zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM'in En İyi 7 Entegrasyonu

21.09.20 08:34 AM By Denizhan

Bugün gelinen noktada doğru yazılımın kıymeti çok daha net bir biçimde görülebiliyor. Özellikle son dönemde dijital dönüşüm adına adım atmak isteyen işletmelerin çoğu CRM sistemleri konusunda ciddi bir arayışa girdiler. CRM sistemleri, potansiyel müşteriler ve satış döngüsü için artık bir zorunluluğa dönüşmüş durumda. CRM pazarının en deneyimli ve güçlü isimlerinden biri olan Zoho CRM, her geçen gün değişen ve gelişen yapısı ile dünyada birçok başarılı işletmenin iş süreçlerini yönetmelerine yardımcı olmaya devam ediyor. 

zoho crm entegrasyon

Pazardaki konumunu uzun yıllardır korumasının perde arkasında ise kullanıcılarına sağladığı birçok avantaj bulunuyor. Bu avantajların başında entegrasyon geliyor. Zoho CRM, işletmenizin güncel durumunu görmenizi ve aynı zamanda mevcut durumda nasıl iyileştirmeler yapabileceğinizi öngörmenizi sağlıyor. Bugün potansiyel müşterinin nereden geleceğini tahmin etmek, geçmişe nazaran çok daha zor. Kampanya e-postaları, telefon görüşmeleri, sosyal medya ve daha birçok kanaldan potansiyel müşterileriniz size ulaşabilir. CRM sisteminiz bu kanallar ile entegre bir şekilde çalışmıyorsa, potansiyel müşterilerinizi kaçırabilir ve satış döngünüzde gözle görülür bir fark yaratamayabilirsiniz. İşte bu yüzden Zoho ekibi için entegrasyon oldukça değerli bir konu. Bizler de bu yazımızda sizlere Zoho CRM’in en iyi 7 entegrasyonundan bahsetmek istedik.


1-  Google Adwords Entegrasyonu

 

Günümüzde satış yapan her firma için Google Adwords kritik bir öneme sahip. Zoho CRM’in Google Adwords entegrasyonu sayesinde, Google Ads üzerinden verdiğiniz tüm reklamlarınızla etkileşime giren müşterilerinizin bilgileri Zoho CRM sisteminize düşer. Bu sayede, Zoho CRM üzerinden tüm Google Adwords performansınızı takip edebilir ve Google Ads ile ilgili özel raporlar alabilirsiniz! 

crm google adwords

2-    Facebook Lead Ads Entegrasyonu

  

Zoho CRM- Facebook Lead Ads entegrasyonu sayesinde, Facebook Lead Ads üzerinden verdiğiniz tüm reklamlardan gelen müşterilerinizi Zoho CRM sisteminiz üzerinde yönetebilir ve reklamlarınızın detaylarını Zoho Social üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca, Zoho CRM'in kendi dashboard/panolarını kullanarak, Facebook Ads reklamlarınıza dair, kendi özel raporlarınızı da oluşturabilirsiniz.

zoho crm facebook

3-  Alotech Entegrasyonu

 

Türkiye’de Zoho CRM’in en popüler çağrı merkezi entegrasyonu olan Alotech Çağrı Merkezi entegrasyonu sayesinde, Zoho CRM’i dilediğiniz şekilde çağrı merkeziniz ile entegre biçimde kullanabilirsiniz. 

crm alotech

  4-    Logo Entegrasyonu

Zoho CRM- Logo entegrasyonu sayesinde, Logo sistemi üzerinde tuttuğunuz verileri Zoho CRM'e dilediğiniz gibi aktarabilir ve Zoho CRM üzerinde yönettiğiniz Logo verilerinize dair dilediğiniz rapor ve panoları oluşturabilirsiniz. İki yönlü çalıştırabileceğiniz bu entegrasyon ile Zoho CRM'e aktarabilir veya Zoho CRM üzerindeki verileri Logo üzerine aktarabilirsiniz. Ayrıca, bu entegrasyon üzerindeki veri aktarımını otomatik olarak veya manuel olarak gerçekleştirme opsiyonları mevcuttur.

crm logo entegrasyonu

5-  SMS Entegrasyonu

Cloudyflex bünyesinde, Zoho CRM için geliştirilen SMS Flex modülü ile Zoho CRM ile CRM üzerinden SMS gönderimlerinizi yapabilirsiniz. Bu modülü kullanmak için, Zoho CRM Enterprise sürümünü kullanmanız yeterlidir. Bu sayede Zoho CRM üzerinde tuttuğunuz tüm kişilerinize dilediğiniz gibi SMS gönderimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

crm sms

6-  WhatsApp Entegrasyon

Zoho CRM - WhatsApp Entegrasyonu sayesinde, işletmenizde WhatsApp üzerinden müşterilerinize destek verebilir ve konuşmalarınızı geçmişleri ile birlikte ve ayrıca kategorize edilmiş notları ile kayıt altında tutabilirsiniz.

crm whatsapp

7-  Zapier Entegrasyonu

Zoho CRM ve Zapier entegrasyonu sayesinde kullanıcılar hem zamandan hem maliyetten kazanıyor. Zoho CRM ve Zapier entegrasyonu ile başka uygulamalar üzerindeki aday müşteri bilgilerini, satış metriklerini çok daha hızlı bir şekilde CRM’inize aktarabilirsiniz. 1,500+ uygulama üzerinde, yeni kayıt açmanıza gerek kalmadan kolaylıkla veri aktarımını gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, Zoho CRM ve Woodpecker.co entegrasyonu ile kampanyalarınızdan gelen mailleri çok daha verimli bir şekilde yönetebilirsiniz. Ya da müşteri adayı noktasında Listing To Leads uygulaması ve Zoho CRM’i bir arada kullanarak, yeni müşterileri Zapier’in otomatik olarak kaydetmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz, Replyify’i kullanarak, Zoho CRM’inizi daha düzenli hale getirebilir ve uygulamanın sunduğu filtreleri kullanarak, kişinin gerçekten ürünlerinizle ilgilenip ilgilenmediğini işaretleyebilirsiniz.

 

Kullanıcılarına sunduğu birçok avantajla CRM pazarının en güçlü yazılımlarından biri olan Zoho CRM ve diğer Zoho Uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan