zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Cliq Üzerindeki Yeni Uzaktan Çalışma Özellikleri

05.06.20 08:08 AM By Denizhan

Uzaktan çalışmanın tüm dünya için bir zorunluluğa dönüştüğü bugünlerde, iş süreçlerinin sürekliliğini sağlayabilmenin tek yolu doğru teknolojik araçları kullanmak oluyor. Bu araçlar noktasında henüz karar veremediyseniz, Zoho’nun sunduğu avantajlarla tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Bu yazımızda, uzaktan çalışırken aynı zamanda bir ofis alanında çalışıyormuş hissini verecek olan Zoho Cliq’i mercek altına alıyoruz. İşte, ofisinizi nasıl Zoho Cliq’e taşıyacağınıza dair birkaç ipucu; 

zoho cliq remote özellikler

Çalışmak ve Ekibinizi Görmek için Check-in Yapın!


Cliq ile her gün ofise girdiğinizde kartınızı okutur gibi bilgisayarınızın başında check-in yapabilirsiniz. Departman görünümü özelliği sayesinde, ekibinizden kaç kişinin iş başında olduğunu, kimin henüz işe başlamadığını ya da kimlerin toplantıda olduğunu görebilirsiniz. Tıpkı ofise girdiğiniz gibi takım arkadaşlarınızın yanından geçebilir ve bir bakışta kimin müsait, kimin meşgul olduğunu öğrenebilirsiniz. 

zoho cliq remote özellikler

Ekibinize Uygunluğunuzu Bildirin


Uzaktan çalışırken kendi programınıza göre bir düzende çalışma olasılığınız daha yüksektir. Cliq’deki durumunuzu güncelleyerek, ekibinizin uygunluk durumunuzu kolayca öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Uzaktan çalışma ekranında, ne zaman birlikte çalışmak için uygun olduğunuz, ne zaman meşgul olduğunuz ya da öğle yemeği ve kısa molalarınız için ayrı ayrı durumlar bulunur. Örneğin, önemli bir şey üzerinde çalışıyorsanız, durumunuzu ‘İş ile ilgileniyor’ olarak değiştirebilir ve böylece iş arkadaşlarınızın programınızı öğrenerek, acil olmayan bir durum için dikkatinizi dağıtmamalarını sağlayabilirsiniz.

zoho cliq remote özellikler

Otomatik Zamanlı Durum Güncellemeleri: Durumunuzu Zoho Apps'taki Etkinliğinizle Senkronize Edin


Cliq, farklı Zoho uygulamalarındaki etkinliğinize bağlı olarak, durumunuzu günceller ve iş birliğini çok daha kolay hale getirir. İster Zoho Assist’te bir oturumda olun, ister Zoho Meeting’te bir toplantıda! Zoho Cliq, durumunuzu otomatik olarak güncellemek için bu uygulamalarla senkronize edilir. Ayrıca, öğle yemeği ve kısa mola durumları da zamanlı olduğundan moladan döndükten sonra durumunuzu değiştirmek zorunda kalmazsınız.

zoho cliq remote özellikler

İş Arkadaşınızın Neler Yaptığını Görmek için Canlı Yayın Özelliğini Kullanın!

Canlı video yayını, sanal ortamda bulunma halinizi işaretlemenize yardımcı olur. Hızlı bir görüşme için yola çıkmadan önce arkadaşınızın masasında neler olduğunu görmek istediğinizi düşünün. Cliq’in canlı yayın özelliği işte tam da bu gibi durumlar için kolaylık sağlıyor. Cliq canlı yayını ile iş arkadaşınızın ne yaptığını görebilir ve bağlantı kurmak için doğru zamanın ne zaman olduğunu öğrenebilirsiniz. 

zoho cliq remote özellikler

Dilediğiniz Zaman Grup Araması Yapın!


Kimi zaman yüz yüze konuşmak, bir mesajdan çok daha etkili olabilir. Grup araması özelliği ile dilediğiniz zaman iş birliği içinde olduğunuz ekiple iletişime geçebilirsiniz. Cliq ve Zoho Notebook entegrasyonu ile bir görüşme sırasında kolaylıkla not alabilir ve doğrudan sohbette paylaşabilirsiniz. 

zoho cliq remote özellikler

Hem Gruplarla Hem de Ekip Üyeleri ile Planlı Aramalar Ekleyin


Departman görünümü sayesinde, kimin işte, müsait ve meşgul olduğunu görebilir ve arama planını buna göre yapabilirsiniz. Cliq’te yapacağınız planlı görüşmeler Zia tarafından yönetilir. Bir çağrı planlandığında, Zia anında tüm katılımcılarla grup sohbeti oluşturur ve bir toplantı daveti gönderir. Ayrıca, doğrudan sohbet etmek için ekip arkadaşlarınıza kolaylıkla arama yapabilirsiniz. 

zoho cliq remote özellikler

Raporlar Sayesinde Ekibinizin Çalışma Saatlerini Anlayın


Raporlar, size bireysel, departman ve organizasyon çalışma saatleri hakkında kapsamlı bir fikir verir. Ayrıca, her gün ve belirli bir süre boyunca bir kullanıcının ya da tüm departmanın çalışma saatlerinin bir özetini alabilirsiniz. Cliq ve Zoho People entegrasyonu ile check-in ve check-out saatlerini doğrudan Zoho People’ın katılım yönetimine yansıtabilirsiniz. 

zoho cliq remote özellikler

Tüm Zoho Uygulamalarındaki Entegrasyonlar


Entegrasyonun önemini özellikle bu son yaşadığımız süreç içerisinde çok daha net bir şekilde gördük. Entegrasyon konusunda her daim avantaj sağlamaya devam eden Zoho, Cliq’in farklı uygulamalar ile entegrasyon sağlaması sayesinde doğrudan sohbet penceresi üzerinden işlem yapmanızı çok daha kolay getirebilir. 

Misafir Sohbeti: Konukları Cliq'a getirin


Güvenliğinizden emin olarak, harici kullanıcılarla kolaylıkla iş birliği yapmanıza olanak tanıyan araçlara sahip olmak bugün oldukça değerlidir. Cliq’deki konuk erişimi ile harici bir kullanıcıyı ya da bir grup harici kullanıcıyı, grup görüşmesine davet edebilirsiniz. Konuk kullanıcılar, kaydolmak zorunda kalmazlar ve dosya paylaşımda bulabilir, grup çağrılarına katılabilirler.

  

Dilerseniz Zoho Cliq’e tek başına sahip olabileceğiniz gibi bugün işletmelere büyük avantajlar sağlayan Zoho Connect ile birlikte de sahip olabilirsiniz! Zoho Connect’i satın almanız durumunda, Cliq, Zoho Showtime ve Zoho Meeting uygulamalarını da belirli sınırlar içerisinde ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. 

Denizhan