zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Toplu Mail Kampanyalarında Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta 

26.08.22 03:05 PM By Kardelen

İşletmeniz için tercih edebileceğiniz birçok iletişim kanalı bulunur. Bunlar arasında yazılı ileti göndermek için tercih edebileceğiniz en kullanışlı çözümlerden birisini e-posta oluşturur. E-posta kanalı vasıtasıyla sağlayabileceğiniz toplu mail iletimi, kurumsal kimliğinizi ön planda tutarak; hitap etmek istediğiniz kitleye ulaşmanıza olanak tanır. İşletmenizin iş akışı içinde birçok noktada yararlanabileceğiniz e-posta kanalı müşterilerinize iletmek istediğiniz kampanyalarınız için de nitelikli bir çözümdür. Kalabalık bir gruba erişmek istediğinizde toplu mail programları eş zamanlı olarak iletim sağlamanıza imkan sunar. Kampanyalarınızın eş zamanlı ulaştırma şansı mümkün olmakla beraber müşterilerinizin her birine özel olarak uygun çözümü ifade etmeyebilir. Toplu e-mail gönderimi ve kampanya yönetimi programı Zoho Campaigns, kurumsal kimliğinizi ön planda tutarak özel çözümlerle müşterilerinize veya müşteri gruplarınıza en uygun e-mail hizmetini sunmayı hedefler. Ürün ve hizmetlerinizle ilgili kampanyaların başarılı sonuç vermesi için baştan sona kritik noktaları dikkate almanızda fayda vardır. Bu yazıda kafanızda oluşan, 5 kritik noktaya dikkat ederek, toplu mail gönderimi nasıl yapılır sorusu için ipuçlarına göz atabilirsiniz.

İş Birliği İçinde Müşterilerinize Ulaşmak Üzere Harekete Geçin! 

İşletmeniz için toplu mail sistemi Zoho Campaigns ile kampanyaları iletmeye adım atarken her bir müşteriye göndereceğiniz e-mailin işletmenizin gelişimi için önemli olduğunu dikkate almanız gerekir. Zoho Campaigns müşterilerinize ulaştırmak istediğiniz kampanyaları dijital bir çatı altında toplamanıza olanak tanır. Program içinde size sağlanan bu avantajı müşterilerinizin her birine en uygun şekilde ulaştırabilmeniz için temel koşullardan biri, çalışanlarınızın iş birliği içerisinde olmasını sağlamaktır. İş birliği içinde toplu mail gönderme nasıl yapılır noktasında Zoho Campaigns, tek hesap vasıtasıyla çalışanlarınız için kullanıcı profilleri oluşturmanıza olanak tanır. Kullanıcı profilleri vasıtasıyla çalışanlarınızı kampanyadaki rollerine ve ayrıcalıklarına göre program içinde görevlendirebilirsiniz. Uygun roller sayesinde çalışanlarınızın kampanya süreci içinde esnek şekilde kendi görevlerini yerine getirmelerini destekleyebilirsiniz. Bu sayede standart olarak ofiste çalışma veya uzaktan çalışma yöntemi fark etmeksizin toplu mail gönderimi için ekibinizi hazır hale getirebilirsiniz.

Kurumsal Kimliğinizi Kampanyalara Yansıtın! 

Dijital olarak müşterilerinize kampanyaları ulaştırmak için adım atarken dikkat etmeniz gereken temel noktalardan bir diğeri de, kampanyalara işletmenizin kurumsal kimliğini yansıtmaktır. Toplu mail hizmeti içinde kurumsal kimliğinizi yansıtmayı tercih ettiğiniz takdirde müşterilerinizle birebir etkileşime geçme hissiyatı yaratırken çalışma şekliniz ne olursa olsun çalışanlarınızın kendilerini iş ortamında hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Zoho Campaigns kolay arayüzü sayesinde e-posta gönderimi sırasında kurumsal kimliğinizi en iyi şekilde yaratmanıza olanak tanır. Bu doğrultuda işletmenize uygun olan hazır şablonlardan birini seçebilir veya yazı, renk, serbest çizim olanaklarından yararlanarak kampanyalara özgün kurumsal kimliğinizi yansıtabilirsiniz. Kurumsal kimlikle toplu mail gönderme için tercihinize bağlı olarak HTML formatındaki tasarım dosyalarını içe aktarmayı tercih edebilirsiniz.

Müşterilerinizi Analiz Ederek Kampanyalar için Segmentasyondan Yararlanın! 

Müşterilerinize en uygun kampanyalar doğrultusunda toplu mail atmak için segmentasyonla hareket etmek, iş akışınızı kolaylaştırabilir. Zoho Campaigns bu doğrultuda hizmet almanız amacıyla müşterilerinizin verilerinden yola çıkarak demografik, davranışsal, etkileşim gibi kriterler doğrultusunda hizmet almanızı destekler. Bu kriterlerin yanı sıra spesifik olarak kriterler belirleyerek kampanyalarınız için en uyun grupları oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca segmentasyonu kolaylaştırmak amacıyla bulut tabanlı müşteri ilişkileri yönetimi programı Zoho CRM ile hazır şekilde Zoho Campaigns entegrasyon hizmeti almanıza olanak tanır. Bu sayede mevcut ve potansiyel müşterileriniz için ayrıca segmentlere ayırmaya adım atmanızı ortadan kaldırmayı hedefler. Bu avantajlardan yararlanarak oluşturacağınız segmentlere göre toplu mail atarken hitap şekli belirleyerek, kampanyalarınızı, müşterilerinize doğru bir dille ulaştırabilirsiniz. 

Otomasyonla Müşterilerinize En Uygun Zamanda Kampanyaları Ulaştırın! 

Kampanyaların niteliklerine göre müşteri segmentasyonundan yararlandıktan sonra en uygun koşullarda gönderimi sürdürmek iş akışınıza verim katabilir. Toplu mail çözümleri arasında yer alan otomasyon ve iş akışları müşteri segmentasyonuna göre pratik şekilde güncellemelerle hareket etmenize olanak tanır. Otomasyonun size sağlayabileceği bir diğer avantaj olarak müşterilerinize ve müşteri gruplarınıza hazır, otomatik şekilde e-postalar ulaştırmak öne çıkar. Otomasyonla toplu mail nasıl atılır için belirli tarih ve saatlerle hareket ederek müşterilerinize kampanyaları ulaştırıp, müşteri kazanım oranınızı artırma şansı yakalayabilirsiniz.

Doğru iş akışı ve otomasyon sayesinde hedef kitlenize kolayca ulaşabilir, Zoho Campaigns ile en yüksek verimi alabilirsiniz.

Müşterilerinizin Kampanyalara Verdiği Aksiyonları Kontrol Edin! 

Zoho Campaigns içinde yer alan basit raporlama ekranları, müşterilerinizin gönderdiğiniz kampanyalara gösterdikleri aksiyonlar için ipucu sunar. Raporlar sayesinde gönderimlerinize ve müşterilerin kampanyaların tıklama verilerine dair detaylı bilgiler alabilirsiniz. Program içinde yer alan puanlama sistemi sayesinde müşterilerinizi kampanyalara verdikleri aksiyonlara göre puanlayarak uzun vadede kampanya yönetimini daha başarılı kılmak için adımlar atabilirsiniz. Puanlama sistemiyle sık ve az etkileşim kurduklarınızı belirleyerek hitap kitlenizi artırmak için özel kampanyalar düzenlemek için aksiyon alabilirsiniz. Müşterilerinize en uygun kampanya gönderimi için başvurabileceğiniz niteliklerden bir diğerini A/B testi oluşturur. Bu özellik sayesinde farkı başlık yapıları, içerikler veya göndericilerle hareket ederek aksiyonlar doğrultusunda en verimli sonuç veren gönderi seçeneğine yönelebilirsiniz. Tüm bu niteliklerden yararlanarak toplu mail gönderim sürecini işletmeniz için test etmek Zoho Campaigns Programı’ndan yararlanabilirsiniz. Ücretsiz olarak kaydolduktan sonra bilgileriniz ışığında Zoho Campaigns giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

Zoho Campaigns e-posta kredili planları sayesinde işletmenizin büyüklüğüne göre hizmet alabilirsiniz. 250-10000 arasında değişen aylık e-posta kredi sistemi içinden işletmenize en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Kardelen