zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoom Yerine Bir Alternatif mi Arıyorsunuz?

21.04.20 07:25 AM By Denizhan

Son zamanlarda uzaktan çalışma modelinin hayatımıza girmesiyle birlikte ‘Online toplantılar için doğru araç nedir?’ sorusu da gündemimizi meşgul etmeye devam ediyor. Bu yazımızda sizleri online toplantı yazılımı ve güvenilir bir Zoom alternatifi olan Zoho Meeting ile tanıştırmak istiyoruz. Herhangi bir işlev için üçüncü taraf uygulamalarına bağlı olmayan Zoho Meeting, ayrıca kullanıcı verilerini hiçbir amaçla işlemez ve paylaşmaz. Zoom alternatifi olarak, Zoho Meeting’i seçmeniz durumunda, ses, video, ekran paylaşımı ve uzaktan erişim dahil olmak üzere uygulama üzerinde paylaştığınız her şey için her zaman tam kontrole sahip olursunuz.


Zoho Meeting’i Zoom’dan Ayıran Özellikleri

 

Tarayıcı Tabanlıdır (İndirmeniz gerekmez)

Yazılım indirmek, bilgisayarınızın sürücü alanını tüketir ve bu durum güvenlik konusunda sizi savunmasız bırakabilir. Zoho Meeting’in tarayıcı tabanlı altyapısı sayesinde indirme yapmadan, toplantılarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.


Üçüncü Taraf Uygulamaları Kullanmaz

Zoho Meeting, yapılacak hiçbir şey için üçüncü taraf uygulamalara bağlı değildir. Ayrıca, kullanıcıların verilerini hiçbir koşulda paylaşmaz.


Katılımcıların Ekranlarını İzleyerek Gizlilik İhlali Yapmaz

 

Zoho Meeting, toplantıyı gerçekleştirenler ve yönetenlerin katılımcı ekranlarındaki etkinliği izlemelerine olanak tanıyan gereksiz denetimler sunmaz. Zoom’un attendee attention tracker özelliği, toplantıdaki katılımcıların gizliliğini ihlal eder.

 

14 Günlük Tüm Özelliklerin Dahil Olduğu Ücretsiz Deneme

Abone olmadan önce ücretsiz deneme sürümünü kullanarak, Zoho Meeting’in sunduğu tüm özellikleri deneyebilirsiniz.


Abonelik Ücreti

Zoho Meeting, küçük işletmeler için de aylık 10$ gibi oldukça makul bir fiyattadır. Zoom’un aylık fiyatı ise $ 14.99’dur.

 

Cut-off Yoktur

Hangi Zoho Meeting sürümünü kullanırsanız kullanın, online toplantılarınızı ihtiyacınız olduğu sürece yapabilirsiniz. Zoom’un ücretsiz sürümünde ise 40 dakikalık bir cut off vardır.

 

Kayıtlar için Depolama

 

Toplantılarınızı kaydederken, depolama alanınızı tüketme noktasında endişelenmenize gerek yok. Zoho Meeting ile kayıt dosyalarınız oldukça büyük dosyalar olsa bile planladığınız şekilde sabit sayıda kayıt depolayabilirsiniz. Zoho Meeting üzerinde kayıt sayısına göre depolama yapabilirsiniz. Zoom’da ise depolama işlemini dosya boyutuna göre yapabilirsiniz.

Otomatik e-postalar

 

E-posta davetleri ve hatırlatıcılar aracılığıyla katılımcılarınızı toplantılarınız hakkında bilgilendirebilirsiniz. RSVP özelliği sayesinde toplantılarınıza kimlerin katılım sağlayacağını takip edebilirsiniz.

Embed Edebileceğiniz Toplantı Bağlantıları

 

Zoho Meeting ile oluşturduğunuz toplantıların bağlantılarını web sayfalarına embed edebilirsiniz. Katılımcılar, yerleştirdiğiniz bağlantı aracılığıyla e-posta adreslerini girebilir ve toplantılarınıza katılım sağlayabilir.

Cihazlarınız Arasında Tutarlı Kullanıcı Deneyimi

 

Zoho Meeting’in kullanıcı dostu ara yüzü ile cihazlar arasında daha tutarlı bir yapı sağlayabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar bir cihazdan diğerine kolaylıkla geçebilir. Bununla birlikte, farklı cihazlarda kullanıcı ara yüzünde farklılıklar olması sebebiyle Zoom bunu zorlaştırır.  

Zoho Projects ile Entegrasyon Sağlayabilirsiniz

 

Zoho Projects’den proje ekibiniz ile online toplantılar planlayabilirsiniz.  

 

Zoho Bookings ile Entegrasyon Sağlayabilirsiniz

 

Online toplantı randevuları alabilmeleri için rezervasyon bağlantılarını müşterilerinizle paylaşabilirsiniz.


Zoho Meeting ve Zoom’un Benzer Özellikleri

·  Ses, video, ekran paylaşımı

·  Kayıt

·  Telefonla görüşme

·  Sohbet

·  Kapalı Toplantılar

·  Katılımcıları sessize alma

·  Katılımcıları çıkarma

·  Uzaktan kontrol

·  Zoho CRM ile entegrasyon


Zoho Meeting Neden Zoom’un En İyi Alternatifidir?

 

İndirmeden Çalışır

 

Gereksiz indirmeler sürücü alanında yer kaplar ve bu durum masaüstünüzü güvenlik tehditlerine karşı savunmasız bir hale getirir. Zoho Meeting, tüm büyük tarayıcılarda çalıştığı için toplantı başlatmak, ya da toplantılara katılım sağlamak için herhangi bir yazılım indirmenize gerek kalmaz. Bu durum Zoho Meeting’i gizlilik konusunda Zoom’a nazaran çok daha güvenli ve kullanıcı dostu bir alternatif haline getirir.

 

Onayınız Önemlidir

 

Zoho Meeting, dizüstü bilgisayar kameranızı açmak ya da başka bir katılımcının online toplantı sırasında bilgisayarınızı kontrol etmesine izin vermek gibi önemli işlemleri gerçekleştirmeden önce her zaman izninizi ister.

 

Güvenlik Önceliklidir

 

Zoho Meeting tüm kişisel kimlik bilgilerinizi güvenli bir şekilde şifreler. Bu sayede Zoho Meeting’de online bir toplantı sırasında paylaşılan hiçbir bilgi okunamaz ya da yorumlanamaz. Tüm iletimler, güvenlik uygulamaları endüstri standardı SSL/128 bit AES şifreleme protokolü aracılığıyla gerçekleştirilir.


Üçüncü Parti Uygulaması Yok

 

Zoho Meeting, herhangi bir üçüncü bir parti uygulama kullanmayan online bir toplantı çözümüdür. Ayrıca, Zoho Meeting kullanıcı verilerini hiçbir koşulda üçüncü taraflarla paylaşmaz ve bu durum da onu güvenli bir alternatif haline getirir.

 


İhtiyaç Duyduğunuz Tüm Özellikler Bir Arada!

Zoom’a alternatif olarak Zoho Meeting’i seçerseniz, başarılı bir online toplantı adına ihtiyaç duyduğunuz hiçbir özellikten mahrum kalmazsınız. Zoho Meeting online toplantılar aracılığıyla uzaktan iletişim kurabilmeniz için ses, video, kayıt, ekran paylaşımı, uzaktan erişim, ücretsiz arama seçenekleri, sohbet ve moderatör kontrolleri gibi gereken her şeyi sunar.


Uygun Fiyatlı Üyelik

Zoho Meeting, özellikle son dönemde tüm dünyanın yaşadığı kriz sırasında maliyet açısından oldukça uygun bir yapı sunar. Zoom’da olduğu gibi özellik ya da süre kısıtlaması olmadan Zoho Meeting’in ücretsiz sürümünü tüm özellikleri ile birlikte deneyebilirsiniz.

 

Otomatik e-postalar

 

Bir toplantı planladığınız zaman Zoho Meeting’e katılımcıları ekleyebilir, ardından onlara otomatik olarak e-posta davetiyeleri gönderebilirsiniz. Bu e-postalar, katılımcılara toplantının konusu, tarihi, saati, toplantı bağlantısı, takvim bağlantısı ya da telefon gibi ayrıntıları içerir. RSVP özelliği sayesinde hangi katılımcıların toplantıya katılacağını izleyebilirsiniz. Kuşkusuz bu özellik, Zoho Meetin’i iyi bir Zoom alternatifi yapan bir başka benzersiz özelliktir.


Kapalı Toplantılar

Toplantılarınızı kilitlemek, hackerlar gibi beklenmedik, davetsiz misafirlerden korunmanıza yardımcı olur. Toplantı sahibinin izni olmadan, katılma bağlantısı olsa bile hiç kimse kilitli bir toplantıya giremez.


Herhangi Bir Cihazdan Katılabilirsiniz

 

Mobil cihazınız üzerinden kolaylıkla toplantılara katılabilirsiniz. iOS ve Android için Zoho Meeting uygulamalarını kullanarak, her yerden zahmetsizce bir araya gelebilirsiniz.

Moderatör Kontrolleri

 

Moderatör kontrolleri, toplantının daha etkili olmasına ve daha az dikkat dağınıklığı olmasına yardımcı olur. Toplantı sahibi, arka plan gürültüsünü azaltmak adına tek tek katılımcıların ya da tüm katılımcıların mikrofonlarını sessize alabilir. Ayrıca, gerek duymadıkları zaman katılımcıları toplantıdan çıkarabilirler.

 

Kayıt Depolama

 

Zoho Meeting ile dosya alanınızın dolması konusunda endişe etmenize gerek kalmaz. Toplantılarınızın farklı bölümlerini ayrı ayrı kayıt etseniz bile bu kayıtlar, tek bir kayıt olarak sayılır. Bu şekilde toplantılarınızı istediğiniz şekilde kaydedebilir ve bulutta saklayabilirsiniz. Ayrıca kayıtlarınızı indirebilir veya çevrimiçi olarak izleyebilir ve paylaşabilirsiniz.


Diğer Zoho Uygulamalarıyla Entegrasyonlar

Zoho Meeting şu anda Zoho CRM, Zoho Projects ve Zoho Bookings ile entegre bir şekilde çalışıyor. Bu uygulamalar üzerinden online toplantılar düzenleyebilir, hesabınızdan çıkmadan görüntüleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

 

Özellikle uzaktan çalışma modelinin hayatımıza bir anda girmesiyle birlikte ekip olarak nasıl çalışacağız sorusu her firmanın gündemini bir süre meşgul etti. Zoom üzerindeki güvenlik açıkları sizleri de endişelendiriyor ve çok daha güvenli bir alternatif arıyorsanız, Zoho Meeting ile tanışmak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Denizhan