zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Lens ile Arttırılmış Gerçeklik Dünyasına Adım Atın!

04.05.20 07:26 AM By Denizhan

Dünyanın önde gelen iş uygulamalarının yaratıcısı Zoho, yeni arttırılmış gerçeklik uygulaması Zoho Lens ile uzaktan çalıştığımız bu dönemlerde fark yaratmaya devam ediyor. Zoho Lens, arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile akıllı telefonunuzla saha üzerindeki herhangi makinenizin tüm problemlerine hızlıca göz atmanızı ve takımınızla paylaşmanıza olanak tanıyor. Bu yazımızda arttırılmış gerçeklik teknolojisini ve Zoho Lens’i sizler için mercek altına alıyoruz! 

zoho lens ile arttırılmış gerçeklik

Arttırılmış Gerçeklik (AR) Nedir?

Arttırılmış gerçeklik, gerçek dünyanın sahip olduğu fiziksel ortamın, bilgisayar aracılığıyla oluşturulan duyusal girdiler yardımıyla canlı ve gerçek zamanlı olarak görebilmemize olanak tanıyan ve yüksek ihtimalle gelecekte hayatımızın büyük bir bölümünde yer alacak olan bir kavramdır. Arttırılmış gerçeklik kavramında insan duyusuna yönelik girdiler, bilgisayar tarafından yeniden oluşturularak, zenginleştirilir ve ortaya çıkan yeni gerçeklik kullanıcının algısına sunulur. Bu zenginleştirme, gerçek zamanlı olarak gerçekleşir ve yeni bilgiler çevredeki öğelerle iletişime girebilir.

Zoho Lens’in Sıra Dışı Özellikleri ile Tanışın ve İş Süreçlerinize Verim Katın!

Arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile iş süreçlerinize hız ve verim katacak olan Zoho Lens’in ana özelliklerinden kısaca bahsedelim;

Canlı Kamera Yayını; Zoho Lens uygulaması ile destek takımınızla ya da müşterinizle akıllı telefonunuzun kamerası yardımıyla canlı yayın yapabilir, sorun yaşanılan noktaları canlı bir şekilde size aktarmalarını sağlayabilirsiniz. 

zoho lens

3D Objelere Odaklanma; Zoho Lens’in üç boyutlu objelere odaklanma özelliği sayesinde, uygulamayı kullandığınız sırada öne çıkmasını istediğiniz noktaları işaretleyebilir ve akıllı telefonunuzun kalemi yardımıyla detaylı çizimler yapabilirsiniz. 

zoho lens

Sesli Konuşma (VoIP) ve Chat; Zoho Lens üzerinden arttırılmış gerçeklik ile destek sürecinizi sağlarken, aynı anda sesli görüşme ve chat özelliklerinden de faydalanabilirsiniz.


Snapshot ve Görüntü Dondurma; Zoho Lens uygulamasını kullanırken dilediğiniz anda görüntüyü dondurabilir ve snapshot özelliği ile hızlı görselleri yakalayarak, kayıt edebilirsiniz. Daha sonrasında bu hızlı görseller üzerine odaklanarak, çalışmalarınızı daha detaylı hale getirebilirsiniz. 

zoho lens ile arttırılmış gerçeklik

Oturum Kaydetme; Zoho Lens üzerinden verdiğiniz destek hizmetlerinizi kayıt altında tutabilir ve dilediğiniz zaman geriye dönüp izleyebilir ve paylaşabilirsiniz.


Smart Glass Entegrasyonu; Cep telefonunuz üzerinden çalışırken başka bir yere odaklanmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Öyleyse, Zoho Lens’in Smart Glass ürünleri ile olan entegrasyonu size çok iyi gelecek!

zoho lens ile arttırılmış gerçeklik

Kullanıcı Yönetimi; Her teknisyenin yeteneği farklıdır. Zoho Lens ile bu farklı yetenekleri yönetebilirsiniz. Zoho Lens’in Kullanıcı Yönetimi özelliği ile tüm teknisyenlerinizi yeteneklerine göre konumlandırabilir ve bu yeteneklere göre izin yönetiminizi kurgulayabilirsiniz. 


Güvenlik ;Cep telefonu kamerasına ulaşılması ciddi güvenlik önlemlerini de beraberinde getirmektedir. Bu noktada Zoho Lens, SSL sektör standartlarına uymakta ve 256-bit AES protokollerini kullanarak güvenli bağlantılar sağlamaktadır.

 

 

Zoho Lens'in İşinizi Geliştirmede Nasıl Merkezi Bir Rol Oynayacağını Keşfedin!

 

·  Seyahat masraflarını azaltarak tasarruf edin

 

Bulunduğunuz yerden sorunların nasıl düzeltilebileceğini anlatabiliyorsanız, neden müşterinizin olduğu yere seyahat edesiniz? Zoho Lens, bu seyahatlere harcayacağınız paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

·  Sorunları çözmek için daha etkili bir yol

Sahadaki teknisyenler sorunları akıllı telefonlarını kullanarak bir başka uzmana gösterebilir ve anında yardım alabilirler.

·  Arıza sürelerini azaltarak verimliliği artırın

Zoho Lens, son kullanıcıya istediği zaman ve sorunun olduğu yerde düzeltme sağlayarak, verimliği artırmanıza yardımcı olur.

Yardıma İhtiyaç Duyan Herkese Uzaktan Yardımcı Olan Bir AR Yardım Platformu

Zoho Lens, sorunu olan bir kişinin bu sorunu uzaktan çözebilmesine yardımcı olmak ve müşterilerin durumunu kapsamlı bir şekilde görmeye ihtiyaç duyan profesyonellere yardımcı olabilmek amacıyla tasarlanmıştır. Yanlış yapılandırılmış bir sunucu, hasarlı bir makine parçası ya da zor bir donanım sorunu gibi durumlar artık bir teknisyenin seyahat etmesine gerek kalmadan çözülebilir!

 

 İşte Zoho Lens’in sorunları çözebileceği ve bu sayede zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayabileceği büyük sektörler;

Alan hizmeti, Bakım ve onarım, Üretim, Müşteri servisi, Otomotiv, İnşaat, Perakende, Sigorta

 

İnovasyon merkezinde, müşterilerinin yeni dünya düzenine uyum sağlayabilmesi için eşsiz uygulamalar sunan Zoho ve ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan