zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Uzaktan Çalışırken Size Verimlilik Sağlayacak En İyi 6 Zoho Uygulaması

24.04.20 12:38 PM By Denizhan

Ülkemizde uzaktan çalışma modeli oldukça yeni gözükse de aslında dünyada bu zorlu süreçten çok öncesinde konuşulmaya ve uygulanmaya başlanmıştı. Günümüz teknolojisinin sağladığı imkanlarla iş yapış biçimlerinin yavaş yavaş değişmeye başladığı dönemde, tüm dünyanın hazırlıksız yakalandığı salgın bu çalışma modelini çok daha popüler bir hale getirdi. Bugün artık bir zorunluluk haline gelen uzaktan çalışma için firmanızın hazır olmadığını düşünüyorsanız ve doğru aracı arıyorsanız, bu yazımız tam size göre!

 

Yıllardır inovasyonu merkeze yerleştirerek, uygulamalarını güncel ihtiyaçlara göre sürekli yenileyen Zoho, uzaktan çalışma modeli için birçok alternatif sunuyor. Temmuz ayına kadar ücretsiz olarak deneyebileceğiniz Remotely paketi, bunun için harika bir örnek teşkil ediyor. Remotely hakkında daha önce kaleme aldığımız yazıyı buradan okuyabilir ve ücretsiz denemenize hemen başlayabilirsiniz. Bu yazımızda ise sizlerle uzaktan çalışma noktasında Zoho’nun size verimlilik sağlayacak 6 uygulamasından bahsetmek istiyoruz. İşte bu zorlu günlerde iş süreçlerinizde pozitif etki yaratacak olan 6 Zoho uygulaması;

uzaktan çalışmada verimli zoho uygulamaları

1-  Zoho CRM


Dünyanın en popüler CRM uygulamalarından biri olan Zoho CRM, donanıma ve sunucuya para vermenize gerek kalmadan, uzaktan çalışma için oldukça verimli bir altyapı sunuyor. Kullanıcı deneyimi açısından büyük bir avantaj sağlayan uygulama, aynı zamanda ekonomik açıdan da oldukça uygun. Zoho CRM'i 3 kullanıcıya kadar sürekli ücretsiz olarak kullanabileceğiniz gibi dilerseniz ayda $13/Kullanıcı başlayan fiyatlar ile kullanabilirsiniz. Entegrasyon noktasında geniş bir yelpazeye sahip olmasının yanında, Zoho CRM mobil uygulaması da sizlere zamandan kazandırabilir. 

zoho crm

2 - Zoho Cliq


Yaşanılan sürecin ardından popülerliğini koruyacağına inanılan uzaktan çalışma sırasında ekibinizin sürekli bağlantıda olması oldukça büyük önem taşıyor. İşte Zoho Cliq tam olarak bu noktada devreye giriyor. Zoho Cliq ile şirket içerisinde her konu için mail göndermenize gerek kalmaz. Cliq içerisinden şirket içerisindeki tüm insanlar ile mesajlaşabilir, dilerseniz Ekipler, Departmanlar veya Projeler için özel gruplar kurup, bu gruplar üzerinden konuşabilirsiniz. Zoho Cliq ile uzaktan çalışırken sizi eğlendirecek özellikleri yazdığımız blog postumuzu buradan okuyabilir ve çok daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

zoho cliq

3 -  Zoho Meeting


Kuşkusuz ekip olarak iş süreçlerini eskisi gibi düzenli bir şekilde yönetebilmenin yolu verimli toplantılardan geçiyor. Önemli bir toplantının kullanılan araç nedeniyle istenildiği gibi sonuçlanamamasını hiç kimse istemez. İşte Zoho Meeting, burada devreye giriyor. Herhangi bir işlev için üçüncü taraf uygulamalarına bağlı olmayan Zoho Meeting, kullanıcı verilerini hiçbir amaçla işlemiyor ve paylaşmıyor. Güvenli bir ortamda toplantılarınızı gerçekleştirmenizi sağlayan uygulamanın aynı zamanda ücretsiz deneme sürümü içerisindeki tüm özellikleri kullanabilirsiniz. Zoho Meeting’in birçok popüler uygulamadan çok daha verimli toplantılar yapmanıza yardımcı olabileceğini daha önce yazmıştık. Zoho Meeting hakkında daha detaylı bilgi için daha önceki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. 

zoho meeting

4 -  Zoho Showtime


İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreci hem bireysel olarak hem de işimizle alakalı olabildiğince verimli bir şekilde geçirmek istiyoruz. Bu sebeple birçok firma gibi sizler de eğitim konusuna daha çok ağırlık vermek istiyorsanız, Zoho Showtime ile tanışmanızın vakti gelmiş demektir. Zoho Showtime uygulaması üzerinden dijital olarak, şirket içinde veya şirket dışına yapacağınız eğitimleri düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, Zoho Showtime üzerinden verdiğiniz eğitimlere dair etkileşim raporları alabilir ve eğitim verdiğiniz kitleye dair daha derin analizlerde bulunabilirsiniz. 

zoho showtime

5 -  Zoho Connect


Bugün geldiğimiz noktada iş dünyası açısından hız her zamankinden çok daha önemli. Zoho Connect de bu hızı vadeden uygulamalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Belki de eski intranet sisteminizden kurtulup, kullanımı kol! ay, sosyal ve her türlü prosedürle kılavuzu rahatça paylaşabileceğiniz bir intranet uygulaması kullanmaya başlamanın tam zamanıdır! Kolay kurulum ve düzenleme imkânı sunan bir ara yüze sahip olan Zoho Connect, şirket içerisinde uzaktan paylaştığınız kılavuz ve dokümanları kategorilere ayırmanıza olanak tanır ve aynı zamanda yetkilendirme seçeneği sunarak, dilediğiniz kişilerle paylaşmanıza yardımcı olur. 

zoho connect

6 -  Zoho Projects


Ofis dışında proje tamamlama fikri belki henüz başarabileceğiniz bir şey gibi gelmeyebilir. Ama Zoho Projects ile tanıştıktan sonra bu fikrinizin tamamen değişeceğinin garantisini verebiliriz. Özellikle işimizle ilgili her bir adımı uzaktan atmak zorunda olduğumuz bugünlerde, Zoho Projects birçok noktada işinize verim katabilir. Zoho Projects üzerinden projeleriniz üzerindeki aşamaları; planlayıp, takip edip, ekibiniz içerisinde görev atamaları yaparak projelerinizi kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca, raporlama özelliği sayesinde, toplamda hangi projelerinizde ne kadar süre harcadığınızda dair raporlar hazırlayabilirsiniz. Zoho Projects’in, Zoho Analytics entegrasyonu sayesinde, Zoho Analytics portalınız üzerinden projelerinize dair çok daha detaylı raporlar da hazırlayabilirsiniz. Çok daha fazlası için buradan bilgi edinebilirsiniz. 

zoho projects

Birçok uzmana göre içerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreç bitse dahi uzaktan çalışma modeli popülerliğini korumaya devam edecek. Birçok işletmenin gereken adımları attığı bugünlerde sizler de uzaktan çalışmayı çok daha verimli ve eğlenceli hale getirmek istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex ile iletişime geçebilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan