zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Instagram Entegrasyonu ile Instagram Mesajlarınızı Tek Bir Platform Üzerinden Yönetin! 

13.06.22 04:13 PM By Denizhan

Instagram, 21. yüzyıl itibariyle dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında üst sıralarda kendine yer bulur. Yakınlarınızla yaşam içinde etkileşim kurmanızı mümkün kılabilen Instagram; kimi zaman da dünyanın bir ucundaki insanların paylaşımlarının, mesajlarının size ulaşmasını mümkün kılabilir. Görsel, sesli, görüntülü, yazılı etkileşim olanaklarını vadeden Instagram, günlük yaşam içinde hobi amaçlı paylaşımların yanı sıra kurumsal pazarlama işlemleri için de önemli bir platform olma niteliği üstlenebilir. Milyonlarca insana bir tıkla erişme imkânı sunan platform, KOBİ’lerin ilk adımda etki alanını genişletmek amacıyla olanakları buluşturabilirken global şirketlerin de dünyanın dört bir yanına etki edebilmeleri için de önemli rol üstlenebilir. Yalnızca paylaşımlarla organik müşterilere ulaşma imkânını artırabilen Instagram, pazarlama çalışmaları sırasında maliyeti düşürmesi açısından da kilit rol oynayabilir. Müşterilerinize ulaşmak için uygun kanallardan biri olan bu sosyal medya uygulaması sayesinde ürün ve hizmetlerinizi onlara ulaştırabilseniz de onlarla birebir etkileşime geçmeniz her zaman için mümkün olmayabilir. Özellikle gelişmekte olan veya global bir işletmeye sahipseniz potansiyel müşterilerinizi gerçek müşteriye dönüştürmeniz yoğunluk içinde her zaman için mümkün olmayabilir. Gelişme serüveni içinde müşterilerinizin taleplerini aksatmamanız için müşteri ilişkilerini iyileştirmeye yönelik hizmet veren Zoho CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) ile Instagram’ı entegre ederek kullanabilirsiniz. İşletmenizin performansını iyileştirmeye yönelik adımlar atmanıza olanak tanır. Zoho Instagram entegrasyonunun özelliklerine, size neler sağlayabileceğine ve nasıl kullanılacağına dair detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Zoho Instagram Entegrasyonu Nedir? Kimlere Hitap Eder? 

Zoho Instagram entegrasyonu; WebChat, ChatBot ve ziyaretçi takibi programı Zoho SalesIQ uygulamalarından faydalanan kullanıcılar için yepyeni fırsatlara kapı açar. Web sayfalarınızda ziyaretçilerin aksiyonları takip etmenize olanak tanıyan bu program ile en tutar dönüşleri almanız mümkün hale gelir. Yaygın olarak kullanabileceğiniz sosyal medya sayfanız, Instagram üzerindeki potansiyel müşterilerinizle etkileşim olanağını artırmayı hedefler. İşletmenize has amblem, yazı, görsel, tanıtımlarla oluşturduğunuz Instagram hesabı bu entegrasyon sayesinde müşteri ilişkilerini iyileştirme deneyiminin içine dahil edilebilir. İş akışınızı hızlılık, verimlilik, yüksek performans doğrultusunda iyileşmesi için çok yönlü olarak çalışmaya elverişlidir. Bu sayede ister yolun başında olun, isterseniz belirli bir mesafe kat etmiş olun sizin kullanım gereksinimlerinize rahatlıkla cevap verebilir. Zoho CRM özellikleri kapsamında birçok sektöre yönelik hizmet kapasitesi vadeden uygulama temel olarak şu sektörler için kullanılabilir:


  • E-Ticaret
  • Finansal hizmetler
  • Gayrimenkul
  • Sağlık & Klinik
  •  Eğitim
  • Emlak
  • Seyahat
Zoho SalesIQ Instagram entegrasyonu ile müşteri bağını sürdürün.

Bu sektörlerde hizmet veren bir işletmeye sahipseniz, Instagram kanalı üzerinde müşterilerinize ulaşıyorsanız veya ulaşmayı planlıyorsanız Zoho SalesIQ aracılığıyla entegrasyondan oldukça verim alabilirsiniz. Eğer bu sektörlerin dışında bir işletmeye sahipseniz de esnek çalışma olanağı sayesinde Zoho Social Instagram entegrasyonu kullanım gereksinimlerinize cevap verebilir. Sektörünüz doğrultusunda hizmet alabileceğiniz gibi işletmenizin büyüklüğü için de esnek çalışma avantajı elde edebilirsiniz. Yüzlerce, binlerce veya milyonlarca müşteriye sahip olmanız entegrasyondan yararlanabileceğiniz gerçeğini değiştirmez.

Zoho Instagram Entegrasyonunun Özellikleri Nelerdir? 

Zoho SalesIQ’nun web sayfalarıyla kolay entegre olabilme olanağı sayesinde sizinle buluşan Zoho CRM Instagram entegrasyonu, sunduğu niteliklerle hizmet alma deneyiminizi iyileştirmeyi amaçlar. İşletmenizin iş akışının hızlanmasını sağlayarak gelişimi destekleyen özellikleri şu şekilde sıralanabilir:


    Bulut tabanlı hizmet veren Zoho CRM içinde nitelikli şekilde yerini alabilir. Ekstra kurulum çabasına gerek kalmadan verilerin program içerisine aktarılmasını mümkün hale getirebilir.


    Instagram üzerinde gelen mesajların doğrudan Zoho CRM programına yansımasına olanak tanır. Potansiyel veya gerçek müşteri fark etmeksizin Instagram hesabı üzerinde etkileşime olanak tanır.


    Zoho SalesIQ uygulaması içinde yer alan ChatBox (sohbet kutusu) niteliğiyle uyumlu kullanımı destekler. Instagram üzerinde işletmenize özel sohbet kutusuna düşen mesajların hızlı şekilde yanıtlanmasını destekler.


    Zoho SalesIQ ve Zoho CRM fonksiyonları çerçevesinde çok dilli iletişim olanağı çerçevesinde hizmet verebilir. Yerelde hizmet veren KOBİ’ler için kendi dillerinde iletişim olanağını sunar. Dünyanın farklı noktalarından müşterilere etkileşime açık olan global firmalar içinse gerçek zamanlı çeviri niteliğini sunar.


    Tek bir tıklama sayesinde Instagram kanalı üzerinde gerçekleştirilen sohbetlerin geçmişini sunmaya olanak tanır.


    Müşteri adaylarının hesap bilgilerinin sohbet penceresine yansımasını ve müşteriler hakkında notlar almayı destekler.


  Zoho SalesIQ programına entegre olarak çalışmasının avantajı olarak ChatBot (sohbet robotu) ile müşterilerin iletişime geçmelerini destekler.

Zoho Instagram Entegrasyonunun Faydaları 

Müşterilerle etkileşim olanağı geliştirmek amacıyla onlarca niteliği sizinle buluşturabilen Zoho CRM Instagram entegrasyon hizmetinin işletmenizin gelişimine sağlayabileceğiniz faydalar çeşitlenir. Zoho SalesIQ içinde entegre deneyime adım atarken yararlanabileceğiniz temel faydalar şu şekilde sıralanabilir:


    Ürünlerinizin kalitesi ne boyutta olursa olsun müşterilerin taleplerine ve soruları doğru zamanda yanıt vermediğiniz takdirde onları gerçek bir müşteriye dönüştürememe veya kaybetme riskiyle karşılaşabilirsiniz. Bu riski ortadan kaldırmak amacıyla iş yoğunluğu içinde müşterilerinizle çok yönlü iletişim kurma olanağınızı geliştirebilir.


    Müşterilere dair önemli bilgileri yakalama olanağını sizlere tanır. Bu sayede onların mesajlarından, sorularından yola çıkarak müşterilerinizi sınıflamak için ipucu alabilir veya Instagram üzerinde pazarlama stratejinizi bu doğrultuda geliştirebilirsiniz.


    Müşterilerinizin mesajlarına mesai saatleri dışında yanıt vermekten yanaysanız onlar için bir ön sohbet formu oluşturma şansı yakalayabilirsiniz. Bu sayede iş rutininizden ödün vermezken aynı zamanda dinamik etkileşim sürecini aksatmama şansı yakalayabilirsiniz.


    Zoho CRM faydaları kapsamındamesajlara yanıt verme serüvenini otomasyona bağlayıp manuel veri girişini azaltabilirsiniz. Etkileşimde saniyelerin önemi düşünüldüğünde bu sayede daha hızlı hizmet alma şansı yakalayabilirsiniz.


    Zoho SalesIQ mobil uygulaması sayesinde uygun işletim sistemine sahip olan herhangi bir mobil cihaz üzerinden deneyimleme fırsatına erişebilirsiniz. Bu sayede web, mobil fark etmeksizin geniş kullanım deneyimine erişerek, yaşam içinde zamanın ve mekânın sınırlarını aşma olanağı yakalayıp mesajları platform üzerinde anında yönetme fırsatı yakalayabilirsiniz.


    Kullanım sürecinde Zoho Instagram entegrasyonu sayesinde hedef kitlenize yardımcı olmak amacıyla ekstra operatör gereksinimini de ortadan kaldırabilirsiniz.


    Operatörlerinin verimli şekilde çalışabilmesi için ayrıca oturum açması veya ayrı bir Instagram hesabına gereksinim duyma zorunluluğu Zoho Instagram entegrasyonuyla ortadan kalkabilir.


    Müşterilerinizle etkileşim kurma sürecini hızlandırırken Instagram kimlik bilgilerinizi tüm operatörlerinizle paylaşma gerekliliğini ortadan kaldırabilirsiniz.


●    Nitelikli gösterge panosu barındırması sayesinde birden fazla anlık mesajlaşma sırasında ziyaretçilerinizin gereksinimlerini karşılamaya eşlik edebilir.

Zoho Instagram Entegrasyonu Nasıl Kullanılabilir? 

Zoho CRM rehberi kapsamında Zoho Instagram entegrasyonu kullanma deneyimine adım atmak için öncelikle birtakım ön koşulları yerine getirmeniz gerekir. Deneyimlemeye adım atmak için koşullar sizin için şu şekilde sıralanabilir:


    Facebook’ta doğrulanmış bir işletme yöneticisi hesabına sahip olmak.


    Doğrulanmış bir Instagram işletme hesabına sahip olmak.


    Doğrulanmış Instagram işletme hesabının Facebook işletme hesabına bağlı olmasını sağlamak.


    Zoho Sales IQ’nun Pro veya Enterprise sürümüne erişmek.


Eğer işletme hesabı niteliklerini karşılıyorsanız ve deneme serüvenine adım atmak istiyorsanız ücretsiz olarak Zoho SalesIQ programı sayfasından kaydolabilirsiniz. 15 günlük ücretsiz deneme süresinin ardından tercihinize bağlı olarak üyelik uzatma yoluna gidebilirsiniz.


Zoho CRM entegrasyon seçenekleri kapsamında ihtiyacınıza uygun olarak farklı paketlerden faydalanabilirsiniz. 40 farklı uygulama içeren Zoho One veya 7 farklı program içeren Zoho CRM Plus paketi kapsamında işletmeniz için Instagram mesajlarını tek bir platform üzerinde yönetme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Denizhan