zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zohonun LinkedIn Lead Ads Entegrasyonu ile Potansiyel Müşterilere Anında Ulaşın! 

13.06.22 10:16 AM By Denizhan

İşletmenizin gelişimi için potansiyel müşteriler rol ciddi rol oynar. Zoho Social LinkedIn Lead Ads entegrasyonu, potansiyel müşterilere anında erişimi mümkün kılar. Bir işletme sahibi olarak işletmenizi her zaman için bir adım ileriye taşımak temel hedeflerinizden biri olabilir. Küçük ölçekli şirketten büyük ölçekliye, yerelde globale olan yolculukta çoğunlukla bu yönde stratejinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. İşletmenizin büyümesi çoğunlukla ürün ve hizmetlerinizin daha çok kesime ulaşması sonucu prestijin artarak taleplerin giderek çoğalması şeklinde gerçekleşebilir. Bu noktada talepleri ileten taraf müşterilerinizin olduğu için gelişime giden yolda sizin için anahtar niteliği üstlenebilirler. Dijitalleşmenin getirdiği yenilik, hız, verimlilik kapsamında ürün ve hizmetlerinizi nitelikli stratejiler geliştirerek müşterilerinize daha çok alanda ulaştırma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu doğrultuda müşteri ilişkilerinizi geliştirmeye odaklanan Zoho CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) size alanda en doğru hizmeti sunmayı amaçlar.


Dijitalleşmenin sağladığı faydalar çerçevesinde potansiyel müşteriler sizin için herhangi bir internet platformu üzerinde olabilir. İş arayanlar, iş verenler, halihazırda çalışanlar için sunduğu niteliklerle LinkedIn, bu platformlar arasında en yaygınlarından biridir. Müşteri ilişkilerinizi geliştirmeye yönelik birçok adım atan Zoho, LinkedIn’i Zoho CRM’e entegre ederek kullanmanızı mümkün kılarak potansiyel müşterilerinize ulaşma yolculuğunu pratikleştirmeyi amaçlar. Bu yazıda Zoho CRM LinkedIn ilişkisinin size hangi fonksiyonları sağlayabileceği, işletmenizin gelişimine neler katabileceği, nasıl kurulacağına dair detayları bulabilirsiniz. 

Zoho LinkedIn Lead Forms Entegrasyonu Nedir? 

Zoho LinkedIn entegrasyonu nedir sorusuna kısaca potansiyel müşterilerinizden anında dönüş olmanıza olanak tanıyan bir uygulamadır yanıtı verilebilir. Dijital dünyanın gereksinimleri göz önüne olarak sosyal medyanın hayatın içindeki rolü göz önüne olarak tasarlanmıştır. Sosyal medya yönetimi programı Zoho Social içinde etkin rol oynayarak ihtiyacınız olan lead üretimini farklı platformlar üzerinden takip etmenize olanak tanır. Çok kanallı iletişim sunan bu program, işletmeniz için etkili sonuç almanıza olanak tanır. Zoho Social özellikleri kapsamında öne çıkanlardan birini işletmenize ait tüm sosyal medya hesaplarını tek bir program üzerinde kontrol edebilmeniz oluşturur. İçinde yer alan sosyal medya kanallarına dair istediğiniz şekilde rapor hazırlama ve gönderimleri şekillendirme imkânı mümkündür. 21. yüzyıl içinde en yaygın kullanılan kanalların yer aldığı program içinde Zoho Social, LinkedIn kanalı özel entegrasyon sayesinde sağlanmaktadır. LinkedIn Lead Forms entegrasyonu hem işletmenizin hem de müşterilerin gereksinimleri ön planda tutularak özel olarak imal edilir. Temel olarak formlar aracılığıyla müşteri adayları oluşturup onların işletmenize kazandırılmalarını destekleyen entegrasyon, içinde çok sayıda verimli özelliği sizinle buluşturur.

Zoho LinkedIn entegrasyonu sayesinde Lead takibinde bir adım önde olun.

Zoho LinkedIn Lead Forms Entegrasyonu Özellikleri 

Zoho LinkedIn Lead Ads, LinkedIn kanalı üzerinde yürütmek istediğiniz içerik ve reklam stratejisini verimli ve tam teşekküllü olarak sürdürebilmeniz amacıyla süreci farklı yönlerden etkileyebilen özellikleri sizinle buluşturur. Özel entegrasyon sayesinde deneyimleyebileceğiniz temel nitelikler şu şekilde sıralanabilir:


    Zoho LinkedIn kanalı, süreç boyunca gerçekleştirmek istediğiniz tüm işlemleri tek bir ekran üzerinde takip etmenize olanak tanır. Strateji sürdürmek için gerekli olan nitelikler için ekstra çaba harcayarak sayfalara yönlendirmez.


    LinkedIn üzerinde pazarlama çalışmalarını optimize şekilde sürdürebilmeniz için değişken zaman araçlarını sizinle buluşturur. Günlük içerik takvimiyle yeni yayınlanacak içerikler için en iyi şekilde görselleştirme ve planlama imkânını sunar. Belirli hedef kitleye belirli zaman dilimi içinde öncelik tanımak amacıyla oluşturulan optimize yayıncılık penceresi de zaman araçları arasındadır. Hedef kitleyi aktif olduğu zaman için yakalamayı mümkün kılmak amacıyla SmartQ tahminlerini devreye sokabilir.


    Zoho ve LinkedIn Lead Ads arasında öne çıkanlardan bir diğer nokta ise panolardır. Komple raporlama, ayrıntılı analitik ve özelleştirilmiş marka raporlama nitelikleriyle sayfa ve profiller hakkında eyleme dönüştürülebilir bilgiler sunmayı hedefler.


    LinkedIn reklamcılık hizmetlerini farklı yönlerden iyileştirmek amacıyla birçok niteliği sizinle buluşturur. Lider Gen kontrol paneli sayesinde potansiyel müşteriler için formlar oluşturma olanağı vadeder. Reklam izleme alanı sayesinde LinkedIn üzerinde yayımlanan reklamların potansiyel müşteriler hakkında ne şekilde etki uyandırdığına dair veriler sunabilir. Reklamlar ve içerikler kapsamında müşteri adaylarını Zoho CRM’e yönlendirmek amacıyla da ideal nitelikleri sizinle buluşturur. Yayınlanan reklamlar üzerinde işletmenin ne şekilde dönüşüm sağladığı ve kazançlar aldığına dair verileri de niteliklerle sunabilir.

Zoho LinkedIn Lead Forms Entegrasyonu Faydaları 

Müşteri odaklı gelişim sürecinde özellikleriyle yürüttüğünüz süreç ve stratejileri başarılı yönetmenizi mümkün kılmayı amaçlayan entegrasyon, kullanım sürecinde birçok faydayı sizin için geçerli kılabilir. Zoho'nun Linkedin Lead Generation Ads kullanımı sayesinde süreç boyunca devreye sokabileceğiniz faydalar şu şekilde sıralanabilir:


    Doğru hedef kitleye en verimli şekilde ulaşmanız entegrasyon sayesinde mümkün hale gelebilir. Bu amaç doğrultusunda Lead Gen Forms niteliği sizin için hedef kitleniz için özelleştirme imkânını devreye sokabilir. Formlar aracılığıyla yaş, unvan, iş sektörü, yaşanılan coğrafya gibi kriterleri göz önünde bulundurarak uygun hedef kitleleri oluşturarak en doğu içerikleri onlara ulaştırabilirsiniz.


    Reklamlar ve içerikler aracılığıyla LinkedIn üzerinde size ulaşan potansiyel müşterileri bir araya toplayabilmeniz ekibinizin daha verimli ve hızlı çalışma olanaklarını geliştirebilir. Satış ekibiniz tek bir ekran üzerinde potansiyel müşterileri inceleyebilir ve onları gerçek bir müşteriye dönüştürmek üzere adım atabilir.


    Potansiyel müşterilerinizin yoğun olduğu haritalayabilmeniz entegrasyon sayesinde mümkündür. Bu sayede bölge bazlı olarak hangi lokasyonlarda ne boyutta satışlar gerçekleştirebileceğiniz analiz edebilirsiniz. Analiz işlemi sonrasında bölge bazlı olarak daha çok potansiyel müşteriye ulaşma ve onları gerçek bir müşteriye dönüştürme adımlarını hızlandırabilirsiniz.


    Zoho Social Lead Generation faydaları arasında en öne çıkanlardan bir diğerini yatırım getirinize dair ölçüm yapabilmeniz oluşturur. LinkedIn üzerinde şekillendirdiğiniz kampanyalarınıza erişimi kontrol ederek olası satışlar üzerinde yatırım getirisine dair ipuçları alabilirsiniz. Bu sayede size ulaşan potansiyel müşterilerin organik mi ücretli mi olduğu gibi ölçümlere anında adım atabilirsiniz.


    Potansiyel müşterilerinizin ilgi alanlarına dair sonuçlarla hareket edebilmeniz faydalar arasında yer alır. Yayınladığınız içerikler doğrultusunda müşterilerinizin ilgi alanlarını analiz ederek bu doğrultuda çevrimiçi satış iyileştirmeye adım atabilirsiniz.


    Zoho CRM ve LinkedIn entegrasyonu sayesinde devreye sokabileceğiniz bir diğer yararı izlediğiniz reklam politikasının başarısını ölçmek oluşturabilir. Bu sayede yayımladığınız reklâmlarının işletmeniz için ne kadar kâra veya zarara sebep olduğuna dair izlenimler edinerek bir sonraki reklam stratejinize yön verebilirsiniz.

Zoho LinkedIn Lead Ads Entegrasyonu Nasıl Kullanılır? 

Potansiyel müşterilere anında erişim serüvenine yön vermek amacıyla Zoho LinkedIn Lead Ads Entegrasyonunu farklı olanaklarla deneyimleyebilirsiniz. Ücretsiz deneme serüveniyle kullanıma adım atmak isterseniz Zoho Social programını ücretsiz deneme alanına ilerleyebilirsiniz. İşletme ve iletişim bilgilerinizi girdikten sonra program içinde LinkedIn Lead Ads entegrasyonunu 30 gün ücretsiz denedikten tercihe bağlı olarak kullanıma devam edebilirsiniz. Zoho CRM'in faydaları kapsamında kuruluma gerek kalmadan da programı entegre şekilde deneyimlemeniz mümkündür. Bu kapsamda 40 programı bir arada sunan Zoho One paketini veya 7 programı bir arada sunan Zoho CRM Plus paketini kullanabilirsiniz. Paketler arasından seçim yaparakZoho Social entegrasyonu LinkedIn Lead Ads deneyimine adım atabilirsiniz.


Zoho CRM fonksiyonları kapsamında Zoho LinkedIn Lead Ads entegrasyonunda gelen verileri anında program üzerinde inceleyebilirsiniz. Bu sayede potansiyel müşterilerinizi dönüştürmek amacıyla pratik aksiyon almaya adım atabilirsiniz.

Denizhan