zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM'in Piyasadaki En İyi CRM Sistemi Olduğunu Kanıtlayan 8 Özellik

25.10.21 02:21 PM By Denizhan

CRM sistemleri son dönemde işletmeler için oldukça kritik bir önem taşıyor. Son iki yılda hızlanan dijital dönüşüm konusundaki adımlar, CRM sistemlerini çok daha popüler hale getirdi. Pazardaki hareketliliğin her geçen gün arttığı CRM konusunda, işletmeler tercih yapmakta oldukça zorlanıyor. Alternatifler arasından en doğru seçimi yapabilmek için doğru bir araştırma ve iş süreçlerinin tanımlanması oldukça önemli iki adım oluyor. Eğer sizler de en iyi CRM için araştırma yapıyorsanız, bu yazımız tam size göre! Dünyanın en popüler CRM sistemlerinden biri olan Zoho CRM’i piyasanın en iyisi yapan özelliklere hep birlikte bakalım!

piyasadaki en iyi crm zoho crm

Özelleştirme ve Canvas Tasarım Stüdyosu

Zoho CRM’i bu denli popüler kılan özelliklerin başında kuşkusuz ki kullanıcılara sunduğu esneklik geliyor. En iyi çözümleri tek bir çatı altında toplayan Zoho CRM’i işinizin gereklerine göre uyarlayabilirsiniz. Her endüstrinin iş yapış biçimleri birbirinden farklı, her işletmenin yapısı kendine has gereksinimlere sahiptir. Bunun farkında olan Zoho ile tek bir kod satırı yazmadan sisteminizi özelleştirebilirsiniz. Kullanıcı deneyimi, CRM sisteminizin işletmenize katacağı fayda üzerinde oldukça etkilidir. Çalışanlarınızın kolaylıkla kullanabileceği ve kullanırken eğlenebileceği bir sistem yaratmak, Zoho CRM ile oldukça kolay! Canvas ile CRM’in kullanıcı arayüzünü yeniden tasarlayabilir ve özel gereksinimlerinizi, tercihlerinizi karşılayan bir sistem yaratabilirsiniz. Üstelik tüm bunları tek bir kod satırı yazmadan yapabilirsiniz!

zoho crm canvas tasarım stüdyosu

Mobil CRM

İş söz konusu olduğunda, vakit nakittir. Müşteri beklentilerinin hız odağında değiştiği bu dönemde, satış ekibiniz hızlı bir şekilde yanıt vermezse, bir anlaşmayı kaçırabilir ya da mutsuz bir müşteri ile karşılaşabilirsiniz. Zoho’nun mobil CRM uygulamalarıyla satış ekibiniz hareket halindeyken potansiyel müşterilerle iletişim kurabilir, önemli potansiyel bilgileri kaydedebilir ve bunlara erişim sağlayabilirler. Bu sayede KPI’larını takip edebilir ve hareket halindeyken veriye dayalı kararlar verebilirsiniz.

zoho crm mobil app

Raporlama ve Dashboard

Etkin bir raporlama aracı, daha doğru kararlar vermeniz üzerinde oldukça etkilidir. Zoho CRM içerisindeki Zoho Analytics uygulaması ile birçok kaynaktan gelen yoğun veriyi yönetebilir ve görsel olarak zengin bir biçimde analiz edebilirsiniz. Zoho Analytics uygulaması ile Raporlarınıza akıllı telefonlarınız dahil her ortamdan ulaşabilir ve üst yönetim veya müşterileriniz ile anında paylaşabilirsiniz. Ayrıca, Bir organizasyon içerisinde iş süreçlerinin karmaşık bir hal alması hem patronlar hem de çalışanlar açısından bir kabusa dönüşebilir. Bu karmaşanın en başında oluşmaması için her geçen gün artan verinin organize edilerek, işlenmesi gerekmektedir. Günlük faaliyetleriniz, sıradan güncellemeler, performans göstergeleri ya da satış süreci boyunca büyük önem taşıyan takip çağrıları bu süreci daha da zor hale getirebilir. İşte tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmeniz için Zoho CRM sizlere analitik Dashboard’lar sunuyor!

Zoho CRM’in yeni Dashboard’larını daha analitik bir biçimde kullanarak, önemli verinize ayrıntılı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Dashbord hakkında daha detaylı bilgiye: Zoho CRM Dashboard ile Karmaşaya Son Verin başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

zoho crm dashboards

Geniş entegrasyon ekosistemi

  Günümüzde başka uygulamalarla entegrasyonlar bir CRM sistemi için oldukça önemli bir yapı sağlıyor. Zoho CRM’in bu konuda oldukça geniş bir yelpazesi var. Zoho CRM'in Hazır Entegrasyonları sayesinde CRM sisteminizi popüler uygulamalar ve sistemler ile hızlıca entegre edebilirsiniz. Zoho CRM'in Google Adwords Entegrasyonu sayesinde, Google üzerinde verdiğiniz tüm reklamlara dair verileri CRM sisteminize kaydedebilir ve Adwords reklamlarınızdan gelen Müşteri Adaylarınızın üzerinde bulunan bu veriler sayesinde reklam yatırımlarınızı daha efektif bir şekilde optimize edebilirsiniz. Zoho CRM'in Facebook Lead Ads Entegrasyonu sayesinde, Facebook üzerinden verdiğiniz tüm reklamlarınızdan gelen lead'lerinizin otomatik olarak CRM sisteminize düşmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede Facebook reklam performansınızı CRM sisteminiz üzerinden takip edebilir ve reklam bütçenizi daha efektif bir şekilde yönetebilirsiniz. Zoho CRM sisteminizi Office365 ve G-Suite ile entegre edebilir ve tüm mail, toplantı, takvim, etkinlik gibi süreçlerinizi Zoho CRM üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Zoho CRM, tüm diğer Zoho Uygulamaları ile entegre çalışmaktadır. Zoho CRM'in Toplu SMS Gönderimi, Çağrı Merkezi, Logo Entegrasyonu gibi Türkiye'de kullanılan tüm popüler entegrasyonlarına göz atmak için Zoho CRM Entegrasyonları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

zoho crm zoho social entegrasyonu

İş Akışları ve Otomasyon

Zamanı doğru kullanmak ve tasarruf etmek için bugün en gerekli araç olan CRM, her gün yaptığınız ve iş akışınızı oluşturan işleri sizin için otomatikleştirebilir. Özellikle satış ve pazarlama departmanı söz konusu olduğunda, iş akışını otomatikleştirmek zamandan ve dolayısıyla maliyetten tasarrufu beraberinde getirmektedir. Her gün yaptığınız işleri sizin için yapacak ve size zamandan kazandıracak biri olsa diye düşünüyorsanız, Zoho CRM Workflow ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Zoho CRM’in iş akışı otomasyonu ile işinizi daha verimli hale getirebilir ve rutin görevleri ona güvenle bırakabilirsiniz. Zoho CRM’in iş akışları konusunda size nasıl avantaj kazandırabileceğini öğrenmek için: İş Akışı nedir ve Zoho CRM'de İş Akışı Nasıl Oluşturulur? Başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

zoho crm iş akışları

Omnichannel Yapı

Günümüzde müşterilerin işletmelerle iletişim kurması için birden fazla yol var. Zoho CRM ile satış ekibinizin potansiyel müşterilerinizle bağlamsal, anlamlı konuşmalar yapmasını sağlayan bilgiler merkezileşir, bu sayede müşterilerinizle birden fazla kanal üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. Zoho CRM ile e-posta, telefon, sosyal medya, canlı sohbet, webformlar ve daha birçok noktadan müşterilerinizle etkileşime geçebilirsiniz. 

zoho crm omnichannel yapı

Remote Work özellikleri

Geçtiğimiz iki yıl birçok işletmeye uzaktan çalışabilmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu dönemde birçok işletme uzaktan çalışabilmek için çeşitli uygulamalar kullanmaya başladı. Zoho CRM, bu dönemde pazardaki rakiplerinden oldukça farklı bir noktaya ulaştı. Var olan uygulamaların birçoğunun uzaktan çalışmayı destekliyor oluşu ile birçok kullanıcı zorlu dönemlerde avantaj kazandı. Zoho CRM’in remote work özelliklerini keşfetmek istiyorsanız: Zoho Uygulamaları ile Uzaktan Çalışma Çok Kolay! Başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. 

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

Esnek, Uygun Fiyatlar ve Türkçe Dil Desteği 

Zoho CRM’in pazardaki en popüler CRM sistemlerinden biri oluşunun bir başka önemli nedeni de esnek ve uygun fiyatlara sahip olması. Kullandığınız kadar ödeyebileceğiniz sistemlere sahip olan Zoho CRM, aynı zamanda pazardaki en uygun fiyata sahip olan sistemlerin başında geliyor. Zoho CRM fiyatlarına dair detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

 

Zoho CRM’i özel kılan bir diğer özelliği de Türkçe dil desteğine sahip olması. Birçok global yazılımın Türkçe dil desteğine sahip olmaması, kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkilerken, Zoho’nun Türkçe dil desteğine sahip olması ile çalışanlarınızın sistemi kullanım oranını artırabilirsiniz.

 

Dünyanın en iyi CRM yazılımları arasında gösterilen Zoho CRM hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan