zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Cloudyflex Ailesi Olarak 2023 Yılında Neler Yaptık?

27.12.23 12:52 PM By Kardelen

2023 yılında Cloudyflex ailesi olarak birçok projeye imza attık. Etkinlikler düzenledik, sertifikalar aldık, YouTube’da bilgilendirici videolar yayınladık ve farklı projelere imza attık. Ayrıca Zoho da yenilikçi bir bakış açısıyla farklı güncellemeler yayınladı, kullanıcı odaklı inovatif yazılımlar geliştirdi ve müşteri memnuniyetini yeni bir seviyeye taşıdı. 2023 yılında genel olarak neler yaptığımızı merak ediyorsanız yazının devamını inceleyebilir, Cloudyflex ailesinin 2023 yılı yolculuğuna bizimle beraber çıkabilirsiniz.

1. Cloudyflex Olarak Türkiye’de Zoho CRM Admin Sertifikasına Sahip İlk Partner Olduk

Cloudyflex ailesi olarak 2023 yılında Zoho CRM’nin yönetici işlemleriyle ilgili olan Admin sertifikasını aldık. Zoho, partnerleri arasından katma değer yaratma becerisi ve yetkinliği daha fazla olanları ayırmak için bu sertifikasyon standardını getirmiştir. Bu sertifika, temel olarak Cloudyflex’in Zoho CRM’in yönetim konsolundaki bütün yapıyı detaylı bir şekilde bildiğini gösterir. Genel olarak bu sertifika, Cloudyflex’in etkili çözümler ürettiğini ve yazılımları müşterilerin istekleri doğrultusunda yapılandırabildiğini tesciller. 10 yılı aşkın süredir Zoho CRM’in bir partneri olarak müşterilerimize kişisel ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş sistemler sunmuş olsak da bu sertifikayla başarımız Zoho tarafından da desteklenmiştir.

zoho crm admin sertifikası

2. Dört Büyük MeetUp Etkinliği Gerçekleştirdik

2023 yılının Mart, Haziran, Eylül ve Kasım aylarında 4 tane MeetUp etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliklerden 1 tanesini Ankara’da ve diğerlerini İstanbul’da yaptık. Her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle kullanıcılarımıza yeni gelişmeleri sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. MeetUp etkinlikleriyle bir gelenek başlatmanın heyecanını katılımcılarımızla paylaşıyoruz. Etkinliklerde neler yaptığımızın özeti ise aşağıdaki gibidir:


·  Mart ayında Zoho CRM Pathfinder özelliğinin ne olduğundan bahsettik. Zoho CRM ve Desk’e gelen yeni özellikleri katılımcılarımızla paylaştık. Ayrıca Kuzeybatı Gayrimenkul CEO’su olan Murat Ergin de MeetUp etkinliğimize katılarak Zoho deneyimini katılımcılara anlattı.


·  Haziran ayında Zoho CRM’deki ChatGPT entegrasyonlarını katılımcılarımızla beraber inceledik. Yöneticiler için faydalı özellikleri detaylı bir sunumla anlattık. Ayrıca bu toplantıda Sanita Sağlık Grubu CRM ve Çağrı Merkezi Operasyon Sorumlusu olan Şahin Yeşil, Zoho deneyimini dinleyicilerle paylaştı.

Cloudyflex MeetUp Haziran 2023

·  Eylül ayında Ankara’da gerçekleştirdiğimiz etkinlikte de ChatGPT ile beraber yürüttüğümüz entegrasyonlardan bahsettik. Ayrıca 2022 yılı Eylül ayından 2023’e kadar olan süreçteki yeni güncellemeleri de katılımcılarımıza aktardık.


·  Kasım ayında İstanbul’daki MeetUp etkinliğimizde SaaS uygulamalarının satın alım süreçlerini irdeledik. Data migration (veri göçü) süreçlerini inceledik ve Zoho’nun yazılım dili olan Deluge hakkında detaylı bilgiler verdik.


MeetUp etkinliklerinde müşterilerimizle iletişim kurmayı ve yeni hikayeler anlatmayı seviyoruz. Ayrıca müşterilerimizin de bizimle çıktığı bu yolculukta neler yaşadıklarını dinleyerek ailemizi her geçen gün daha da genişletmekten oldukça memnunuz. Siz de iyi vakit geçirmek ve CRM dünyasına adım atmak istiyorsanız 2024 yılı için planladığımız etkinliklere katılabilirsiniz. 2024 yılında toplam 6 MeetUp etkinliği düzenlemeyi düşünüyoruz. 2 tanesini Ankara’da ve 2 tanesini İstanbul’da yapmayı planlıyoruz. Kalan 2 toplantıyı da daha önce MeetUp etkinliği düzenlemediğimiz farklı şehirlerde gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.

Cloudyflex MeetUp Kasım 2023

3. İki Büyük Etkinliğe Cloudyflex Markası Olarak Sponsor Olduk

Cloudyflex olarak 2023 yılında iki büyük etkinlikte sponsor olduk. IT Forum 23 etkinliğinde Zoho Premium partneri olarak şirketimiz adına satış müdürümüz İbrahim Dirice sunum yaptı. Bu sunumda Zoho’nun 25 yıllık geçmişinden ve global bir şirket olduğundan bahsetti. Sonrasında Zoho’nun neden “Firmaların İşletim Sistemi - The OS For Business” olarak nitelendirildiğini anlattı. Genel olarak Zoho içerisindeki satış, satış sonrası hizmet, proje yönetimi, insan kaynakları yönetimi ya da e-mail marketing yazılımlarından bahsetti. Sunumu izlemek isterseniz bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Cloudyflex markası olarak aynı zamanda CRM Summit etkinliğine sponsor olduk. Müşteri ilişkileri yönetimi söz konusu olduğunda Türkiye’deki en büyük zirve olan CRM Summit, CRM dünyasının önemli etkinlikleri arasında bulunur. 200’den fazla sektörden katılımcının dahil olduğu CRM Summit etkinliğinde Cloudyflex ailesi olarak biz de yerimizi aldık. CRM Summit etkinliğinde de satış müdürümüz İbrahim Dirice, Zoho CRM’in yenilikleri ve günümüz sistemleriyle entegrasyonu hakkında etkileyici bir sunum yaptı. Cloudyflex’in CEO’su Haluk Çavuşoğlu da etkinlikte şirketin CRM dünyası içindeki konumunu dinleyicilerle paylaştı.

it forum 2023 zoho premium partner cloudyflex
Cloudyflex CRM Summit Etkinliği 2023
Cloudyflex CRM Summit Etkinliği 2023

4. 2023 Yılında YouTube’da Oldukça Aktiftik

2023 yılında Cloudyflex Akademi YouTube kanalında hem Zoho uygulamaları hem de CRM dünyası hakkında birçok değerli bilgi sunduk. Öne çıkan videolar ise şu şekildedir:


·  Satış müdürümüz İbrahim Dirice 2023 yılında yenilediğimiz Zoho hizmet paketlerini anlattı. 

"Bu yıl, StartFlex ve TrainFlex isimli paketlerimizin içeriğini genişleterek onları DynaFlex olarak kullanıcılarımız için yeniledik ve kapsamını genişlettik. DynaFlex paketi zaman bazlıdır ve daha hızlı bir başlangıç yapmak isteyen müşterilerimiz için özel olarak hazırlanmıştır. Ready Flex paketi ise belirli sektörler için konumlandırdığımız ve kapsam dahilinde işlemleri hızlandıran bir pakettir. Key Flex, isminden de anlaşılabileceği gibi anahtar teslim olarak nitelendirdiğimiz bir pakettir. İstekleriniz ve beklentileriniz net olduğunda incelemelerimiz sonucunda sizin isteklerinizi bu paketle karşılayabiliriz. Time Flex paketi ise daha çok büyük projelerde kullanılmak üzere yapılandırdığımız bir pakettir."


·  İbrahim Dirice aynı zamanda ilk defa CRM alacak şirketler için sistemlerin fiyatlanmasının nasıl yapıldığından ve maliyetlerin nasıl hesaplanacağından bahsetti.


·  Zoho CRM uzmanlarımızdan Göze Tamer, Zoho CRM hakkında sıkça sorulan soruları sizler için cevapladı. 

Bu videoda “Zoho CRM sistemini bir server üzerinde kullanma şansımız var mı?”, “Sistem için herhangi bir ek kurulum yapılması gerekiyor mu?”, “Zoho CRM’i nasıl satın alabilirim ve satın aldıktan sonra faturamı nasıl alabilirim?”, “Başka CRM sistemlerinden Zoho CRM’e veri taşıyabilir miyim?”, “Zoho CRM’de Türkçe dil desteği var mı?” ya da “Zoho CRM sistemini çağrı merkezime entegre edilebilir mi?” gibi soruların yanıtlarını verdi.


·  Göze Tamer aynı zamanda Zoho CRM içerisinde giriş seviyesinde yapabileceğiniz özelleştirme seçeneklerinden bahsetti.

Video içinde özel alanlardan, modüllerden, koşullara bağlı alanlardan, doğrulama kurallarından, gözden geçirme süreçlerinden, görünümlerden, filtrelerden, hazır web formlarından, satış hunilerinin nasıl kullanılacağından, kullanıcı izin ve yönetimlerinden, atama kurallarından ve daha birçok farklı konudan bahsetti.


·  Zoho CRM uzmanlarımızdan Büşra Altınoluk ise Zoho CRM’de ileri seviyedeki özelleştirme seçeneklerini anlattı. Bu videoda ilk olarak Zoho CRM sistemini hangi firmaların kullanmasını gerektiğinden bahsetti. Sonrasında sektör bazında CRM özelleştirmelerini, çalışan bazındaki özelleştirme seçeneklerini, RFM segmentasyonunu, bölge yönetimini, satış tahminleri ve hedeflerini, gelişmiş entegrasyonları ve daha fazlasını anlattı.


·  Pazarlama müdürümüz Denizhan Şahinoğlu ve müşteri ilişkileri müdürümüz Enver Türe, Zoho CRM’deki yapay zeka özelliklerinden, Zia’dan ve ChatGPT entegrasyonlarından bahsetti. Videoda müşteri kayıplarını önceden tahmin etmenize yardımcı olan Churn analizinden, rakip analizlerinden ve geleceğe yönelik tahminleri Zoho CRM’in yapay zeka araçlarıyla nasıl yapabileceğinizden ve daha birçok entegrasyondan bahsedildi.


·  Koç Üniversitesi’nde Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü’nde pazarlama teknolojileri ekip lideri olan Begüm Yiğit de Cloudyflex Akademi kanalımız için Zoho CRM ve diğer Zoho uygulamaları hakkındaki deneyimlerini anlattı. Koç Üniversitesi, tek bir uygulamayla üniversite bünyesindeki bütün herkese ulaşmayı amaçlıyordu. Zoho CRM’den önce aday öğrenciler için, mezunlar için ya da üniversitenin diğer bileşenleri için ayrı uygulamalar kullanılıyordu ve bu durum her bilgiyi bir araya getirme noktasında onları zorlamıştı. Bununla beraber Zoho CRM, üniversitenin bütün bileşenlerini bir araya getirme konusunda Koç Üniversitesine merkezi bir çözüm sunmayı başardı.


·  Segmentify’ın kurucu ortaklarından biri olan Murat Soysal, dijital süreçlerini Zoho One ile bütünleşik olarak nasıl yönettiğini anlattı. Küresel bir şirket olan Segmentify, dünyanın her yerinde müşteriye sahip olmanın getirdiği ek ihtiyaçlarını Zoho’dan önce karşılamakta zorlanıyordu. Müşteri hizmetleri sunmakta ya da farklı para birimleri üzerinden işlem yapmakta problemler yaşayan Segmentify, bütün bu karmaşık sistemi Zoho One ile tek bir noktada bir araya getirerek zorlukların üstesinden gelmiştir.


·  Proje ofis koordinatörlerimizden Bora Tekin, ATS’nin ne olduğunu ve Zoho Recruit’in şirketlere ne gibi çözümler sunduğu anlattı. Zoho Recruit’in özgeçmiş yönetimi alanında sağladığı faydalardan, yazılım içindeki kariyer portalının özelliklerinden, farklı kanallardan gelen özgeçmişlerin nasıl yönetileceğinden ve yazılımın sunduğu diğer özelliklerden bahsetti.

5. Zoho CRM Ürünlerinde Önemli Gelişmeler Yaşandı

Zoho, her geçen gün kendini geliştirir ve müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek ona uygun yenilikçi çözümler üretir. Her ne kadar yıl içinde birçok farklı gelişme yaşanmış olsa da aşağıdaki maddelerde sizin için önemli gelişmeleri bir araya getirdik.


·  Zoho CRM, ChatGPT ile engtegre hale geldi. Zoho CRM’e gelen ChatGPT entegrasyonu sayesinde işlemlerinizi kolaylaştırabilir, yapay zekanın sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz. ChatGPT aracılığıyla maillerinizi yönetebilir, müşterileriniz hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilir, verileri analiz edebilir ve birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Zoho - Chat GPT Entegrasyonu sayfasını ziyaret ederek konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilir, CRM sistemlerinizi yapay zeka aracılığıyla güçlendirebilirsiniz.


·  2023 yılında Zoho Cliq 5.0 çıktı. Şirket içi iletişimi güçlendiren Zoho Cliq, yapay zeka destekli güncellemesiyle uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı günümüzde ekipleri bir araya getirmeyi amaçlar. Ayrıca bir toplantıdaki önemli konuşmaların özetini çıkarma, çoklu mesaj sabitleme ya da iletilerinizde ton analizi yapma gibi yeni özellikler kazanan Zoho Cliq, iletişim alanında şirketinizin gücünü artırmanıza imkân tanır. Daha detaylı bilgilere dili Türkçe olan Zoho Cliq 5.0: Yapay Zeka Odaklı Bir Güncelleme sayfasından ya da dili İngilizce Introducing Cliq 5.0: An AI-driven and enterprise-ready solution bağlantısından ulaşabilir, yapay zeka araçlarının şirket içi iletişiminizi nasıl iyileştirebileceğini öğrenebilirsiniz.

Zoho Cliq 5.0

·  Zoho’nun yapay zeka asistanı Zia, ChatGPT tarafından desteklenmeye başladı. Bu destek sayesinde müşteri verilerini etkili bir şekilde yönetebilir, anahtar kelimeler belirleyerek yeni içerikler oluşturabilir ya da Zoho Desk gibi yazılımların verimliliğini artırabilirsiniz. Dili İngilizce olan Open AI ile Zia sayfasına göz atarak ChatGPT’nin Zoho dünyasına ne gibi faydalar sunduğunu öğrenebilir, siz de sistemlerinizi dilediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz.


·  Ayrıca Zia’ya ChatGPT entegrasyonunun yanı sıra görüntü tanıma özelliği de geldi. Zia Vision ismindeki bu özellikle sisteme eklediğiniz görselleri otomatik bir şekilde doğrulayabilir, ürün görsellerinizi standartlaştırabilir ya da birçok farklı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İlk önce Zia’ya hangi görsellerin geçerli olduğunu öğrettikten sonra doğrulama aşamasına geçebilir, ardından eğitilmiş set aracılığıyla istediğiniz görselleri inceleyebilirsiniz.


·  Zoho CRM’de VoC (Voice of the Customer) adında çok detaylı müşteri deneyimi sunan bir özellik erken erişime açıldı. Bu özellik sayesinde e-posta, müşteri bileti, çağrı ya da anket gibi farklı kanallardan gelen bilgiler aracılığıyla müşterilerinizin düşüncelerini ve şirketiniz hakkındaki görüşlerini daha yakından inceleyebilirsiniz. Eylem planlarınızı müşterilerinize göre özelleştirebilir, daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilirsiniz. Duyarlılık analizi, trend analizi ve tahmin üretimi gibi çeşitli özellikler sunan VoC’nin detaylarına dili İngilizce olan Voice of the Customer (VoC) for Zoho CRM ya da Getting Started with VoC for Zoho CRM bağlantılarından erişebilirsiniz.


·  2023 yılında Zoho CRM’e Pathfinder isimli yeni bir özellik geldi. Pathfinder, sezgisel bir şekilde müşterilerinizin şirketinizle olan yolculuğunu görselleştirir. Müşterilerinizin izlediği yolları analiz ederek hangi noktalarda daha kârlı olduğunuzu incelemenize olanak tanır. Gerçek zamanlı olarak temas noktalarını incelemenizi mümkün kılar. Pathfinder özelliğinin detaylarına anlatım dili İngilizce olan Pathfinder, Path Finder for Zoho CRM ya da Path Finder - An Overview sayfalarından ulaşabilir, müşterilerinizin şirketinizle olan etkileşimlerini nasıl daha iyi bir biçimde inceleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.


·  Zoho’nun bulut tabanlı müşteri destek yazılımı Zendesk de anlık mesajlaşma, ayrıntılı destek bileti görünümü, odak alan vurgusu, kişiselleştirme seçenekleri ve birçok noktada güncellemeler aldı. Zoho Zendesk güncellemelerine isterseniz dili Türkçe olan Zoho Desk 2023'te Yeni Özellikleri ile Çok Daha Güçlü içeriğinden ya da biraz daha detaylı olan İngilizce yazılmış The all-new Zoho Desk 2023 sayfasından ulaşabilirsiniz.

6. 2023 Yılında LinkedIn Bültenimize Başladık

zoho türkiye linkedin aylık haber bülteni

Kasım ayında LinkedIN bültenimize başladık ve sizlerle birlikte yepyeni bir yolculuğa çıkacağımız için oldukça mutluyuz. E-posta bültenine göre daha detaylı bilgileri sunduğumuz LinkedIN’de her ay Zoho dünyasındaki yeniliklerden, CRM alanındaki gelişmelerden ve daha birçok farklı konudan söz etmeyi planlıyoruz. Siz de bizimle birlikte bu yolculuğa çıkmak isterseniz bağlantıya tıklayarak bültenimize üye olabilir, her ay bizden yeni haberler alabilirsiniz.


2023 yılında Admin sertifikası almak da dahil olmak üzere birçok noktada kazanımlar elde ettik. Cloudyflex ailesi olarak hiçbir zaman pes etmeden sürekli olarak müşterilerimiz için projeler geliştirmeye, etkinlikler hazırlamaya ve yeni ufuklara yelken açmaya çalıştık. 2024 yılında da aynı heyecan ve istekle sizler için yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz.

Kardelen