zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho SalesIQ İçerisindeki Yeni Kanallar Ve WhatsApp Business 

27.09.22 09:31 AM By Kardelen

Yeni güncellemeyle Zoho SalesIQ kanal çeşitliliğini artırıyor. Güncelleme paketi içinde yeni kanalar ve WhatsApp Business entegrasyonu yer alıyor. Dijitalleşmenin etkisini her geçen arttırdığı günümüz çalışma dünyası şartlarında müşterilerinizle etkileşim kurma olanağınız hiç olmadığı kadar genişlemiş durumdadır. İşletmenize ilgi duyan herhangi bir müşteri; basılı ve dijital reklamlar, sosyal medya platformları, işletmenizin web sitesi gibi birçok kanal üzerinden işletmeniz hakkında bilgi edinebilir. Müşterilerinize ulaşmak için kanalların bir hayli genişlediği günümüz şartlarında geniş ve aktif şekilde iletişime geçmek güzel bir fikir, değil mi? WebChat, ChatBot ve ziyaretçi takibi uygulaması Zoho SalesIQ bu fikir doğrultusunda yepyeni kanallarla entegre hizmeti sizinle buluşturuyor. Facebook Messenger, Instagram, Telegram ve WhatsApp Business kanallarını güncellemeyle iş akışınızın içine dahil ediyor. Gelin yeni kanallarla iş akışınızı nasıl geliştirebileceğinize göz atalım!

Yeni Kanallarla Müşterilerinizle Sohbet Etme Olanağınızı Genişletin! 

Zoho SalesIQ müşterilerinizle anlık iletişim kurma olanaklarınızı genişletmeye odaklanan bir uygulamadır. İletişim odaklı hareket eden uygulama müşterilerinizle olan etkileşiminizi yeni kanallardan anlık mesajlaşma yoluyla geliştirmeyi hedefler. Bu sayede müşteri odaklı gelişim politikanıza etkin şekilde destek olabilir. En başta ekiplerinizin pazarlama stratejilerini daha geniş şekilde planlamasına katkı sağlayabilir. Müşterilerle iletişim olanaklarının genişlemesine paralel olarak doğal şekilde hedef kitlenize erişim olanağınızı genişletebilir. Bu sayede satış ve pazarlama ekiplerinizin organik olarak daha fazla potansiyel müşteriye erişmelerine aracılık edebilir. Bu çerçevede Zoho WhatsApp Business, Facebook Messenger, Instagram ve Telegram kanallarını bir güncellemeyle bir araya getirir. Bunun size sağlayabileceği temel avantaj, kanalların her birini ayrı ayrı ekranlar üzerinden takip etme zorunluluğunuzun ortadan kalkmasıdır. Yeni güncellemeyle tek bir uygulama çatısı altında hepsini yönetme şansı yakalayabilirsiniz.

Facebook Messenger Kanalı Zoho SalesIQ’da 

Mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger, kullanıcıların en çok tercih ettikleri sosyal medya platformları arasında başta yer alanlardan biri. Birkaç dokunuşla etkileşime geçmeye olanak tanıyan platform, zamanın ve mekânın sınırlarını aşarak müşterilerinizle etkileşime geçebilmeniz için önemli bir fırsat. Her daim zamanın ritmini tutma odaklı hareket eden dünya yazılım devi Zoho, yeni kanallar arasında Facebook Messenger’in yer aldığı müjdesini sizlere duyuruyor. Günlük 2 milyardan fazla aktif kullanıcı barındıran Facebook Messenger üzerinde müşteri ağınızı genişletme şansı yakalayabilirsiniz. Yeni Facebook Messenger entegrasyonu sayesinde kanal üzerinde yer alan müşterilerinizle doğrudan sohbet edebilirsiniz. Zoho SalesIQ üzerinde yer alan gösterge panosu sayesinde müşterilerinizden gelen iletilere anında ulaşma şansı yakalayabilirsiniz.

Instagram Entegrasyonu Sayesinde Ağınızı Genişletme Şansı Yakalayın! 

Instagram hem işletmeler hem de müşteriler için günümüzün en gözde sosyal medya platformlarından biri. Özellikle KOBİ’ler işletme hesabı vasıtasıyla büyümeye adım atmak için organik trafik olanağı sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra dünya çapında hizmet verme odaklı hareket eden global işletmeler için de önemli bir etkileşimi alanı işlevini sağlıyor. Instagram üzerinden birçok potansiyel veya mevcut müşteriniz size ulaşabiliyor. Yaşamın hızlı akışı içinde onları elinizde tutabilmeniz için taleplerine anında karşılık vermeniz sizi bir adım öne çıkarabilir. Bu hedefinizi gerçekleştirmek için Zoho SalesIQ Instagram entegrasyonu artık kullanımınıza hazır. Entegrasyondan yararlanarak kanal üzerinden gelen taleplere anında erişim şansı yakalayabilirsiniz.

Telegram Entegrasyonu Sayesinde Müşterilerinizle İletişim Olanağınızı Genişletin! 

Gizlilik bilinciyle hareket eden müşteriler arasında son dönemde kullanımı yaygınlaşan en gözde etkileşim platformlarından bir diğeri ise Telegram’dır. Diğer kanallarda ulaşamadığınız müşterilerin birçoğu sizi Telegram üzerinde bekliyor olabilir. Gizlilik bilinciyle hareket eden müşterilerinizle veya müşteri adaylarınızla etkileşimi pratik şekilde geliştirebilmeniz için Zoho SalesIQ içinde Telegram kanalı sizleri karşılıyor. Kanal vasıtasıyla şu avantajları devreye sokmaya adım atabilirsiniz:

●  Telegram botu aracılığıyla hedef kitlenizi büyütebilirsiniz.

●  Telegram kullanıcılarıyla operatörleriniz üzerinden anında etkileşim kurma şansı yakalayabilirsiniz.

●  Müşterilerinizle yazılı, görsel veya videolu etkileşim kurma olanağını anında devreye sokabilirsiniz.

WhatsApp Entegrasyonu ile Müşterilerinizin Nabzını Tutun! 

Yeni güncellemeyle birlikte size sunulan kanallar arasında en öne çıkanlardan birisini kuşkusuz Zoho WhatsApp entegrasyonu oluşturuyor. 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, dünya çapında en çok tercih edilen sohbet kanalları arasında zirvede yer alır. Kullanıcı sayısının fazla olması demek, sizin ulaşabileceğiniz veya size ulaşabilecek müşterilerin sayısının çok olduğu anlamına gelir. Bu doğrultuda işletmeniz bir WhatsApp Business hesabı açmanız müşterilerinizle etkileşime geçmeniz için birebirdir. İşletmeler için birçok avantaj barındıran bir kanaldır. Bu kapsamda “WhatsApp Business nedir” sorusuna kısaca “işletmeler WhatsApp’ın işletmeler için kurumsal mesajlaşma sistemidir” yanıtı verebiliriz. Kurumsal bir sohbet hesabına sahip olduktan sonra sektörünüzde öne çıkmanın altın kuralı kanal üzerinde iletişim stratejisini en iyi şekilde yönetmektir. İletişim stratejini iyi yönetememe durumu temel olarak 2 şekilde ortaya çıkabilir: 1. Müşterilerden gerekli etkileşim aksiyonu alamamak, 2. Müşterilerden gelen yoğun etkileşim taleplerine cevap verememek. Gelişim serüveninin ilk aşamasında WhatsApp Business kullananlar genellikle 1. problemle karşı karşıya kalabilir. Büyük kapasiteli işletmeler için 2. problem ağırlıklı olarak ortaya çıkabilir. İşletme büyüklüğünüz ne olursa olsun WhatsApp Business kullanımı sırasında olası problemleri aşabilmeniz amacıyla Zoho SalesIQ içinde entegre hizmet, iş akışınıza dahil olmaya hazır.

Zoho WhatsApp Business Entegrasyonuyla Ayrıcalıklı Deneyim 

WhatsApp Business ne işe yarar?” sorusuna karşılık; kurumsal kimliğinizle müşterilerinizle etkileşime geçmekten geniş müşteri ağına ulaşma olanağına birçok avantaj sizi karşılar. İş akışınızın içine her bir avantajı tam teşekküllü dahil etmeniz Zoho SalesIQ WhatsApp Business entegrasyonuyla mümkün olabilir. Entegrasyon sayesinde tarafınıza gelen mesajların her biri gösterge panosu üzerinden anında size ulaşarak WhatsApp Business avantajları devreye girip katlanabilir. Avantajlardan yararlanmak için mesajları ilgili departmanlarınıza anında yönlendirme şansı yakalayabilirsiniz. Zoho SalesIQ WhatsApp Business güncelleme paketini kullanarak departmanların müşterilerin taleplerine en uygun zamandan en uygun şekilde karşılık vermelerini mümkün kılabilirsiniz. Gösterge panosu üzerinde sohbetleri detaylı şekilde izleyerek ekibinizin performansını kontrol etme şansı yakalayabilirsiniz. WhatsApp Business hazır mesaj yararlanabileceğiniz bir diğer niteliktir. Bu nitelik sayesinde iş akışı içinde daha hızlı aksiyon alma şansı yakalayabilirsiniz. Tüm bu ayrıcalıkları deneyimlemek amacıyla WhatsApp Business özellikleri pratik şekilde iş akışınızın içine dahil edilebilir niteliktedir. Bunun için temel olarak şu ön koşulları karşılamanız yeterlidir:


  WhatsApp Business kurulumu için öncelikle doğrulanmış bir Facebook işletme hesabına sahip olmanız gerekir.


  İkinci ön koşulu doğrulanmış bir WhatsApp işletme hesabına sahip olmak oluşturur.


  İşletme hesabınızın ön ödemeli kredi limitinin olması entegre şekilde “WhatsApp business nasıl kurulur?” sorusunun üçüncü ön koşulunu oluşturur.


  Telefon numarasına sahip olmanız son ön koşul olarak karşınıza çıkar. Etkin erişim için WhatsApp Business uygulaması telefon numaranızı kaydetmenizi ister.

Zoho SalesIQ WhatsApp Entegrasyonu Nasıl Yapılır? 

Entegre şekilde “WhatsApp Business nasıl kullanılır?” sorusu içinilk yapmanız gereken, var olan hesaplarınızı Zoho SalesIQ uygulamasına eklemektir. Bunun için uygulamayı açıp mesajlaşma kanalı ekleme alanına ilerleyip WhatsApp seçeneğini seçerek işe başlayabilirsiniz. Hesap ekle alanına tıkladıktan sonra Facebook hesabını ekleme alanına yönlendirilirsiniz. “WhatsApp Business hesabı nasıl açılır?” sorusuna eksiksiz karşılık bulabilmek için sırasıyla şu adımları takip edebilirsiniz:


  Bağlamak istediğiniz Facebook hesabını sisteme eklemek.

  Facebook hesabına bağlı olan WhatsApp Business hesabını seçmek.

  Müşterilerinizin erişimi için WhatsApp Business hesabınızın görünen adını belirlemek.

  İşletme kategorinizi seçmek.

  Telefon numaranızı doğrulamak.

  WhatsApp yapılandırmanızı işletmenizin bilgileri doğrultusunda tamamlamak.


Bu adımları takip ederek Zoho SalesIQ WhatsApp Business entegrasyonunu tamamlayabilirsiniz. Ekibiniz için WhatsApp Business çoklu kullanım avantajını devreye sokarak iletişim ve iş akışınızı geliştirebilirsiniz.

Entegrasyonun işletmeniz için verimliliğini test etmek için Zoho SalesIQ deneme alanına ilerleyebilirsiniz. Kayıt işlemi sonrasında bilgileriniz ışığında WhatsApp Business giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kardelen