zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Sonsuza Kadar Ücretsiz Bir CRM Uygulaması Gerçekten İşe Yarar mı?

09.11.18 12:57 PM By Can
Zoho CRM'in uzun zamandır "Ücretsiz" olarak sunulan bir kullanım seçeneği var. "Ücretsiz" bazen yanlış anlaşılıyor ve diğer ürünlerdeki "15 Gün Deneyin, sonra para ödeyin" gibi yaklaşımlarla karıştırılabiliyor. "Deneme" değil "Ücretsiz", yani kullanırken sonsuza kadar hiç para ödemeniz gerekmiyor.


"Ücretsiz bir ürünün firmama ne gibi bir faydası olabilir ki?" diye sorduğunuzu duyabiliyoruz. Evet, bir çok yazılım firması amiyane tavırla 'Olta' olarak adlandırabilecek, çok kısıtlı özelliklere sahip ürünleri ücretsiz olarak firmalara yutturmaya çalışabiliyorlar. Fakat burada durum farklı. Zoho CRM'in ücretsiz sürümü hem firmalara fayda sağlayacak bir çok kuvvetli özellik barındırıyor hem de Zoho'nun toplu e-posta, sosyal medya yönetimi, canlı chat gibi ürünleri ile de bütünleşik çalışabiliyor. 


Zoho CRM alanında dünyadaki lider çözümlerden birisi ve her ölçekteki kurumun ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Fakat her kurum CRM'e hazır olmayabiliyor ve yatırım yapmadan önce kullanacağı CRM sisteminin firmanın bünyesine uyup uymayacağını, satış ekibinin uyum sağlayıp sağlayamayacağı konusunda şüpheleri olabiliyor. İşte 'Ücretsiz' Zoho CRM bu tarz kurumlar için çok uygun. Zira kullanmaya başlayabilir ve ücretsiz sürümün sınırlarını zorlayana kadar kullanmaya devam edebilirsiniz.


Şimdi gelelim Zoho CRM'in ücretsiz sürümünün sunacağı faydalara...

 

CRM Kullanmaya Hemen Başlayabiliyorsunuz, Kredi kartı yok, Ödeme yok...


Zoho CRM'in ücretsiz olması size risk almadan deneme imkanı sağlıyor. Zoho CRM’e herhangi bir kart bilgisi bile vermeden kaydolabilirsiniz. 1 ay tüm özellikleri açık bir şekilde kullandıktan sonra Zoho size iki seçenek sunacaktır. İsterseniz ücretini ödeyip ücretli sürümdeki geniş özellikleri kullanmaya devam edebilirsiniz ya da hiç bir ücret ödemeden Zoho CRM’in 'Ücretsiz' paketini sonsuza kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Ücretli sürümlere geçmeye karar verirseniz Zohoyla uzun vadeli bir anlaşma yapmanıza veya peşinen büyük paralar ödemenize gerek yok. Zoho CRM’i sadece kullandığınız kadar öder, verim aldığınız sürece kullanabilirsiniz.

 

 Ücretsiz Zoho CRM'in Firmanıza Ne Gibi Katkıları Olur? 


 3 Kullanıcı Desteği : Diğer ücretsiz CRM yazılımlarının çoğu 1 kullanıcıdan fazlası için ücret talep ederken Zoho CRM'in ücretsiz lisansına 3 kullanıcı dahil. Bu sayede Zoho CRM'i 3 kişilik bir ekiple kullanmaya başlayabilirsiniz.

 360 Müşteri Görünümü: Ücretsiz Zoho CRM ürününde ürünlerinizi talep eden müşteri adaylarını, sıcak satış fırsatlarınızı ve aktif müşteri bilgilerinizi takip edebilirsiniz. Müşterilerinizle ilgili notlar alabilir, görevler atayabilir ve toplantı takviminizi yönetebilirsiniz.

 

 Satışa Daha Çok Zaman: Yeni müşteri yaratmaktan müşteri ilişkilerine, iş akışından satış fırsatlarına Zoho CRM işinizi otomasyona kavuşturur. Bu sayede günlük rutin işlerle uğraşmak yerine satış yapmaya daha çok zaman ayırabilirsiniz.

 

  Takım Çalışması ve Takım İçi Kolay İletişim : Zoho CRM arayüzü satış ekibiniz için bir kurum içi bir sosyal medya platformu gibi çalışabiliyor. CRM içerisinde satış ekibiniz müşteri projeleri içerisinde haberleşerek müşteri ile ilgili önemli bilgileri hemen sisteme kaydedebiliyorlar. Şirket yönetimi de 'Akışlar' bölümünden bu yorumları inceleyerek sürece dahil olabiliyor ve ekiple mesajlaşabiliyor. Bir nevi "Kurumsal Facebook" gibi düşünebilirsiniz, ama önemli bir fark var, burada iş konuşuluyor!

 

 Müşterilerin Sosyal Medya Hesaplarını Takip Edebilme : Zoho CRM Facebook ve Twitter ile otomatik olarak bağlantılıdır. Bu da müşterilerinizin sosyal medya hesaplarını takip edebilmenizi ve onları daha iyi anlayabilmenizi sağlayabiliyor.

 

  Mobil CRM Uygulamaları da Ücretsiz! : Zoho'nun mobil CRM uygulaması sayesinde tüm CRM bilgilerinize nerede olursanız olun internetiniz olmasa bile ulaşabiliyorsunuz. Mobil uygulama IOS ve Android tablet ve telefonlarda çalışabiliyor. Mobil CRM uygulamasının zengin özellikleri ile gitmeniz gereken müşterileri harita üzerinde görüntüleyebilir, müşteri ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilir hatta hızlı ve hazır takip e-posta mesajları bile gönderebilirsiniz.

 

 Her Şey Tek Ekranda: Zoho CRM bir çok popüler uygulama ile entegre çalışabiliyor. Örneğin; Google Takvim uygulamasını kullanıyorsunuz ve takviminizi Zoho CRM ile entegre ettiniz. CRM'de yarattığınız bir etkinlik otomatik olarak Google Takviminize de kaydolabiliyor.

 

 Analiz ve Raporlama: Satışlarınızın ve çalışanlarınızın performansını ölçebilir bunları rapor halinde çıktı alabilirsiniz. Üstelik raporda ne görmek istediğiniz tamamen size kalmış. Zoho CRM'de esnek ama pratik bir raporlama sistemi var. 

 

 Şirket Hiyerarşisi ve Güvenlik: Zoho CRM yazılımında hangi kullanıcının hangi bilgiye erişebileceğini ve bu bilgilerde ne kadar değişiklik yapabileceğini belirleyebilirsiniz. Kullanıcılara belirlediğiniz rolü atayıp CRM içinde de bir şirket hiyerarşisi kurabilirsiniz.



    Mevcut Verinizi Yükleyebilirsiniz: Daha önce hangi CRM sistemini kullandığınız bizim için hiç önemli değil. Hatta bir CRM kullanmıyor da olabilirsiniz. Zoho CRM  tüm verilerinizi düzenli bir şekilde yüklemenize olanak sağlıyor. Böylece şirketiniz işlerine kaldığı yerden devam edebilir.


CRM'in ötesinde başka neler yapılabiliyor?

CRM, Zoho'nun sunduğu onlarca üründen yalnızca bir tanesi. Zoho İş Çözümleri arasında; toplu e-posta pazarlaması çözümü olan Zoho Campaigns, web sitesinden müşterilerinizle sohbet edebilmenizi sağlayan ve ziyaretçileri izleyen Zoho SalesIQ, satış sonrası ile ilgili müşteri şikayet ve taleplerinizi yöneten Zoho Desk, proje yönetimi uygulaması olan Zoho Projects, sosyal medya yönetimi çözümü olan Zoho Social gibi bir çok ürün bulunmakta.


Bütün bu ürünler Zoho CRM ile entegre çalışabiliyor. Tek bir kullanıcı ve şifre ile tüm bu yapıya tek bir yerden erişebiliyorsunuz.

Can