zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho'dan CRM+ | CRM ve Fazlası

21.06.18 11:58 AM By Can



Zoho, son zamanların en kapsamlı duyurularından birisi ile hem Zoho CRM ailesine yeni Zoho Crm Plus'ı ekledi hem de Zoho CRM'e çok önemli yetenekler ekledi. Bu yazımızda hem Zoho CRM Plus'ı hem de bu yenilikleri inceleyeceğiz.


Zoho CRM Plus'ı, Zoho'nun her biri konusunda lider çeşitli uygulamalarının birleşiminden oluşan bir çözüm kümesi olarak düşünebilirsiniz.


Bu çözüm ailesi aşağıdaki Zoho ürünlerini 50$ / Kullanıcı gibi son derece iddialı bir rakama sunmakta : 

Zoho CRM - Kurumsal Sürüm ( Enterprise Edition )

Zoho Campaigns - E-Posta ve Pazarlama Otomasyonu

- Zoho SalesIQ - Web Canlı Ziyaretçi Takibi ve Sohbet

Zoho Desk - Satış Sonrası Servis ve Yardım Masası

- Zoho Projects - Proje Yönetimi 

- Zoho Analytics - İleri Düzey Raporlama ve İş Zekası

- Zoho Survey - Anket Yönetimi

- Zoho Social - Sosyal Medya Yönetim ve Otomasyonu


Bunlara ek olarak Zoho CRM ile gelen aşağıdaki yenilikler de işin cabası : 

Google Adwords Entegrasyonu - Artık Google'da verdiğiniz reklamların ne derece satışa döndüğünü Zoho CRM içerisinde uçtan uça raporlayabileceksiniz.

CRM Görüntüsü - Artık, görevlerinizi ve zamanınızı çok daha etkin yönetebileceksiniz. CRM görüntüsü sayesinde görevlerinizi ayrı ayrı panellerde Müşteri Adayları, Satış Fırsatları, Firmalar/Kişiler bazında ayrı ayrı takip edebileceksiniz.

- Sosyal Satış - Bu özellik sayesinde müşteri adaylarınızın veya müşterilerinizin sosyal medya faaliyetlerini takip edebilecek ve onlarla Zoho CRM içerisinden etkileşime geçebileceksiniz.

Feeds : En büyük yeniliklerden birisi olan Feeds sayesinde, ekibinizin yaptığı tüm faaliyetleri "Facebook" mantığında takip edebilecek, dikkatinizi çeken konuları takip edebilecek hatta çeşitli firmalara ya da satış fırsatlarına abone olarak takip edip anında gelişmelerden haberdar olabileceksiniz.


Zoho'nun Zoho CRM Plus içerisinde yer alan çözümleri ayrı ayrı kullanmayı arzu ettiğiniz takdirde kullanıcı başına 50 US$'ın çok daha üzerinde rakamları gözden çıkartmak gerekmekte.


Buradaki en büyük iki avantajın "Entegrasyon Avantajı" ve "Maliyet Avantajı" olduğunu söyleyebiliriz. Entegrasyon avantajı ile diğer çözümlerde elde edemeyeceğiniz fonksiyonalite ve zenginliği tek bir marka çatısı altında kullanabileceksiniz. Maliyet Avantajı ise çok açık; diğer çözümlerle 4-5 kat maliyete katlanmak yerine Zoho ile çok daha uygun maliyetlere bu çözümleri kullanabileceksiniz.


Şunu da belirtmemizde fayda var. Zoho CRM Plus özellikle ufak şirketler için ciddi maliyet avantajları getirecektir. Özellikle 10 kişinin altında CRM kullanıcılar için yukarıdaki çözümleri birlikte ve bu fiyat seviyesi ile kullanabilmek önemli faydalar yaratacaktır.


Zoho CRM Plus'ın özelliklerini ve Zoho CRM'deki yenilikleri çok daha detaylı olarak yakında sizlerle paylaşacağız.

Can