zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho'nun 2021 Yılı için İlk Sürprizi; Zoho RouteIQ ile Tanışın!

01.02.21 08:30 AM By Denizhan

Günümüzde, işletmelerin satış konusunda kullandığı teknolojik araçlar organizasyonun geleceği açısından kritik bir önem taşıyor. Karmaşaya meyilli yapısı ve işletmelerin iş süreçleri arasında en önemli noktada durması nedeniyle en fazla özen gösterilmesi gereken alanların başında gelen satış departmanı, çalışanlara sağlanan kolaylıklarla çok daha verimli hale gelebilir. Bunun farkında olan Zoho, 2021’in ilk sürprizini yaparak, satış elemanları için oldukça büyük avantajlar sunan yeni ürünü Zoho RouteIQ’yuduyurdu. Özellikle, eczacılık ile ilgili ya da tıbbi cihazlar gibi endüstrilerde, satış temsilcileri potansiyel müşterilere ulaşmak adına sahada geleneksel satış yöntemini kullanmaya devam ediyorlar. Bu endüstriler hala saha satışlarının en etkili yolunun bu olduğuna inansa da aslında satış temsilcilerinin izlediği yaklaşım ile sağlık uzmanlarının beklentileri aynı değildir. Bir satış rotası yönetimi uygulaması ile bu beklentileri aynı noktaya taşıyabilirsiniz! 

zoho routeiq satış rotası yönetimi uygulaması

Zoho CRM’e Entegre Çalışan Zoho RouteIQ Uygulamasını Keşfedin!

Zoho RouteIQ uygulaması, Zoho CRM ile entegre biçimde çalışarak, CRM sistemi üzerinde yönettiğiniz tüm müşteri adaylarını, firmaları ve aktif müşterilerinizi harita üzerinde yönetebilmenize ve satış rotalarınızı planlamanıza olanak tanır.  Kayıtlarınızı ve belgelerinizi merkezi bir hale getirerek, ekibiniz ile birlikte dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden erişim sağlayabilirsiniz. CRM çözümlerindeki bugünün sağladığı avantajlarla birlikte, verilerinizi otomatik olarak senkronize edebilir, manuel çalışmayı azaltabilir ve hatasız veri toplamayı sağlayabilirsiniz.

zoho routeiq satış rotası yönetimi uygulaması

Saha Satış Yaklaşımınızı Otomatik Olarak Yapılandırın

 

Zoho RouteIQ’nun sağladığı bir diğer avantaj ise satış ekibinizin saha faaliyetlerini önceden planlama esnekliği sağlamasıdır. Bir rota haritası oluşturarak, o gün için gidilecek mesafeyi kararlaştırabilir ve rotadaki diğer müşterilerle fırsatları belirleyerek, bütçenizi bu değerlere göre oluşturabilirsiniz.

Bu sayede satış ekibinizi daha verimli hale getirebileceğiniz bir yaklaşım elde edebilirsiniz. Satın alma olasılığı daha yüksek olan ve daha yüksek gelir sağlayan potansiyel müşterilere odaklanabilirsiniz.

zoho routeiq satış rotası yönetimi uygulaması

Saha Çalışanlarınız Önemli Ayrıntıları Kaçırmasın!

Çoğunlukla gerçek bir satın alma işleminden önce potansiyel müşterilerin özel dikkat gerektiren belirli gereksinimleri ve açıklamaları olur. Bu gibi durumlarda, satış temsilcilerinin bu farklı gereksinimlere yanıt vermeden önce yöneticilerine danışmaları gerekebilir. Satış temsilcisi sahada birden fazla müşteri ile ilgilendiği için bu küçük ayrıntıları gözden kaçırabilir ya da başka müşterilerle karıştırabilir.

Zoho RouteIQ, satış temsilcilerinin önemli bilgileri not edebileceği ve kolay bir şekilde kayıtlar ekleyebileceği not tutma özelliği ile birlikte gelir. Bu sayede, müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşarlar.  Ayrıca, haritanız üzerinden alabileceğiniz raporlar sayesinde, daha fazla satış faaliyeti gösterdiğiniz lokasyonlara hâkim olabilir ve daha düşük satış faaliyeti gösterdiğiniz lokasyonlara performansınızı geliştirmek için odaklanabilirsiniz.

zoho routeiq satış rotası yönetimi uygulaması

Satış Yöneticileriniz, Saha Faaliyetlerinin Bütünlüklü Bir Görünümünü Elde Edebilir!

Satış temsilcileri sahada zorluklarla karşı karşıya kaldıkça, satış yöneticilerinin kendi iş süreçlerinde yaşadığı zorluklara bir de satış temsilcilerininki eklenir. Zoho RouteIQ ile satış temsilcilerinin konumları ve etkinlik kayıtları yöneticilerle ve ekiplerle paylaşılabilir. Bu sayede her temsilcinin satış performansı hakkında da tam bir görünüm sağlanır. Ayrıca, Zoho RouteIQ, satış temsilcilerinin saha ziyaretleri sırasında ortaya çıkan her maliyeti doğrulamalarına yanlış beyan edilen harcamalar için hesap verilebilirlik sağlamalarına da yardımcı olur. 

zoho routeiq satış rotası yönetimi uygulaması

Sizler de satış temsilcilerinizin ve yöneticilerinizin tüm bu avantajlardan faydalanmasını istiyorsanız, Zoho'nun Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex'i ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Denizhan