zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Evden Çalışırken Kullanabileceğiniz 8 Zoho Uygulaması

05.03.21 09:51 AM By Denizhan

Covid-19 hayatlarımızı geri dönülmez biçimde değiştirmeye devam ediyor. Hem bireysel hem de toplumsal açıdan büyük etkiler yaratan salgın nedeniyle iş dünyası da dönüşmeye ve değişmeye devam ediyor. İş yapış biçimlerinin ve kullanılan teknolojik araçlarının yetkinliğinin her geçen gün daha fazla sorgulandığı bu dönemde, evden çalışma modeli artık neredeyse işletmelerin tamamının benimseyebileceği bir yapı kazandı. Evden çalışma modelinizi hem çalışanlarınız hem de sizin için daha verimli hale getirebilecek araçlar arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu yazımızda, sizlere evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 Zoho uygulamasından bahsedeceğiz. 

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

1 -    Zoho Mail

Evden çalışma söz konusu olduğunda, iletişimin kıymeti çok daha belirgin bir hale geliyor. Özellikle e-mail trafiğinizi doğru yönetmek, ofiste olduğundan daha zor ve karmaşık bir hale gelebilir. Zoho Mail Servisi ile şirketinize server kurulumu yapmadan Mail Sistemi kurabilir ve tüm ofis çalışanlarınız ile beraber kolayca kullanabilirsiniz. Dosya Depolama Alanları, Dosya Paylaşımı, Toplantı ve Takvim Yönetimi ve bunlar gibi başka birçok modülü içerisinde barındıran Zoho Mail Sistemini herhangi bir teknik donanıma gerek kalmadan basit bir şekilde kullanabilirsiniz. Sadece kullanıcı adı ve şifresiniz ile giriş yapabileceğiniz Zoho Mail'de kontrol paneli üzerinden şirket içi veya kişisel tüm düzenlemeleri yapabilirsiniz. Zoho Mail Servisi, Zoho CRM ile entegre çalışarak, mail ve CRM arasındaki tüm otomasyonu da kolaylıkla gerçekleştirmenize olanak tanır. Bu sayede zamandan kazanabilirsiniz. 

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

2 -    Zoho Connect

Hız merkezinde şekillenen yeni dünya düzeninde, işletmelerin başarısı ne kadar hızlı ve etkili çözümler ürettiklerine bağlı. Zoho Connect, bu hıza ulaşmanızı sağlayacak uygulamalardan biri olarak, pazarda öne çıkıyor. Belki de eski intranet sisteminizden kurtularak, kullanımı kolay, sosyal bir intranet uygulaması kullanmaya başlamanın tam zamanıdır! Kolay kurulum ve düzenleme imkânı sunan bir ara yüze sahip olan Zoho Connect, şirket içerisinde uzaktan paylaştığınız kılavuz ve dokümanları kategorilere ayırmanıza olanak tanır ve aynı zamanda yetkilendirme seçeneği sunarak, dilediğiniz kişilerle paylaşmanıza yardımcı olur.

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

3 -    Zoho WorkDrive

Çalışma biçiminin bir anda değişmesi ile birlikte ekipler arası iletişimi ve birlikte çalışma durumunu yönetmek de karmaşık bir yapı kazandı. Zoho WorkDrive ile şirketinizdeki ekip ve departmanların ortak dosya paylaşım alanlarını herhangi bir server kurulumuna gerek kalmadan yönetebilirsiniz. Son güncellemeleri ile birlikte, şirketinizdeki ekip ve departmanların ortak dosya paylaşım alanlarını herhangi bir server kurulumuna gerek kalmadan yönetmenize olanak tanıyan WorkDrive’ı mercek altına aldığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

4 -    Zoho Meeting

Covid-19’un iş dünyasına kattığı en önemli şeylerden biri kuşkusuz online toplantılar oldu. Evden çalışma modelinde Zoho Meeting’i uzaktan iş birliği için tam teşekküllü bir web konferans uygulamasına dönüştüren Zoho, geçtiğimiz Nisan ayında, dünya genelindeki kullanıcıların çok beğendiği birden çok video akışına sahip video konferansını başlattı. Online toplantılar konusunda, kullanıcıların en büyük endişesi ise güvenlik olmaya devam ediyor. Güvenli ve verimli toplantı için dünyadaki birçok işletmenin tercihi; Zoho Meeting ile herhangi üçüncü parti bir uygulamaya bağlı kalmadan toplantılarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Güvenli bir ortam sunan Zoho Meeting, kullanıcı verilerini hiçbir amaçla paylaşmıyor ya da işlemiyor. Bunun yanı sıra ücretsiz deneme sürümü içerisindeki tüm özellikleri de kullanabilirsiniz. Zoho Meeting hakkında daha önce kaleme aldığımız yazımızı buradan okuyabilir, evden çalışırken verimli toplantılar gerçekleştirebilirsiniz.

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

5 -    Zoho Sign

Fiziksel olarak ofislerde bulunamamak, bazı bürokrasi işlerinde aksamalara neden olabiliyor. Bu sorunlar arasında en sık karşılaşılan ise kuşkusuz imza gerektiren belgeler konusunda yaşanan karmaşa oluyor.  Zoho Sign Uygulaması ile artık akıllı telefonunuz üzerinden tüm gerekli imzalarınızı verebilirsiniz. Zoho Sign uygulaması ile akıllı telefonunuz yanınızda olduğu her an, istediğiniz dokümana dijital imzanızı bırakıp gerekli onayları verebilirsiniz. Ayrıca, Zoho CRM, Google Drive, Dropbox ve daha birçok diğer popüler uygulama ile olan hazır entegrasyonlar sayesinde zamandan kazanabilirsiniz. 

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

6 -    Zoho Showtime

Pandemi ile birlikte her sektör yeni kurallara uyum sağlamak zorunda kalırken, en büyük etkilerden birini kuşkusuz eğitim sektörü aldı. İşletmelerin de verdiği eğitimler, süreç boyunca sekteye uğradı. Bu durum, çevrimiçi eğitim platformlarını gündeme getirdi.  Hala etkileri devam eden bu zorlu süreçte, eğitime ağırlık vermek isteyen firmalar için Zoho Showtime birçok avantaj sağlıyor. Zoho Showtime uygulaması dijital olarak, şirket içi ya da dışında yapacağınız eğitimleri düzenleme olanağı tanımasının yanında, aynı zamanda verdiğiniz eğitimlere dair etkileşim raporları sunuyor. Bu sayede eğitim verdiğiniz kitlenin daha detaylı analizini yaparak, eğitimlerinizi de daha verimli bir hale getirebilme olanağı yakalayabiliyorsunuz. 

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

7 -  Zoho Expense

Evden çalışma modeli beraberinde birçok zorluğu da getirdi. Bu zorluklardan en önemlisi ise kuşkusuz çalışanların evden çalışma sırasındaki masraflarını takip edebilmek oldu. Zoho Expense uygulaması sayesinde çalışanlarınız şirket adına yaptıkları kişisel masraflarının Expense üzerinden kayıtlarını oluşturabilir ve bu masrafların takibini ve ödemelerini Expense arayüzü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Zoho Expense üzerinden çalışanlarınızın masraflarını ve avanslarını kendi yöneticilerine iletmeleri oldukça basit ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Çalışanlarınız Zoho Expense üzerinden masraflarını, tutarları, vergi oranları, fiş görselleri ve ilgili hesapları seçerek yöneticilerine gönderebilir. Bu sayede, evden çalışma sırasında çalışanınızın yaptığı masrafların tümünü kolaylıkla takip edebilirsiniz. 

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

8 -  Zoho Cliq

Bugün pandemide gelinen noktada, alınan en büyük derslerden biri kuşkusuz ki doğru iletişimin iş dünyası için oldukça önemli olduğudur. Fiziksel olarak bir arada olunduğunda dahi iletişim bir işletmenin temelini oluşturur. Doğru iletişim, uzaktan çalışma modeli için belki de en fazla özen gösterilmesi gereken konudur. İletişimi en doğru şekilde sağlamanız için tasarlanan Zoho Cliq, şirket içerisindeki tüm insanlar ile mesajlaşabilmenizi, ekipler, departmanlar ya da projeler için özel gruplar kurarak, bu gruplar üzerinden konuşabilmenize olanak tanır. Zoho Cliq’in uzaktan çalışırken size nasıl yardımcı olabileceğini anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilir ve daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

evden çalışırken kullanabileceğiniz 8 zoho uygulaması

Evden çalışma modeli söz konusu olduğunda işletmeler birçok engeli aşmaya çalışıyor. Eğer sizler de evden çalışma modelinizi çok daha verimli hale getirmek için doğru araçları arıyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan