zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Sonsuza Kadar Ücretsiz Toplu Mailing Uygulaması: Zoho Campaigns

29.03.19 02:45 PM By Can

Pazarlama stratejisi, bir organizasyonun başarısı üzerinde en büyük etkiyi yaratan faktörlerden birisidir. Bugün pazarlama açısından birçok alternatifin bulunması ile birlikte doğru kanallar üzerinden doğru araçları kullanmak her zamankinden daha önemli bir hale gelmiştir. Pazarlama araçlarına yapılacak yatırımın getirisi, organizasyonları düşündürürken dünyanın en popüler pazarlama otomasyon sistemlerinden biri olan Zoho Campaigns’in sonsuza kadar ücretsiz paketi, tüm soruların ve sorunların yanıtlarını verebilen bir yapı sunuyor. 

zoho campaigns

Zoho Campaigns ile Daha Etkili E-Postalar Hazırlayın!

  

Güçlü bir müşteri tabanı oluşturmanıza yardımcı olan e-posta kampanyaları oluşturabileceğiniz Zoho Campaigns ile hedef kitlenizi oluşturmak, hedeflenmiş e-posta kampanyalarını çalıştırmak ve erişiminizi artırmak düşündüğünüzden çok daha kolay!

İlk izlenim için ikinci bir şansınızın olmadığını düşünürsek, Zoho Campaigns ile hazırladığınız e-postaların mükemmel tasarımı sayesinde müşterilerinizi etkileyebilir ve profesyonel görünen mailler ile ikinci bir şansa ihtiyaç duymayacağınızı söyleyebiliriz. 

Satış temsilcilerinin sahada alacağı kararların kritik bir öneme sahip olmasından hareketle, karmaşık süreçlerin CRM ve e-mail pazarlama otomasyonu ile uyumlu bir şekilde çalışması gerekir. Zoho Campaigns’in Zoho CRM ile entegre çalışması sayesinde, satış temsilcilerinizin bu kritik süreçte daha güvende hissetmelerini sağlayabilir ve temsilcilerinize daha fazla avantaj kazandırabilirsiniz. Ayrıca Zoho Campaigns’de CRM üzerindeki müşteri verilerinizi kolayca yönetebilirsiniz. 

Sonsuza Kadar Ücretsiz!

 

Daha önce de belirttiğimiz üzere, pazarlama araçları noktasında organizasyonların en büyük endişesi yatırımın getirisi oluyor. Ölçeği fark etmeksizin, her işletmenin ihtiyacına yanıt verebilecek Zoho Campaigns’in sonsuza kadar ücretsiz planı sayesinde bu endişelerden kurtulabilir ve e-posta pazarlamasının tüm avantajlarından faydalanmaya hemen bugün başlayabilirsiniz. Ücretsiz planı ile 2.000 kişilik data ve ayda 12.000 gönderim imkânı sunan Zoho Campaigns’in diğer özelliklerine kısaca bakacak olursak;

 

·  E-posta Bültenleri

 

Günümüzde görsellik her zamankinden çok daha önemlidir. Hazırlayacağınız e-posta bültenlerinin profesyonel ve etkili bir görünüm kazanması için Zoho Campaigns’in ücretsiz planı içerisinde tasarım şablonlarını kullanabilir ve dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Sürükle bırak özelliği ile e-postalarınızı kolaylıkla hazırlayabileceğiniz gibi şablon kütüphanesini kullanabilirsiniz. Ayrıca e-posta şablonlarını içe aktarabilir ve yine Google Drive üzerinden şablon içeriğinin içe aktarımını gerçekleştirebilirsiniz.

 

·  E-Posta Listesi Yönetimi

 

E-posta pazarlaması sırasında yönetim açısından yaşanacak sorunların zaman ve maliyet kaybına neden olduğunu göz önünde bulundurursak, Zoho Campaigns’in e-posta listesi yönetimi açısından sağladığı avantajlar sizleri bu kayıplardan koruyabilir. 2000 kişiyi ekleyebileceğiniz bu listede, abonelerinizi yönetebilir, mailing listeleri hazırlayabilir ve bu listeleri bölümlere ayırabilirsiniz. Ayrıca, toplu segmentler, özel alanlar yaratabilir ve Zoho CRM üzerindeki müşteri ve kişilerinizi eşitleyebilirsiniz. E-posta abonelerinizi XLS, XLSX, CSV üzerinden içe aktarabilirsiniz. Mailing listeleri ve e-posta özetleri alabileceğiniz gibi Zoho Campaigns üzerinden kayıt formları oluşturabilir ve abonelikten çıkma işlemlerini de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

·  Onay Yönetimi

Özellikle son zamanlarda kullanıcılar, pazarlama mailleri ya da reklamları konusunda oldukça hassas bir yapı kazandı. Dolayısıyla kullanıcı rızası da bu noktada kritik bir öneme sahip oldu. Zoho Campaigns’in sağladığı onay e-postaları ve yanıt alamadığınız abonelere takip e-postları göndermenize yardımcı olur. Yine Zoho Campaigns ile toplu bir şekilde rıza kampanyası düzenleyebilir ve bu kampanyaların raporlarına erişebilirsiniz.

·  E-Posta Pazarlaması

 

E-Posta pazarlaması kimi zaman sahip olduğu katmanlı yapı nedeniyle yorucu olabilir. Zoho Campaigns’in sağladığı avantajlar ile bu yorucu yapıyı kolaylıkla yıkabilir ve size kalan zamanın tadını çıkarabilirsiniz. Zoho Campaigns ile e-posta pazarlaması adına neler mi yapabilirsiniz? İşte yanıt;

 

E-posta kampanyalarını planlayabilirsiniz. E-postalarınızın alıcısının saat dilimine göre, e-posta gönderimi yapabilirsiniz. Toplu E-posta gönderimi yapabilirsiniz. Etiketleri birleştirebilir ve dinamik içerikler yaratabilirsiniz. RSS-E-posta kampanyaları ve E-posta Anketleri düzenleyebilirsiniz.

 

E-postalarınızın üst bilgi ve alt bilgisini özelleştirebilirsiniz. E-postanızı açan ve açmayanları görebilirsiniz, sosyal paylaşım yapabilirsiniz. Eğer video içeren bir pazarlama E-postası kullanacaksanız, şablonlarınızdaki youtube ve vimeo videolarına bağlanabilirsiniz. Alıcı yorumlarına ulaşabilirsiniz. SPF/Gönderen Kimliği ve DKIM kullanarak E-posta doğrulaması gerçekleştirebilirsiniz. E-posta kampanyalarınızı karşılaştırabilir ve özel kupon E-posta kampanyaları ile benzersiz kuponlar oluşturabilirsiniz.  E-ticaret işinizin bir parçası haline gelmişse Shopify mağazanızdaki ürünlerle ilgili ayrıntıları müşterilerinize e-posta ile gönderebilirsiniz.

 

Anket E-posta kampanyaları yaratabilir ve etkinlik takibi için E-posta kampanyaları oluşturabilirsiniz. Test E-postası gönderebilirsiniz. E-Posta kampanya arşivleri ile web sitenizdeki önceki e-posta kampanyalarınıza bağlantı verebilir ve yine E-posta kampanyalarınız için rapor alabilirsiniz.

 

Zoho Campaigns ile seçme formlarını tasarlayabilir ve özelleştirerek, şirket logonuzu ekleyebilirsiniz. Onay sayfasını dilediğiniz şekilde kişiselleştirerek, kayıt onay e-postları gönderebilir ve bu postaları da özelleştirerek, adres defterinize ekleyebilirsiniz.

 

·  Kampanya Takibi ve Raporlama

Yarattığınız e-posta kampanyasını alıcı etkinlik raporları, abonelikten çıkmalar, açık fiyatlar, tıklama oranları, spam şikayetleri, lokasyon bazlı raporlar, cihaza özel raporlar, e-posta kampanyası tabanlı raporlar, posta listesi tabanlı raporlar, sosyal kampanya istatistikleri, Google Analytics ile gelişmiş analizler ile takip edebilir ve aynı zamanda bu raporları paylaşabilirsiniz.

 

 

·  Geliştirici API

Zoho Campaigns içerisindeki kampanya yönetimi, liste yönetimi ve URL’leri geri arama özellikleri ile daha kolay bir yönetim sağlayabilirsiniz.

·  Entegrasyonlar

Zoho Campaigns’in ücretsiz planının sağladığı entegrasyonlar;

Zoho CRM, Zoho Creator, Zoho Survey, Zoho Contracts, Zoho Invoice, Zoho Books, Zoho Recruit, G Suite, Tracking URLs with Google Analytics, Eventbrite, SurveyMonkey, Shopify, Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr, YouTube, Vimeo, Flickr Add, Google Photos, Gravatar, Bigstock, PayPal, Litmus, Giphy, GoToWebinar, Evernote, Dropbox, OneDrive, Box, Unsplash

·  Kampanya Yönetimi

E-posta kampanyalarının yönetimi noktasında Zoho Campaigns roller ve ayrıcalıkları tanımlamanıza, klasörler yaratmanıza, favoriler oluşturmanıza ve pazarlama takvimi oluşturmanıza yardımcı olur.

 

·  Sosyal Medya

Sosyal medyanın pazarlama açısından önemi bugün yadsınamayacak derecede fazladır. Zoho Campaigns’in ücretsiz paketi ile e-posta kampanyalarınızı sosyal medyada paylaşabilir ve bu paylaşımları Facebook, Twitter ve Linkedin’de otomatik hale getirebilirsiniz.

 

Zoho Campaigns hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Zoho'nun Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’i ziyaret edebilirsiniz. 

Can