zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Desk ve API Kütüphanesi

24.05.21 09:17 AM By Denizhan

Hızla değişen dünyada başarılı olmanın en önemli kuralı bu değişime ayak uydurabilmek. Teknolojik gelişmeleri en hızlı şekilde adapte eden firmaların rekabet avantajı kazandığı bugünlerde, bu kurallara hızlı bir şekilde adapte olmayan işletmeler, büyük güçlüklerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu bağlamda, daha önceki yazılarımızda, son yıllarda sıklıkla duyduğumuz API kavramını ve Zoho CRM ve API Kütüphanesini mercek altına almıştık. Bu yazımızda ise Zoho Desk ve API Kütüphanelerinden bahsedeceğiz. Haydi başlayalım! 

zoho desk api kütüphanesi

API Nedir? Ne İşe Yarar?

API (Application Programming Interface) Türkçe olarak, Uygulama Programlama Arayüzü olarak tanımlanabilir. Herhangi bir uygulamanın işlevlerine erişim noktasında uzaktan bir erişim sağlayan arayüz olarak da tanımlanabilir. API’ler bir sunucu üzerindeki uygulamaya farklı platformlar aracılığı ile ulaşılmasını sağlarlar. API’lerin kullanım amacına baktığımızda ise bir uygulamanın tüm ya da belirli metotlarını diğer uygulamalarda da kullanıma açarak, uzaktan gelen veri ve bilgi taleplerini karşılamaktır. Bu sayede, tek bir uygulamada gerçekleşen işlemlerden izni olan kullanıcılar, belirli kurallar çerçevesinde faydalanabilir. API’ler aracılığıyla işletmeler gerçek zamanlı veriyi işleyebilirler. Kuşkusuz API söz konusu olduğunda, akla gelen ve son zamanlarda oldukça popüler olan bir diğer konu da entegrasyondur. Zoho’nun hem entegrasyon hem de API noktasında sağladığı birçok avantaj vardır. Bu avantajlardan biri olan Zoho Desk API’leri, RESTful ilkelerine bağlı kalarak diğer Zoho uygulamaları ve üçüncü taraf araçlarla entegrasyonu kolaylaştırır. Bu API'ler, Zoho Desk'teki Biletler, Kişiler, Hesaplar gibi farklı modüllerdeki verileri programlı olarak almanızı ve düzenlemenizi sağlar. Tüm API'ler HTTP kurallarına ve hata kodlarına uyar.


Yardım Masanızın Kabiliyetlerini Arttırın!


Zoho Desk üzerinde geliştirme yapmak için API’leri, uzantıları ve mobil SDK’ları kullanabilir ve ekipleriniz ve müşterileriniz için benzersiz deneyimler oluşturabilirsiniz!


Web Uygulamaları

Yardım masanızı üçüncü taraf uygulamalarla nasıl entegre edeceğinizi öğrenmek için REST API ve Web SDK belgelerimize buradan erişebilirsiniz.


Uzantılar

Üçüncü taraf hizmetlerin işlevlerini Zoho Desk'inkilerle birleştiren özel uzantılar oluşturabilirsiniz.


Özel İşlevler

Zoho Desk'te yerel olarak sağlanmayan özel eylemleri gerçekleştirmenize olanak tanıyan işlevler oluşturabilirsiniz.


Agent App SDK

Özel mobil uygulamalar oluşturmak için Zoho Desk'in iOS ve Android için güçlü SDK'larını kullanabilirsiniz.


Embed Edilebilen Self-Servis

ASAP SDK'larını kullanarak Yardım Merkezinizin tüm bileşenlerini mobil uygulamanıza ve web sitenize yerleştirebilirsiniz.


Geliştirici Forumları

Diğer geliştiriciler ve mühendislik ekibimize buradan sorularınızı sorabilir ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

  

Zoho Desk ve API Kütüphanesinin sağladığı avantajlar hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan