zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho'nun Bütünleşik Pazarlama Çözümü Açıklandı: Zoho Marketing Hub

04.01.19 02:15 PM By Denizhan

Zoho yılın ilk sürprizini Zoho Marketing Hub ile yaparak, 2019 yılının nasıl geçeceğine dair ipucu verdi. Her yıl yaptığı geliştirmeler ve yeni ürünler ile değişen rekabet ortamında müşterilerine avantaj sağlayan Zoho, sınırlı sayıda hesaba erken erişim vererek, hazırlanma aşamasında olan bütünleşik pazarlama çözümünü açıkladı.  Sektörde yarattığı heyecana ortak olmanız için bu yazımızda sizlere Zoho Marketing Hub’ın ilk bakışta göze çarpan özelliklerinden bahsedeceğiz;

 

Zoho Marketing Hub’ı web sitenizi ziyaret eden anonim kullanıcıları, potansiyel müşterilere ve ardından da sağdık müşterilere dönüştürmenize yardımcı olan otomasyon yazılımı olarak özetleyebiliriz.

zoho marketinghub

Potansiyel Müşteri Yönetimi


Zoho Marketing Hub, web sitesi ziyaretçilerinin online tavrını anlamanıza ve bu tavırdan satış yaparak, potansiyel müşteri döngünüzü doğru yönetmenize yardımcı olur.

Potansiyel müşterilerinizle güçlü bir iletişim kurarak, adım adım onlara alakalı e-postalar atabilirsiniz. Bu sayede müşteri adayları ile satış döngünüzün neresinde olduklarını bilerek iletişim kurarsınız.


Potansiyel müşterinizin web sitenizdeki online tavrına ve iletişiminize göre puan ya da etiket atayabilirsiniz. Bu sayede satışlarınızı ilk adımından itibaren kolaylıkla takip edebilirsiniz.

zoho marketinghub

Davranışsal Hedefleme


Zoho Marketing Hub ile potansiyel müşterilerinizin online davranışlarını analiz ederek, bu davranışlara özel mesajlar gönderebilirsiniz. Bununla birlikte her ziyaretçi için bir profil yaratarak, tam olarak istediklerini onlara verebilirsiniz.

 

Web Sitesi Davranışsal Pazarlama

Bir ziyaretçinin web sitenizde hangi sayfaları ziyaret ettiğini ve hangi linklere tıkladığını görebilirsiniz. Bu sayede ziyaretçi ile ilgili hedeflerinizi oluştururken bu bilgileri kullanabilir ve kişisel bir deneyim yaratabilirsiniz.

 

Uygulama İçi -Kullanım Tabanlı Hedefleme

Kullanıcılarınızın ürünlerinize nasıl tepki verdiğini ve özellikleri hakkındaki görüşlerini görebilirsiniz ve bu bilgiler ile onlara özel içerikler geliştirerek, deneyimlerini daha da iyileştirebilirsiniz. 

zoho marketinghub

Çoklu Kanal Pazarlaması

 

Kitleniz hangi platformda aktifse, o platform üzerinden iletişime geçin! Zoho Marketing Hub ile pazarlama aktivitelerinizi, bütçenizi ayarlayarak ve ROI’nizin farkına vararak planlayabilirsiniz.


Potansiyel müşterilerinizin ve var olan müşterilerinizin markanız ile olan bağını kuvvetlendirebilirsiniz. Potansiyel Müşteriniz, Online reklamlardan, bannerlardan, e-postadan ya da sosyal medyadan markanıza ulaşmış olabilir. Doğru kanalı bulduktan sonra bu kanala daha fazla yatırım yapabilir ve müşterilerinizi kazanabilirsiniz.  

 Etkileşimli Pazarlama


Müşterilerle etkileşiminizi artıracak en önemli şey alakalı içerikerdir. Güçlü müşteri ilişkileri için Zoho Marketing Hub ile;

 

·  Her bir potansiyel müşteri ya da müşteri için kişisel bir süreç yaratabilirsiniz ve her adımı kolaylıkla takip edebilirsiniz.

 

·  Otomatik olarak hoşgeldiniz içerikleri ekleyebilir ve promosyon kampanyalarınızdan potansiyel müşterilerinizi haberdar edebilirsiniz.

 

·  Bir akış oluşturarak doğru e-mail serisini potansiyel müşterilerinize gönderebilir ve alakalı içerik ile etkileşim yaratabilirsiniz. 

zoho marketinghub

Analizler


Zoho Marketing Hub ile potansiyel müşteri büyümesi, kampanya performansı ve elde ettiğiniz gelire dair derinlemesine raporlar alabilirsiniz.

zoho marketinghub

Pazarlama entegre bir süreçtir ve Zoho Marketing Hub entegrasyon konusunda oldukça başarılı bir yelpaze sunuyor. İşte Zoho Marketing Hub’ın entegre çalıştığı Zoho uygulamaları ve 3. Parti uygulamalar;

 

ZOHO Uygulamaları;

Zoho CRM, Zoho Recruit, Zoho Creator, Zoho Contacts, Zoho Survey, Zoho Forms, Zoho Meeting, Zoho Invoice, Zoho Books, Zoho Docs, Zoho Reports

 

Sosyal Medya Platformları;

Facebook, Twitter, Tumblr, Linkedin

 

 

Google Uygulamaları;

Google, Google Drive, Google Photos

 

 

Bulut Depolama Uygulamaları;

Dropbox, OneDrive 

 

 

Zoho Marketing Hub, sınırlı hesaplara verilen erişim ile hazırlanma aşamasını tamamladığında, pazarlama konusunda aklınızdaki tüm soruların yanıtı vermekle kalmayıp aynı zamanda size avantaj sağlayacak! Zoho Marketing Hub hakkında daha fazlası için Zoho uygulamalarının Türkiye Satış Temsilcisi Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan