zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM ile Sosyal Medya Reklamlarından Tam Verim Alın! 

27.02.23 12:18 PM By Kardelen

Teknolojinin öngörülemeyen bir hızla gündelik hayat alışkanlıklarımız da dahil olmak üzere her şeyi değiştirmesi, iş dünyasında tüm rolleri yeni baştan dağıttı. Söz konusu satış olduğunda pazarlama araçlarınızı yönelteceğiniz kitlenin kim olduğunu ve nelere ilgi duyduğunu anlamak en önemli adımdır. Bu gerçekten hareketle; değişen toplum, değişen pazarlama stratejileri demektir. Son on yılda pazarlama stratejileri ve araçları noktasındaki bu değişim öylesine hızlandı ki takip etmek güçleşti. Takip edemeyen ise rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı. Bugünün pazarlama stratejileri geçmişe nazaran daha çok katmana ve kanala sahip. Kuşkusuz bu katmanların en kıymetlisi işletmelerin dijital vitrini olarak nitelendirebileceğimiz sosyal medya. Bugünün dijital dünyası için sosyal medya aracılığıyla hedef kitlenizin ilgisini çekecek içerikleri hazırlamak tek başına yeterli bir strateji olmayabilir. Potansiyel ve var olan müşterileriniz için yaptığınız sosyal medya reklamları, dijital pazarlama stratejinizi çok daha etkin ve verimli hale getirebilir. İşletmenizin ürün ve hizmetlerini daha görünür kılmak adına sosyal medya yönetimi için doğru bir araç seçmek istiyor, fakat alternatifler arasından seçim yapmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Yalnız değilsiniz! Bu yazımızda Zoho CRM ile sosyal medya reklamlarınızı nasıl yönetebileceğinizi ve aldığınız sosyal medya hizmetlerini nasıl daha ölçülebilir hale getirebileceğinizi anlatacağız. 

Zoho CRM ile sosyal medyadan kazandığınız leadleri rahatça yönetin.

Facebook’taki Potansiyel Müşterilerinizi Zoho CRM’de Satışa Dönüştürebilirsiniz 

2004 yılında hayatımıza giren Facebook, başlangıçta oldukça masum bir amaca hizmet ederken, bugün iş dünyası için büyük potansiyel barındıran sosyal medya kanallarından birine dönüştü. %78, 1’lik oranıyla ülkemizde en çok kullanılan 3. sosyal medya platformu olan Facebook, sosyal medya pazarlama stratejileri açısından büyük önem taşıyor. Facebook sadece insanların birbiri ile bağlantı kurduğu bir sosyal medya kanalı değil, aynı zamanda insanların markalarla, işletmelerle de bağ kurduğu bir platform. Haliyle pazarlama açısından barındırdığı bu büyük potansiyeli, satışa dönüştürmek isteyen birçok işletme de Facebook reklam stratejileri geliştiriyor. Potansiyel müşterilerinizin profillerini barındıran bu platformdan en doğru şekilde fayda sağlamak ister misiniz? Eğer yanıtınız evet ise, Zoho CRM size fazlasıyla yardımcı olabilir. Zoho CRM, potansiyel müşterilerinizin Facebook profillerini CRM hesabınıza bağlamanızı sağlar. Bu sayede, potansiyel müşterilerinizin tüm çevrimiçi konuşmalarını takip edebilir, insanların markanız hakkındaki görüşlerini öğrenebilirsiniz. Daha önemlisi ise çevrimiçi pazarlama faaliyetlerinizi ölçmek için Facebook reklam yöneticisini bağlayabilirsiniz. Facebook reklam yöneticisi ve CRM entegrasyonu sayesinde, platformdaki tüm pazarlama faaliyetlerinizden yeni bir müşteri adayı elde etmeniz durumunda, müşterinin hangi kampanyadan geldiği bilgisi de dahil olmak üzere, otomatik bir şekilde CRM veri tabanınızda kayıt oluşturulur. Ayrıca, Zoho CRM’in Marketplace’i ile Facebook reklam yönetimi uzantılarına da sahip olabilirsiniz. Hangi kampanyanın potansiyel müşterileri satışa dönüştürmede daha etkili olduğunu öğrenmek için kampanyaların performanslarını karşılaştırabilirsiniz. Harcamalarınızı da kampanyalardan içeri aktarabilir, diğer giderlerle karşılaştırabilir ve satış bütçenizi daha efektif şekilde yönetebilirsiniz.

Facebook reklam stratejinizden en ideal verimi alın.

Instagram Reklamları ile İşletmenizi Daha Görünür Kılabilirsiniz 

2022 verilerine göre ülkemizde en çok kullanılan ikinci sosyal medya platformu %92,5 oranıyla Instagram oldu. Hemen herkesin bir Instagram hesabının olduğu bugünlerde, potansiyel müşterileri uzaklarda aramamıza gerek yok. Kullanıcı sayısı ve platformun sunduğu birçok özellikle birlikte Instagram reklamları, işletmeler açısından oldukça büyük potansiyel barındırıyor. Instagram reklam yöneticisi gibi araçlar arıyor ve bu alanın sahip olduğu potansiyeli işinize yansıtmak istiyorsanız, Zoho CRM size yardımcı olmaya hazır! Son yıllarda artan sosyal medya reklam yönetimi uygulamaları arasından seçim yapmak gün geçtikçe daha zor hale geliyor. Zoho CRM-Facebook Advert Manager entegrasyonu birçok işletmeye bu seçimi kolaylaştıran özellikler sunuyor. Entegrasyon sayesinde, potansiyel müşterilerinizi CRM’e otomatik olarak aktarabilir ve yönetebilirsiniz. 

Instagram üzerinden edindiğiniz leadlere kolayca ulaşın.

İşletmeler sosyal medyaya reklam verme eylemini gerçekleştirirken haliyle her yatırımda olduğu gibi bir ROI beklentisine sahip olabiliyor. Reklamların ve kampanyaların geri dönüşlerine dair detaylı raporlara sahip olabileceğiniz Zoho CRM ile satış ve pazarlama stratejinize daha ölçülebilir yapı kazandırabilir, satış ve pazarlama bütçenizi kontrol altında tutabilirsiniz. İşletmenizin bir Instagram hesabı olmasa bile Facebook Advert Manager ile Instagram reklamı oluşturabilirsiniz. İşletmenizin hesabı var ise Facebook Advert Manager ile bağlayarak, reklamınızı doğrudan Advert Manager üzerinden oluşturabilir, düzenleyebilir ve yönetebilirsiniz. Pazarlama hedeflerini belirleyerek, Instagram reklamlarınızı daha etkili hale getirebilirsiniz.


Son yıllarda hayatımızın bir parçasına dönüşen sosyal medya, sahip olduğu kitle ve sunduğu pazarlama seçenekleri ile iş dünyası için büyük potansiyel barındırıyor. Sosyal medya yöneticiliği adında bir mesleğin doğmasını sağlayan bu potansiyeli doğru kullanmak işletmelere satış ve pazarlama açısından ciddi oranda fayda sağlayabiliyor. Müşterileri ve müşteri beklentilerini değiştiren sosyal medya, reklam dünyasının kurallarını yeni baştan yazdı diyebiliriz. Sosyal medya reklamcılığı, geleneksel reklama dair bildiğimiz her şeyi unutmamızı ve yeni dünya düzeninin kurallarıyla daha ölçülebilir, daha yönetilebilir bir yapı kazanmamız için bizleri zorluyor. Bu yapıyı kazanabilmenin tek yolu ise doğru uygulamalarla hareket etmek. Uzun yıllardır sosyal medyanın gücünün farkında olan Zoho, sosyal medya gönderilerinizi ve reklamlarınızı yönetebileceğiniz Zoho Social ile kullanıcılarına sosyal medya yönetimine dair ihtiyaç duydukları her şeyi sunarken, Facebook Advert Manager ile potansiyel müşterilere ulaşmalarına yardımcı oluyor. Zoho CRM ve Facebook Advert Manager entegrasyonu ile sizler de sosyal medyanın sunduğu bu büyük potansiyelden payınıza düşene sahip olmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Kardelen