zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho'nun 2020 Hikayesini Keşfedin!

04.01.21 01:17 PM By Denizhan

Herkes için oldukça zorlayıcı geçen bir yılı geride bıraktık. Bu yıl hem bireysel hem toplumsal olarak, birçok şey öğrendiğimiz ve farkındalıklar yaşadığımız bir yıl oldu. İş dünyası açısından ise kesinlikle bir devrimin başlangıcıydı 2020. Dijital dönüşüm, geçtiğimiz yılın ilk aylarından itibaren önemini hissettirirken, dijital olmayan işletmeler haliyle acil bir şekilde dijital dönüşüm için yol haritalarını oluşturdu. Geleceğin belirsiz olduğu bu dönemde, tünelin sonundaki ışığın teknolojiden geldiğini görebiliyoruz. Böylesine zor bir yılda, her organizasyon eksikleri üzerinde çalışma fırsatı yakalarken, inovasyon merkezinde her yıl kendini geliştirmeye, değiştirmeye ve dönüştürmeye oldukça alışkın olan Zoho, yeni uygulamalar ve güncellemelerle 2020 yılına da damgasını vurdu. Bu yazımızda, sizlere Zoho’nun 2020 yılı içerisinde gerçekleştirdiği yenilikleri aktarmak ve bu vesileyle yeni yılın herkese huzur, mutluluk, sağlık ve başarı getirmesini dilemek istedik! 

zoho 2020

Zoho CRM’e 2020 Yılı Boyunca Birçok Güncelleme Yapıldı

Zoho’nun amiral gemisi Zoho CRM, dünyada birçok işletmenin tercihi olmaya devam etti. Özellikle pandemi koşullarında sağladığı avantajlarla müşterilerini fazlasıyla memnun eden Zoho CRM’in en son güncellemeleri şöyle;

Müşteri Segmentasyonu: Bir CRM’den beklentileri tam anlamıyla karşılamaya devam eden Zoho CRM’in müşteri segmentasyonu güncellemesiyle birlikte artık RFM modeli ile müşterilerinizi yenilik, sıklık ve parasal değerlerle satın alma modellerine göre segmentlere ayırabiliyorsunuz.

Webform Analizleri ve Test: Oluşturulan toplam potansiyel müşteriye, olası saış kaynağına ve formu yarıda bırakıp gitme oranlarına ve çok daha fazlasına dayalı istatistiklerle web formlarını analiz edebilirsiniz.

Pazarlama Özelliği: Yatırım getirisi yüksek pazarlama kampanyalarını belirlemek için satış ve pazarlama verilerini birbirine bağlayabilirsiniz.

Kohort ve Çeyrek Analizi: Satış ve pazarlama verilerini kohortlar halinde sınıflandırabilir ve farklı gruplar arasından faydalı modelleri belirleyebilirsiniz.

Analiz Uygulaması: Zoho CRM dashboardlarınıza ve analizlerinize Zoho CRM’in mobil uygulaması üzerinden tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Komuta Merkezi: Bu güncelleme sayesinde ise müşterilerinizin markanızla kurduğu ilk etkileşimden satın alma noktasına ve ötesine dek kişiselleştirilmiş bir yolculuğa yön verebilirsiniz.

Tahmin Yaratma: Zoho CRM’in bu yeni modülü ile işinizin herhangi bir alanı ile ilgili tahmin yaratabilirsiniz.

Zia Önerileri ve İş Atamaları: Zia’nın akıllı önerileri ile olası satış dönüşüm oranlarını ve anlaşmalarınızın boyutunu iyileştirebilirsiniz.

E-mail için Zia: Zia’nın derinlikli analizleri ile e-maillerinizden en yüksek verimi alabilirsiniz.

Wizardlar: Veri toplama wizardları ile karmaşık kayıt oluşturma çabalarınıza bir son verebilir ve sürecinizi basitleştirebilirsiniz.

Çoklu Pipeline’lar: Çeşitli ürün gruplarına, lokasyonlara ya da diğer parametrelere özgü satış süreçlerini yönetebilirsiniz.
Süreç Değerlendirme: Verilerinizin doğruluğundan emin olmak için Zoho CRM’e veri girişi yapmadan önce doğrulama yapabilir ve onaylayabilirsiniz.

Hizmetler ve Randevular:Hizmetinizin sunumunu ve müşteri deneyiminizi iyileştirmek adına hizmet tabanlı işletmelere özel olan bu yeni modülü kullanabilirsiniz.

Çağrı Özelleştirme: Potansiyel müşterilerinizle yaptığınız görüşmelerin kalitesini artırmak için tüm aramalarınıza ayrıntılı ve alakalı bilgiler kaydedebilirsiniz.

Çağrı ve E-mail Akışları: Tüm arama ve e-mail iş akışları için genişletilmiş bir set yardımıyla çeşitli parametrelere göre eylemlerinizi özelleştirebilirsiniz.

İş Akışı Önerileri ve Raporları: Zia’nın iş akışı önerileriyle otomasyon fırsatlarını belirleyebilir ve kuruluşunuz için özelleştirilmiş iş akışlarını hızlı bir şekilde kurarak üretkenliğinizi artırabilirsiniz.

Özel Sinyaller: Müşterinizin işletmenizle sahip olduğu her temas noktasının eksiksiz bir görünümünü elde edebilirsiniz.

Zoho Lens’in Eşsiz Özelliklerini Keşfedin!

2020 yılında Zoho’nun en etkileyici yeni uygulamalarından biri kuşkusuz ki Zoho Lens oldu. Yeni arttırılmış gerçeklik uygulaması Zoho Lens ile uzaktan çalıştığımız bu dönemlerde fark yaratmaya devam ediyor. Zoho Lens, arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile akıllı telefonunuzla saha üzerindeki herhangi makinenizin tüm problemlerine hızlıca göz atmanızı ve takımınızla paylaşmanıza olanak tanıyor. Zoho Lens hakında daha önce kaleme aldığımız yazımızı buradan okuyabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

zoho lens

Zoho Remotely ile Uzaktan Çalışmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Kuşkusuz geride bıraktığımız yılın iş dünyasına en büyük etkisi uzaktan çalışma modeli oldu. Uzmanlar bu zorlu sürecin sonuna geldiğimizde, uzaktan çalışmanın iş dünyasında kalıcı bir yönteme dönüşeceğini söylüyorlar. Birçok işletme için yeni bir şey olan uzaktan çalışma, beraberinde doğru teknolojik araç ihtiyacını da doğurdu. Zoho Remotely, bir işletmenin uzaktan çalışma için ihtiyaç duyabileceği en iyi uygulamaları paket halinde sunuyor. Üstelik Zoho, salgının başlarında, bu paketi ücretsiz yaparak birçok işletmeye de destek oldu. Bugün ise oldukça makul bir fiyattan ulaşabileceğiniz Zoho Remotely hakkında daha önce kaleme aldığımız yazımızı buradan okuyabilir ve paket içeriğine dair daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

 

Zoho Page Sense’in Yeni Özellikleriyle Web Sitesi Optimizasyonuna Dair Her Şey Kontrol Altında! 


Zoho Page Sense ile Web sitenizdeki sayfaları daha derinden analiz edebilirsiniz. Web sitenize giren kullanıcıların hareketlerini daha detaylı inceleyerek, kullanıcılarınızı segmente edebilir ve farklı kullanıcı tiplerine farklı sayfalar göstererek dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz. 2020 yılında Zoho Page  Sense’e eklenen yeni özellikler ile birlikte eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Zoho Page Sense ile web sitenize dair tüm verileri takip edin, analiz edin, optimize edin ve kişiselleştirin. Zoho Page Sense’e eklenen PopUp’lar ile websitenizde öne çıkarmak istediğiniz ürünleri, duyuruları ya da eğitimleri ziyaretçilerinizle paylaşabilirsiniz. Push Notification özelliği ile de ziyaretçilerinize yeniliklerle ilgili bildirimler gönderebilirsiniz. Ziyaretçi anketleri sayesinde ise potansiyel müşterilerinizin ve var olan müşterilerinizin nabzını tutabilir, kararlarınızı daha akıllıca alabilirsiniz. Ayrıca, yeni entegrasyonlarla birlikte daha akıllı pazarlama kararları verebilirsiniz.

zoho page sense

Zoho CRM- WhatsApp Entegrasyonu: WappFlex’in Avantajlarını Keşfedin!

2020 yılının belki de en önemli uygulamalarından biri WappFlex oldu. Birçok avantaj sağlayan Zoho CRM- WhatsApp Entegrasyonu sayesinde, işletmenizde WhatsApp üzerinden müşterilerinize destek verebilir ve konuşmalarınızı geçmişleri ile birlikte ve ayrıca kategorize edilmiş notları ile kayıt altında tutabilirsiniz. WappFlex, Zoho CRM-WhatsApp Entegrasyonu çerçevesinde sizlere WhatsApp Mesajlaşma Yönetiminizi yapabilmeniz için sunduğumuz özel bir platformdur. Bu ara yüz üzerinden, tüm ekibiniz, farklı GSM numaraları ile tüm konuşmalarını gerçekleştirebilir ve sonrasında notlarını, görevlerini, müşteri adaylarını ve kişilerini kolay bir şekilde Zoho CRM içerisine açabilirler. WappFlex hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Cloudyflex Youtube Kanalına Davetlisiniz!

Bugün gelinen noktada, sosyal medyanın gücü yadsınamaz. Youtube’da Cloudyflex Akademi adı altında 2020 yılı boyunca gerçekleştirdiğimiz 10 webinarımızın özetlerine ulaşabilir ve Zoho ürünleri hakkında çok daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. 2021 yılı boyunca devam edecek olan webinarlarımızı kaçırmamak için kanala buradan ulaşabilir ve abone olabilirsiniz.

cloudyflex youtube

Zoho her yeni yılda, çağın gereklerine uygun biçimde yenilenmeye devam ediyor. Dünyanın en çok kullanılan iş uygulamalarını sizlere sunmaktan ve işinize verim katmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm yaşananlara rağmen Cloudyflex olarak oldukça verimli bir yılı geride bıraktık. 2021 yılı boyunca sizler için çalışmaya ve işinize verim katmaya devam edeceğiz! 

Denizhan