zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM'in Erken Erişim Özelliklerini Keşfedin

27.05.20 08:50 AM By Denizhan

İnovasyon merkezinde her geçen yıl daha da güçlenen Zoho, Zoho CRM 2020’yi erken erişime açtı! Seçilen müşterilerin faydalanabileceği bu eşsiz özellikler sayesinde, işletmenizin verimini artırabilir ve aynı zamanda zamandan ve maliyetten tasarruf edebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için Zoho CRM 2020’nin erken erişim özelliklerine kısaca değinmek istiyoruz. Haydi başlayalım!

zoho crm in erken erişim özellikleri

Webform Analizleri

Belirli bir web formunu kaç müşterinin doldurduğunu, olası satışların nereden geldiğini ya da formu doldurmaya başlayan herkesin gönderip göndermediğini merak ediyorsanız, Webform Analizleri aradığınız tüm yanıtları verebilir. Web formlarının performanslarının çeşitli yönleri hakkında net bir resim veren Webform Analizleri, aynı zamanda bu istatistikleri görsel grafikler olarak sunar.


Pazarlama Nitelikleri

En çok hak eden kampanyaya uygun krediyi verebilir misiniz? Ya da her bir kampanyanın çok sayıda olduğu için geri planda kaldığını düşünüyor musunuz? Mevcut ROI dağıtım stratejinizin istediğiniz gibi performans gösterdiğinden emin olmak için stratejinizi, ilişkilendirme modellerinden birini kullanarak yürütebilir ve hangisinin iş yapınıza uygun olduğunu anlayabilirsiniz.

  

Cohort Analizi

Olası satış dönüşüm süreniz ve satış döngünüz gibi zamana bağlı satış süreçlerinizin modellerini ve eğilimlerini analiz edin! Cohort analizibi, müşterilerinizi bir yıl boyunca elde tutma oranınızı, belirli bir çeyrek için olası satış eğilimlerini ve belirli bir aydaki satışları kapatmak için harcadığınız süreyi (satış temsilcisi, ülke, ürün v.b) filtrelemek için kullanabilirsiniz.


Çeyrek Analizi

Satış kararlarınızı verebilmek için yüksek miktarda veriyi taramanız mı gerekiyor? Zoho CRM’in çeyrek analizi ile bilgilerinizi matrisler halinde düzenleyebilir ve satış verilerinizdeki temel eğilimleri görselleştirebilirsiniz.

  

Zia’dan İş Akışı Önerisi Alın

Satış temsilcilerinin manuel olarak ele aldığı birçok etkinlik, otomatik hale geldiğinde daha verimli bir yapı kazanır. Zia, etkinlik geçmişinizi tarayarak, üretkenliğizi doğrudan artıran çok sayıda etkinliği otomatikleştirmek adına özelleştirilmiş iş akışları önerebilir.


Webform A / B Testi

Oluşturduğunuz olası satışların kaliteli olmasını sağlamak adına web formlarınızı sürekli olarak değiştirmeniz gerekir. A/B testi ile en iyi sonuçları hangilerinin verdiğini görmek için aynı formdaki çeşitli sürümlerin performanslarını ölçebilirsiniz. Her sürümün trafiğini ve test süresini kontrol edebilirsiniz. Tamamlandığında ve kazanan belirlendiğinde, formun diğer tüm sürümlerini hemen en iyi performansı sağlayan sürümle değiştirebilirsiniz.


İş Akışı Kullanım Raporları

İş süreçlerinizdeki her eylemin nasıl ayarlandığına dair ayrıntılı dökümler alabilir ve iş akışlarınızdaki etkinlikleri anlayabilirsiniz. Bir iş akışının en iyi duruma getirebilmesi için değiştirilmesi ve iyileştirilmesi gereken bölümleri tanımlayabilirsiniz.


İş Atama Kurallarına Zia’nın Önerilerini Kaydedin

Potansiyel müşteriyi bir müşteriye dönüştürmenin ve fırsatı yakalamanın en önemli faktörü kaydı doğru kişiye atamaktır. Zia şimdi, benzer kayıtları tutan satış temsilcilerinin kayıtlarına dayanarak, işi doğru temsilciye atayabilir.


E-postalar için İş Akışı

E-posta sonrası etkinliklerinizi optimize etmek için iş akışlarını kullanabilirsiniz. Artık gelen/giden e-postaların durumuna, konusuna ya da ek ismine göre belirli alanlara göre iş akışları oluşturmayı seçebilirsiniz. Bu, kullanıcılara başka bir takip e-postası göndermenize, alanları güncellemenize ve hatta ölçütler eşleştiğinde webhooks aramanıza yardımcı olarak, e-posta takiplerinizde ek bir esneklik sağlar.


Zoho CRM Analiz Uygulaması

Hareket halindeylen, tüm CRM panolarınıza dilediğiniz yerden erişmenizi sağlayan mobil uygulama Zoho CRM Analytics ile tanışın! Uygulama, Zoho CRM’de ayarladığınız tüm gösterge tablolarını senkronize ederek, ihtiyacınız olduğunda önemli satış metriklerini takip etmenize yardımcı olur.


E-postalar için Zia

Şimdi Zia, sizlere daha iyi bir e-posta deneyimi sunuyor. Zia, e-postalardaki etkinliklerle ilgili bilgileri yakalayarak, bir etkinlik oluşturmayı seçmeniz durumunda bilgileri önceden doldurabilir. Ayrıca, e-posta imzalarındaki müşteri verilerini zenginleştirmenize ve gelen e-postaların amacını belirleyerek, buna göre yanıt vermenize yardımcı olur.


İnceleme Süreci

Bir kayıttaki bilgilerin yanlışlığı ya da önemsiz veriler nedeniyle oluşan sorunları azaltmak için kimi zaman manuel bir doğrulama gerekebilir.  Artık, bir inceleme süreci tanımlayarak, ekibinizden üyeler atayabilir ve gözden geçirilenleri onaylamadan ya da reddetmeden önce kayıt bilgilerinin doğrulanmasını ve yorum eklenmesini isteyebilirsiniz.


CommandCenter (eski adıyla Orchestration, C3)

CommandCenter ile Zoho CRM’de birden çok modülde karmaşık iş süreçlerini tanımlayabilir ve otomatikleştirebilirsiniz. Sürükle bırak ara yüzü ile işlemleri tanımlamanıza yardımcı olan bu özellik tetiklenmesi gereken eylemleri ayarlamanıza da yardımcı olur. İlerlemenizi adım adım izleyebilir ve işleminizi optimize ederek, ekibinizin daha iyi performans göstermesine yardımcı olacak çıkmazları düzeltebilirsiniz.

Segmentasyon (RFM Modeli)

Hedeflediğiniz kampanyalarla etkileşimde bulunmanıza yardımcı olan RFM Modeliyle, müşterilerinizi analiz edin ve segmentlere ayırın.  Satış fırsatlarını belirleyerek müşteri katılımını ve yatırım getirisini artırın ve müşterilerinize kişiselleştirilmiş bir etkileşim sunun!


Zia’dan Tavsiye Alın

Artık Zia, bir potansiyel satış ile ilgili en alakalı ürünü veya hizmeti bulmanıza yardımcı olabilir. Zia, müşterilerin markanızla her temas noktasını analiz eder ve ürünü satmanıza yardımcı olacak bir satış konuşması hazırlamanızı sağlayabilir.


Çoklu Satış Pipeline’ı

Birden fazla ürün ya da hizmet sağlıyorsanız ya da coğrafi olarak farklı satış süreçleriniz varsa, Zoho CRM, pipeline’ın her aşamasını kullanıldığı süre boyuncu uygun biçimde özelleştirmenizi sağlayan farklı satış pipeline’ları oluşturmanıza olanak tanır.


Zia Vision

Zia, CRM’deki kişilerin ve nesnelerin resimlerini tanıyabilir ve sınıflandırabilir. Önceden eğitilmiş nesne sınıflandırıcılarını ya da kendi görüntülerinizi kullanarak, farklı nesneleri tanımlaması için Zia’yı eğitebilirsiniz.


Zia Tahmin Oluşturucu

Zia, işiniz ile ilgili olası sonuçları tahmin edebilir. Mevcut satış ve pazarlama yöntemlerinizi değiştirebileceğiniz tahminler, hesaplamalar ve gerçekleşme olasılıkları konularında onu eğitebilirsiniz.


Wizards

Kayıt oluşturma sayfasını Wizards ile kolayca yönetebileceğiniz ekran formlarına bölebilirsiniz. Bu ekranlarda gezinmek için butonları kullanabilir ve daha sonra ayrıntıları girmek için kısmen doldurulan formu taslak olarak kaydedebilirsiniz.


Sinyaller

Kendi sinyallerinizi oluşturun ve herhangi bir üçüncü parti uygulamasında meydana gelen olaylarla ilgili bildirim alın! Sinyalleri bir işlev ya da API aracılığıyla yükseltebilir ve Zoho CRM içerisinde bulunan özel olarak tasarlanmış bir widget’ta görüntüleyebilirsiniz.

Her geçen gün kendini yenileyen Zoho CRM ve erken erişim özellikleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan