zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Writer'ın Yeni ChatGPT Uzantısını Keşfedin!

10.04.23 10:13 AM By Kardelen

Herkes hayatında bir kez olsun, boş bir sayfada yanıp sönen o imlece bir süre bakmıştır. Yazmak bazen zor olabilir. Daha zor olanı ise şu an sizlerin bu sayfada kalmasını sağlamak. Bir blog yazarı, siz okuyucuları bu sayfada tutabilmek için birçok teknik uygular. Bu teknikler çok öznel de olabilir, çok genel de…Önemli olan tek şey okuyucuyu sıkmamak. Yazma eylemi ve yazarak iletişim kurmanın ne kadar kıymetli olduğunu anlatmaya gerek yok. Bu bağlamda, teknolojik gelişmelere baktığımızda resim çizebilen yapay zeka, satranç oynayabilen yapay zeka ve daha birçok şeyi yapabilen yapay zeka ile karşılaşabiliyorken, yazılım geliştiricilerin yazma konusunda son yıllara dek bir türlü istenilen sonucu alamadıklarını söyleyebiliriz. Son yıllarda ne mi oldu? ChatGPT, 2022 senesinin kasım ayında hayatımıza girerek, kısa sürede büyük etki yaratmayı başardı. Zoho, yenilikler ve müşteri talepleri söz konusu olduğunda oldukça hızlı hareket eden bir yapılanmaya sahip. Haliyle ChatGPT, üretici yapay zekasını erişilebilir kıldığından bu yana Zoho Writer entegrasyonu noktasında gelen talepleri de değerlendirmeye aldı ve bugün Zoho Writer için ChatGPT uzantısını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz! Peki, ChatGPT ve Zoho Writer entegrasyonu ile yanıp sönen imlece baktığımız süreyi kısaltabilir miyiz? Haydi bu sorunun yanıtına hep birlikte bakalım!

zoho writer chatgpt eklentisi

ChatGPT Nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından oluşturulan bir uygulama olarak çok yakın zamanda hayatımıza girdi. ChatGPT’yi GPT dil modellerini kullanarak, sorularınızı yanıtlayabilen, yazabilen, e-posta taslağı hazırlayabilen, sohbet edebilen ve farklı programlama dillerindeki kodu açıklayabilen ve daha birçok şey yapabilen oldukça iyi bir chatbot olarak tanımlayabiliriz.


ChatGPT ile kedinize bir Shakespeare sonesi de yazabilirsiniz, pazarlama e-postalarının konu kısmı için yaratıcı alternatifler de! Şu anda ChatGPT iki GPT modeli sunuyor. Bunlardan ilki biraz daha az güçlü ve ücretsiz olan GPT-3.5 iken diğeri daha gelişmiş olan ve Plus abonelerin kullandığı GPT-4’dür. ChatGPT’yi bu kadar eşsiz kılan en önemli özelliklerinden biri onunla yaptığınız konuşmaları hatırlayabilmesidir. Bu, daha önce sorduğunuz her şeyden bağlam toplayabilmesi ve bu bilgileri sizinle konuşurken kullanabileceği anlamına geliyor. 

Zoho Writer'ın ChatGPT Uzantısı ile Neler Yapabilirsiniz?

ChatGPT’yi Zoho Writer ile sorunsuz bir şekilde entegre edebilir ve bot ile sohbetinize başlayarak, içeriğinizi mükemmel hale getirebilirsiniz. Bu uzantıyla neler yapabileceğinize biraz daha yakından bakalım:

zoho writer chatgpt eklentisi

1- Yazarken ChatGPT Botuyla Etkileşime Geçin

Uzantı sayesinde, ChatGPT botunu Zoho Writer editörü üzerinden kullanabilirsiniz. Bu sayede tek ekranda iki uygulamayı kullanabilir ve yazarken yardıma ihtiyaç duyduğunuz an Zoho Writer’dan çıkmadan ChatGPT’den faydalanabilirsiniz. 

2- Önceden Oluşturulmuş Bot İstemlerine Erişebilirsiniz

ChatGPT’den yardım istediğiniz zamanlarda kendi mesajlarınızı oluşturmanıza gerek kalmadan, halihazırdaki listeden bir bilgi istemi seçebilir ve botun onu kullanmasına izin verebilirsiniz. Tweet oluşturabilir, metninizi imla kurallarına uygun hale getirebilir, alıntı yapabilirsiniz. 

3- ChatGPT Yanıtlarını Writer Belgenize Tek Tıklamayla Ekleyebilirsiniz

ChatGPT botu ile etkileşime geçtiğinizde aldığınız yanıtları, sekme değiştirmenize gerek kalmadan, ya da kopyala yapıştır yapmadan tek bir tıklama ile Zoho Writer belgenize aktarabilirsiniz.


Ayrıca, Writer'ın gerçek zamanlı işbirliği yeteneği sayesinde, siz ve ekibiniz belgenize eklediğiniz ChatGPT yanıtlarını düzenleyebilir ve hatta yerleşik iş akışıyla editörleriniz veya yöneticileriniz tarafından nihai sürümün incelenmesini/onaylanmasını sağlayabilirsiniz.

4-İçeriğinizi Daha Etkili Hale Getirebilirsiniz

Yazdığınız içeriğin daha etkili ve özgün bir forma sahip olmasını istiyorsanız, ChatGPT’yi Writer’ın kendi akıllı yazma asistanı Zia ile birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin, içeriğinizin okunabilirlik puanını Zia’dan alabilir ve daha kolay okunabilmeleri için cümlelerinizi değiştirmek için de ChatGPT’yi kullanabilirsiniz. 

5- Kapsamlı Bir Güvenlik Sistemine Sahip Olabilirsiniz

Zoho Writer belgelerinizin içeriğini ChatGPT ile paylaşmadan, tamamen güvenli olacak şekilde bu uzantıyı kullanmanızı sağlar. Yalnızca uzantıya yazdığınız içerik ChatGPT botuna iletilir. 

Zoho Writer uygulamasına ChatGPT eklentisini Zoho Marketplace üzerinden kurabilirsiniz.

ChatGPT eklentisinin kurulumu adına yardımcı dökümanlar da mevcut, bu sayfalardaki içerikleri inceleyerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.


Dünya her gün değişiyor ve yeni teknolojiler rekabet ortamını şekillendiriyor. ChatGPT kesinlikle bu ortamda hareketlilik yaratan uygulamalardan biri. Zoho güvencesiyle sizler de ChatGPT’nin sunduğu avantajlardan faydalanmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve içeriklerinizi çok daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Kim bilir belki bu yazıyı da Zoho Writer’da ChatGPT uzantısının yardımı ile yazmışızdır:)

Kardelen