurları otomasyon sayesinde halletmenizi destekler.

Performansı, kişiselleştirilebilirliği ve kapsamıyla öne çıkan Zoho CRM Vizyoner kategorisinde yer aldı.

Zoho Satış Gücü Otomasyonlarına Bir Bakış 

Ar-Ge’yi temel felsefe olarak kabul etmesi Zoho CRM’i diğer CRM yazılımları arasında öne çıkaran bir detay olarak karşınıza çıkar. Her daim sorunlara en kısa sürede çözüm bulma ilkesiyle hareket eden Zoho, bir sonraki aşamalar için daima yeni fikirleri sizinle buluşturmayı hedefler. Bu bağlamda geçen yıl sizinle birçok özellik buluşturduk ve bunlardan olumlu dönüşler aldık. Gartner raporundaki "Vizyoner" statüsü alma yolculuğunda önemli payı bulunan geçen yılki çalışmaları şu şekilde özetleyebiliriz:


·  Sektörün ilk kodsuz tasarım stüdyosu olan Zoho CRM Canvas, geçen yıl ana sürüm olarak sizlere hizmet verdi ve oldukça olumlu dönüşler aldı. Esnek kullanım avantajına ve kullanıcı dostu arayüze sahip olması, Canvas’ı öne çıkaran en temel unsurlar. 2022 itibarıyla Canvas’ı kullanan kullanıcı sayısı 43.937’dir.


·  Müşteri ilişkileri yönetiminde size eşlik eden bir diğer uygulamamanız Zoho CommandCenter. Müşteri yolculuğunu düzenleyebilmeniz adına size verimlilik vadeder. 2020 yılında lansmanı yapılan CommandCenter kullanıcı sayısını 3007’den 6422’ye çıkarmayı başardı.


·  Geçen yıl halihazırda bulunan Sandbox özelliğimizi de sizler için geliştirdik. Güncellemeyle birlikte artık kullanıcılar birden çok sanal alan oluşturma şansı yakalayabiliyor. Yalnızca bununla sınırlı kalmayıp her bir sanal alandaki değişiklikleri izlemek için dağıtım günlüğü de tutabiliyorlar. Ayrıca değişiklikleri üretime göndermeden önce CommandCenter yolculukları dahi Sanbox’da test edilebilmektedir.


Şu ana kadar yaptıklarımız ve 2022 yılında sizlere sunduğumuz çözümlerle Zoho CRM olarak satışın karmaşık olma durumunu sizler için ortadan kaldırıyoruz. On yedi yıl önce bu amaçla yola çıktık ve aynı hedef doğrultusunda sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Birinci sınıf CRM programı hizmeti sunma yolcuğumuzda erişilebilir planlar aracılığıyla kurumsal düzeyde yetenekler sunmayı tercih ettik. Bunun karşılığı olarak sizlerin memnuniyetini aldık. 2022 Gartner Raporu ile birlikte ilk defa Vizyoner olarak yer alma fırsatı yakaladık. Bununla beraber son 12 yıldır istikrardan ödün vermeden kendimize yer bulmaya devam ediyoruz. Bunun kalıcı bir vizyon için kanıt niteliğinde olduğunu düşünüyoruz. Aynı hedefler doğrultusunda gelecek yıllarda da size hizmet vermeye devam edecek, sizlerle birlikte başarılarımızı tescillemeye devam edeceğiz.

Gartner Magic Quandrant Nedir?

İşletmemiz için oldukça önemli olan sonucu sizler için daha anlamlı kılmak amacıyla “Gartner Magic Quadrant nedir?” sorusu üzerinden raporda öne çıkmamızı sağlayan noktalara değinmek istedik. Gartner Magic Quadrant kısaca BT sektöründe hizmet veren bir araştırma ve danışmanlık firması olarak tanımlanabilir. Temel olarak araştırma faaliyetlerini teknoloji tabanlı bir sektörde yer alan işletmeler üzerinde gerçekleştirir. Bu kapsamda işletmelerin yıllar içindeki ilerlemelerini ve konumlarını izleyip değerlendirerek veriler sunar. Bu izleme ve değerlendirme sonuçları çerçevesinde Gartner Raporu meydana gelir. “Gartner Raporu nedir?” sorusuna teknolojik altyapı sunan firmaların her yıl pazardaki konumlarına dair detaylı sonuçlardır yanıtı vermek mümkündür. Kapsamlı şekilde yapılan araştırmalar, işletmeler için sektör içinde birçok avantajı beraberinde getirir. Genellikle Gartner Magic Quadrant analizleri işletmelerin bir teknolojik altyapıya yatırım yaparken pazardaki alternatifler hakkında bilgi alma, yatırımcılar için ise en uygun işletmeyi seçme yolcuğunda ipucu sunabilmektedir. İşletmeler için zayıf alanları tespit etme yolculuğuna da ışık tutabilen analizler Gartner araştırma kuruluşunun görüşlerinden oluşur. Herhangi bir hizmetin onaylanmadığı, garanti edilmediği rapor birebir gerçek sonuçları yansıtma işlevi üstlenmemekle birlikte rekabet sektöründe size avantaj sağlayabilmektedir. Gartner Magic Quadrant, analizleri temel olarak iki kriter çerçevesinde gerçekleştirir. Bunlar işletmenin vizyonu ve yürütme yeteneğidir. Bu kriterler temel olarak aşağıda yer alan unsurlar ışık tutar:


·  Pazar bilgisi

·  Yenilikçi adımlar

·  Pazarlama ve satış stratejileri

·  Coğrafi strateji

·  Müşteri deneyimi

·  Profesyonellik ve verim

·  Satış fiyatı ve fırsatlar


Bu temel unsurlar çerçevesinde niş bir oyuncu, vizyoner, meydan okuyan ve lider olmak üzere Gartner Magic Quadrant kategorileri ortaya çıkar. İşletmemizin içinde bulunduğu vizyoner kategorisinde sektör kurallarına, pazarın ne yönde geliştiğine hâkim olan işletmeler yer alır. Bundan mutluluk duyuyor, gelecek yıllarda da hizmet verimliliğini geliştirerek çözümleri sizinle buluşturmak istiyoruz.


2022 Gartner Magic Quadrant Raporunda öne çıkan satış gücü otomasyonları arasında Zoho CRM yer alır. Programdan yararlanarak işletmeniz için satış süreçlerini kolaylaştırmaya adım atabilirsiniz.

Kardelen