zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho SalesIQ'nun Cevap Botunun Sağladığı Avantajları Keşfedin!

09.11.18 12:57 PM By Denizhan

Temsilcilerinize bir iyilik yapın ve Zoho SalesIQ’yu kullanarak, tek seferde müşteri etkileşimi için en iyi yapay zekanın avantajlarını kullanın! 

Daha önceki blog yazılarımızda SalesIQ ve Chatbot’a dair birçok konuya değinmiştik. Bu yazımızda ise müşteri etkileşimini artırmanın daha etkili bir yolunu sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz:


Zoho SalesIQ’nun Cevap Botu! 

Cevap Botu Nedir?

Answer Bot, SalesIQ içerisindeki kaynaklar modülünde bulunan verilere dayalı olarak, potansiyel müşteriler ve müşterilerle sohbet edebilen AI tabanlı yardımcınızdır!


Answer Bot'un Zobot'tan farkı nedir?

Potansiyel müşterilere ve müşterilere yanıt vermek için Zobot’un biraz kodlama ya da yapılandırılmış bir yanıt akışına ihtiyacı varken, Answer Botta sadece bir yapılandırma yapmanız yeterli olacaktır. Ardından kaynaklar modülünde zaten mevcut olan verileri alarak, cevap botunuz müşterilere yanıt verebilir.


İşinize nasıl fayda sağlayacak?

Aralıksız süren etkileşim

Müşteriler önceliğiniz ise onları bekletmemeniz sizin yararınıza olacaktır. Bununla birlikte, yoğun günlerde, üretkenliği engelleyebilecek sık sorulan sorulara yanıt vermek için özel bir temsilci atamak da pek iyi bir fikir olmayabilir. Tüm bunları yapmak için cevap botunuzu yapılandırın!

Answer Bot ile potansiyel müşterilerinizle ve müşterilerinizle etkileşim yaratmak için 7/24 aktif bir ekip üyeniz daha olabilir. Ayrıca, markanızın tamamını ya da belirli bölümlerini cevap botu ile ilişkilendirebilirsiniz.

zoho salesiq cevap botu

Kaynaklarınızı seçin

Zamanınızın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz; bu sebeple cevap botunuzun yapılandırılmasını oldukça kolay hale getirdik.

Answer Bot ile Proaktif bir sohbet başlatabilir, müşterilerinizle konuşmalar yapabilir ve hatta ilgili makaleleri, SSS’leri kaynak kitaplığınızdan kolayca paylaşarak, temel sorguları yanıtlayabilirsiniz.

zoho salesiq cevap botu

Cevap botu, soruların yanıtsız kalması durumunda ilgili bilgileri ilişkilendirmeniz, SSS’lere eklemeniz, ya da makalelerinizi güncellemeniz için yanıtlanmayan soruları Kaynaklar’a otomatik olarak kaydeder.

zoho salesiq cevap botu

Cevap botu ve temsilci arasındaki geçişi özelleştirin

Doğru ölçüde ürün bilgisi ile yanıtları daha ulaşılabilir hale getirmek için kişiselleştirilmiş yanıtlar ve takip eylemleriyle cevap botunuzu her senaryoya karşı hazırlıklı hale getirin!

 

Örneğin, bazen sorulan sorular daha ciddi konular içerebilir ve bu gibi durumlarda temsilcilerinizin devreye girerek, konuyu cevap botunuzdan devralması gerekebilir. Bu gibi durumlarda, Answer bot’un potansiyel müşteriniz ve müşterileriniz ile konuşma becerilerini geliştirmek için bu özel yanıtları ve takip eylemlerini birleştirebilir ve cevap botu ile temsilci arasındaki geçişi sorunsuz hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra cevap botu, müşteri yanıt vermediğinde onlara hatırlatma yapabilir ya da sohbet belirli bir süre boşta kaldığında konuşmayı kendisi sonlandırabilir.

zoho salesiq cevap botu

Cevap botu hakkında daha fazlasını öğrenerek, müşterilerinizle etkileşiminizi çok daha iyi bir noktaya taşımak istiyorsanız, Zoho SalesIQ ve tüm diğer Zoho ürünleri hakkında bilgi almak için Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz!

Denizhan