zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho ile İnsan Kaynakları Yönetimi Stratejinizi Belirleyin 

28.06.22 09:04 AM By Denizhan

İnsan kaynakları yönetimi stratejileri, gelişim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Zoho uygulamalarıyla işletmenize en uygun stratejiyi geliştirin!

İşletmeninizin gelişim döneminde başarıya ulaşması için her bir süreç önemlidir. İnsan kaynakları yönetimi bu süreçlerin büyük çoğunluğunda işletmeniz için atlamamanız gereken adımları kapsar. İşletmenizin yerel veya global hedefleri fark etmeksizin bu sistem, etkin hizmet verdiği süreç boyunca insan kaynakları gelişimin ayrılmaz bir parçası olarak size fayda sağlayabilir. İnsan kaynakları yönetimi nedir? sorusunun cevabıiçin çalışanlarınızın işe alım, eğitim, gelişim, memnuniyet durumlarını geliştirmeye odaklanan süreçler bütünü cevabı verilebilir. İşletmenizin iş akışının sorunsuz olarak sağlanabilmesi için gereklidir. İşletmeniz aktif kaldığı süre boyunca baştan sona iş akışınızla bütünleşik olarak çalışmalıdır. Gelişim sürecinde insan kaynaklarından verimli olarak faydalanabilmeniz amacıyla özel bir departmana yer ayırmanız gerekir. Bu departmanla ortak bir şekilde çalışarak geliştireceğiniz adımlar sayesinde işletmenizin vizyon ve misyonuna uygun olarak stratejik insan kaynakları yönetimi anlayışınızı şekillendirebilirsiniz. İşletmenizin hedefleri doğrultusunda en uygun stratejiye karar vermek amacıyla dijital olanaklarla etkileşimin daima üst düzey olduğu uygulamalardan yararlanmanız stratejinizi belirlemenizi ve sürdürmenizi kolaylaştırabilir. Bunun bilincinde olarak çözüm odaklı hareket eden dünya yazılım devi Zoho, yararlanabileceğiniz uygulamalar için skalayı geniş tutar. Bu yazıda insan kaynakları yönetimi için tasarlanan dijital uygulamaların özelliklerine, işlevlerine ve sizin hangi taleplerinize cevap verebileceklerine dair detayları bulabilirsiniz.

Zoho Recruit ile İşletmenizin Stratejisine Uygun Adaylara Ulaşın 

İnsan kaynakları yönetimi amaçları arasında öne çıkanlardan birini, çoğu zaman sürecin ilk aşamasını kapsayan, işletmenizin hedefine uygun işe alım adımı oluşturur. Her işletme yöneticisi gibi siz de işletmenizde gerekli olan pozisyona en uygun adayı seçmek isteyebilirsiniz. Yayımladığınız iş ilanı doğrultusunda işletmenizin kapasitesine göre size onlarca, yüzlerce hatta binlerce aday başvuruda bulunabilir. Adaylar arasından en uygun olana karar vermek için aradığınız niteliklere uygun olanları incelemeniz veya adaylar arasından stratejiniz doğrultusunda gelişime açık olanları belirlemeniz gerekebilir. Aday sayısı fazla olduğunda insan kaynakları departmanınızın adayları inceleme, analiz etme ve değerlendirme süreçleri uzayabilir. Zoho’nun dijital uygulamaları arasında deneyimleyebileceğiniz dijital işe alım platformu Zoho Recruit, işe alım sürecini kısaltmayı hedefler. İşletmeniz için en verimli stratejiyi şekillendirebilmeniz için farklı işlevleri bir arada sizlere sunar. İnsan kaynakları yönetimi aşamaları arasında ilk aşamayı oluşturan işe alım sürecinde bu uygulama vasıtasıyla şu avantajlardan yararlanarak işletmenize en uygun işe alım stratejini geliştirebilirsiniz:


·    Zoho Recruit içinde CV/özgeçmiş yönetimi fonksiyonu sizleri karşılar. CV yönetimi sayesinde işletmenize uygun pozisyon için başvuran adayların dosyalarını inceleyebilir, saklayabilir, paylaşabilir ve dosyalara dilediğiniz zamanda ulaşabilirsiniz.


·    Uygulama içine yer alan yetenek yönetimi fonksiyonları sayesinde işletmenize başvuran adayları yeteneklerine göre gruplayabilirsiniz. Bu sayede uygun pozisyon için gerekli yetenekleri taşıyan adayları ayırt edebilirsiniz.


·    Uygulama içinde yer alan Assestment modülü sayesinde değerlendirme süreçlerini tamamıyla takip edebilirsiniz.


·    İşletmenizin kurumsal web sitesi için özel portal uygulama içinde yer alır. Bu sayede işletmenizin stratejisi doğrultusunda iş fırsatları oluşturabilirsiniz.


·    Zoho Recruit içinde müşteri, ilan ve mülakat yönetimi yer alır. Bu sayede stratejiniz doğrultusunda ilanları dilediğiniz zaman aktif edebilirsiniz. Başvurular sonrası gerçekleştirilen mülakat bilgilerine adayların profilinden ulaşarak karar verme sürecini hızlandırabilirsiniz.


·    Uygulama içinde raporlar ve KPI’lar sayesinde adaylar, mülakatlar veya gerçekleştirilen herhangi bir işlemle ilgili detaylı raporlara ulaşabilirsiniz.

·    Zoho Recruit içinde hiyerarşi sisteminden yararlanabilirsiniz. Bu sayede işe alım sürecinde hangi departmanın hangi rolü üstleneceğini netleştirebilirsiniz.


·    İş akışlarını ve Blueprint özelliğini uygulamada deneyimleyebilirsiniz. Bu sayede işe alım sürecini iş akışınıza göre otomasyona bağlayarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.


·    Zoho Recruit’in içinde hazır olarak LinkedIn ve Facebook Jobs entegrasyonlarını bulabilirsiniz. Bu sayede adaylara ulaşabileceğiniz sosyal medya kanallarını sürecin içine dahil edebilirsiniz.


Zoho Recruit içinde yer alan özelleştirilebilir alanlar sayesinde dijital olarak işe alım sürecinde işletmenizin kurumsal kimliğini adaylara yansıtabilirsiniz. Android ve iOS işletim sistemlerinden çalışabilen uygulama sayesinde insan kaynakları departmanınızın aksiyon almasını kolaylaştırabilirsiniz.

Zoho People ile Çalışma Sürecinde 360 Derece İnsan Kaynakları Çözümü Alın 

İnsan kaynakları departmanı, işe alım sürecinde olduğu gibi hali hazırda işletmenizde yer alan çalışanlar içinde sizinle çalışanlar arasında köprü rolü üstlenebilir. İşletmeler için işe alım sonrası ikinci aşama olarak çalışanların takip edilmesi, iş akışı içinde verimli olarak kalmaları, performansların değerlendirmeleri gibi süreçleri yer alır. 360 derece dijital insan kaynakları yönetimi sunan Zoho People, bu süreçleri yönetmeniz için size veya departmanlarınıza katkı sağlayabilir. Self servis mantalitesiyle hareket eden bu platform sayesinde stratejik insan kaynakları yönetiminde şu avantajları devreye sokabilirsiniz:


·    Zoho People içinde hem yöneticilerin hem de çalışanların ulaşabildiği özel veri tabanı sizleri karşılar. Bu sayede sizin belirleyeceğiniz yetkiler doğrultusunda insan kaynakları departmanına ve çalışanlara dair verileri görüntüleyebilirsiniz.

·    İnsan kaynakları yönetimi görevleri arasında öne çıkanlardan birisini işe alım sonrası çalışanların işletme stratejisine en uygun şekilde performans göstermelerini desteklemek yer alır. Zoho People içinde yer alan Onboarding süreçleri sayesinde işletmeniz yeni katılan çalışanınızı diğer departmanlara tanıtabilirsiniz. Yeni çalışanınıza kılavuzları, departmanıyla ile bilgileri, şirket dokümanlarını otomasyon sayesinde ulaştırabilirsiniz.


·    İşletmenizin hedefleri doğrultusunda verimliliğin sağlanabilmesi için iş saatleri önem arz eder. Platform üzerinde CheckIn - CheckOut sistemi sayesinde çalışanların iş başlangıç ve bitiş süreçleriniz takip edebilirsiniz. Bununla beraber çalışanlarınızın verimliliği için gerekli olabilen izinleri de izin yönetimi sayesinde takip edebilirsiniz. Sistem üzerinde yıllık, ücretsiz, doğum gibi izin türleri için talepleri alabilirsiniz.

·    Zoho People sayesinde çalışma sürecinde çalışanlarınızın performansını geliştirmek amacıyla onlara geri bildirim gönderebilirsiniz. Çalışanlarınızın performanslarına dair görsel raporlar alarak insan kaynakları yönetimi iş analizi sürecini geliştirebilirsiniz.

Uygulama içinde yer alan özelleştirme ve otomasyon seçenekleri sayesinde çalışanlarınızın işletmeniz içinde aktif konumunu daha rahat takip etmeyi mümkün kılabilirsiniz. Terfi, sertifika kazanma, ayrılma gibi durumları takip ederek stratejiniz doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Uygulamayı mobil olarak deneyimleyerek dilediğiniz yerden takip olanağını geliştirebilirsiniz.
Zoho People ile insan kaynakları yönetiminde bir adım önce olun.

Zoho Learn ile Çalışanlarınızın Eğitim, Öğrenim Süreçlerini Verimli Kılın 

İnsan kaynakları yönetimi işlevleri arasında işletmenin koşullarına, beklentilerine göre çalışanların performanslarını geliştirmek süreç boyunca daima yer alır. Çalışanlarınızın halihazırda uyguladığınız veya yeni geliştireceğiniz stratejiyi benimsemeleri için eğitim, öğretim, bilgi yönetimi stratejinizi de geliştirmeniz gerekir. Kurumsal öğrenme yönetim sistemi (LMS) Zoho Learn sayesinde çalışanlarınızın gelişim sürecini iyileştirebilirsiniz. Uygulama içinde yer alan şu işlevler sayesinde insan kaynakları departmanınızın performansını iyileştirebilirsiniz:


·    Kurumunuza ait öğretici kaynakları bir platform altında toplama,


·    Öğretici kaynakların çalışanlarla hızlı şekilde paylaşımı,


·    Çalışanlara özel öğrenim programları ve kursları hazırlama,


·    Program ve kurslardan sonra ölçme araçlarıyla değerlendirme olanağı,


·    Ölçme ve değerlendirme çalışmaları sonrasında eğitim ve öğretim sürecinin ne derece yararlı olduğuna dair raporlar sunma.


Zoho uygulamalarıyla insan kaynakları yönetimi özellikleri çerçevesinde gelişime odaklı hizmeti, hızlı ve verimli performansı deneyimleyebilirsiniz. Uygulamaları ücretsiz şekilde deneyimleyerek işletmenize en uygun insan kaynakları yönetimi stratejisini belirleyebilirsiniz.

Denizhan