zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zohoyu Yakından Tanımak İsteyenler için: Zoho Nedir? 

23.11.21 08:52 AM By Denizhan

Dünyanın hızla dijital bir döneme girmesiyle birlikte iş uygulamalarına olan talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Zoho Nedir? sorusu bu taleple birlikte kullanıcıların kafasındaki sorulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en popüler iş uygulamalarını, yenilikçi bir bakış açısını merkeze yerleştirerek sunan Zoho, birçok firmanın merak ettiği ve dijitalleşmek için seçtiği önemli isimlerden biri. Uzun yıllardır yazılım pazarındaki liderliğini koruyan Zoho, her geçen yıl ürünlerini güncelleyerek, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürünler üretmeye özen gösteriyor. Yenilikçi bakış açısının merkezde olmasının liderlik konumuyla doğrudan bir bağı olduğunu kanıtlayan firma, boyutu fark etmeksizin birçok firmanın tercihine dönüşmüş durumda. Dijital dönüşümünüz için daha ölçülebilir ve rekabet ortamında sizi bir adım öne çıkaracak adımlar atmak istiyorsanız, Zoho Nedir? sorusu sizin de aklınızdan geçmiştir. Bu yazımızda, bu sorunun yanıtını sizlere vermek istiyoruz. Haydi, başlayalım! 

zoho nedir

Zoho Kimdir?

Global olarak hizmet veren Zoho, yazılımı bir zanaat bir tutku olarak tanımlıyor. İş sorunları çözmek için yaratılan yazılımların aklın en güzel ürünü olduğunu vurgulayan firma, yolculuğuna 1996’da network yönetimi hizmeti vererek başlıyor. 2005 yılına gelindiğinde ise Zoho’nun amiral gemisi ve bugün birçok işletmenin bel kemiğine dönüşen Zoho CRM piyasaya sürülüyor. Hikâyenin işleyişi bu noktadan itibaren değişiyor. Bir başarı hikayesine dönüşen Zoho’nun gelişimini daha önce kaleme aldığımız, ‘Zoho’nun Merkezi Hangi Ülkededir? Zoho'yu Yakından Tanıyalım’ başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

Zoho CRM’in Sağladığı Avantajlarla Endüstrinizde Bir Adım Öne Çıkın 

Özellikle geçtiğimiz iki yılda, tüm işletmeler CRM sistemlerinin kıymetini çok net bir şekilde gördü. Bununla birlikte, yazılım pazarındaki CRM kategorisindeki alternatifler giderek artmaya devam ediyor. Bu alternatifler arasından sıyrılan ve uzun zamandır CRM konusundaki liderliğini sürdüren Zoho CRM, bir CRM sisteminden beklentilerin tümünü karşılar nitelikte bir yapı sağlıyor. Sunduğu özelleştirme seçenekleri ve Canvas stüdyosu sayesinde, işletmelerin süreçlerine uyum sağlayan Zoho CRM, kolay kullanımı ve raporlama konusundaki gücü ile de işletmelerin geleceği öngörmelerine yardımcı oluyor. Zoho CRM’i pazarda lider konuma taşıyan ve işletmelerin ilk seçeneği olmasını sağlayan özellikleri merak ediyorsanız, ‘Zoho CRM'in Piyasadaki En İyi CRM Sistemi Olduğunu Kanıtlayan 8 Özellik’ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. 

Satış ve Pazarlama Departmanlarınıza Zoho Uygulamaları ile Güç Katın! 

zoho'nun satış pazarlama uygulamaları

Satış ve pazarlama departmanları, işletmelerin gelecekleri üzerinde çok etkin bir rol oynarlar. Bu alanlarda yazılıma duyulan ihtiyaç, kuşkusuz son senelerde çok daha fazla arttı. Özellikle birbirine bağlı bir şekilde çalışabilen uygulamalar ile bu departmanlara yeni bir soluk getirmek isteyen işletmelerin ilk tercihi Zoho uygulamaları oluyor. Entegrasyon noktasında büyük esneklik sağlayan Zoho uygulamaları ile satış ve pazarlamaya dair hemen her alanda destek alabilirsiniz. Web sitenizden tutun da sosyal medyanıza, hatta whatsapp’a kadar birçok alanda Zoho’nun satış pazarlama uygulamaları ile bir adım öne çıkabilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde, çalışanlarınız zamandan büyük tasarruf edebilir ve asıl ilgilenmesi gereken konulara yönelebilir. Hem maliyetten hem zamandan kazanmak için Zoho’nun satış pazarlama uygulamaları  keşfine hemen başlayın, geleceğinize bir adım atın! 

Satış Sonrası Servis Uygulamaları ile Mutlu Müşteriler

Satışı gerçekleştirdikten sonra müşteri memnuniyetini sağlamak için neler yapıyorsunuz? Müşterilerinizin gerçekleşen satış ile ilgili sorularını takip edebiliyor musunuz? Bu ve benzeri soruların yanıtlarının tümünü Zoho’nun satış sonrası servis uygulamaları ile verebilir ve bu alanda firmanızı bir adım öne çıkarabilirsiniz. Satışın ardından, müşterinizin sadakatini artırmak ve tekrar sizinle çalışmasını sağlamak için tüm soru ve sorunları yanıtlamalısınız. Özellikle günümüzün müşteri beklentilerinin en başında yer alan bu konuya odaklanan Zoho ekibi, eşi benzeri olmayan bir ürün ile karşınızda! Zoho Desk ile müşteri beklentilerinin tamamını karşılayabilir, müşterilerinizin soru ve sorunlarını hızlı bir şekilde yanıtlayabilirsiniz. Zoho’nun destek masası uygulaması Zoho Desk hakkında daha detaylı bilgiye ‘Destek Masası Nedir?’ başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz. Zoho Assit ile uzaktan müşterinizle erişim sağlayabilir ve sorunları hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Zoho’nun en yeni ürünlerinden biri olan artırılmış gerçeklik tabanlı destek uygulaması ile de müşterilerinize hızlı ve etkili bir şekilde yardımcı olabilirsiniz. 

zoho'nun satış sonrası servis ve destek uygulamaları

Artık Uzaktan Çalışmak Zoho Uygulamaları ile Çok Kolay! 

Son iki yıldır, iş dünyasının dinamiklerini değiştiren uzaktan ve Hybrid çalışma modeli, birçok uzmana göre hayatımızda kalıcı olacak. Bunun farkında olan işletmeler, pandeminin de etkisiyle birlikte uzaktan çalışmayı daha uygulanabilir hale getirmek için dijitalleşme yolunda adımlar atıyorlar. Zoho, pandemi öncesinde de uzaktan çalışma için birçok uygulama sunarken, pandemi ile birlikte bu uygulamalarda birçok geliştirme yaptı. Uzaktan çalışma modelini benimsemek istiyorsanız, Zoho uygulamalarının size nasıl yardımcı olabileceğini ‘Evden Çalışırken Kullanabileceğiniz 8 Zoho Uygulaması’ başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

Süreçlerinizi Daha Etkin Yönetin! 

Her organizasyonun iş süreçleri kendine has bir yapıya sahiptir. Bu özgün yapı teknolojik araç seçimi söz konusu olduğunda kimi zaman zorlayıcı olabilir. Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte rekabet ortamının koşulları yeniden şekillenirken, işletmelerin dijital dönüşüm için adım atma noktasında daha hızlı davranması gerekiyor. Özellikle son yıllarda yaşadığımız sıra dışı durum, bir kez daha gösterdi ki iş süreçlerinin kesintisiz olarak devam edebilmesinin tek yolu doğru teknolojik araçları kullanmak! Değişen ve güçlenen rekabet ortamında hızın ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurursanız, manuel olarak gerçekleştirdiğiniz her görev işiniz açısından hem zaman hem de maliyet kaybıdır. Bu kayıplara son vermek istiyorsanız, Zoho’nun süreç yönetimi uygulamaları ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. 

İnsan Kaynakları ve E-Öğrenim Uygulamalarını Keşfedin! 

zoho'nun insan kaynakları uygulamaları

Ürün ve hizmetler birbirinden farklı olsa da her işletmenin merkezinde insan vardır. Çalışanlarınızın mutlu olduğu bir ortamda üretkenlikleri arttığı gibi aynı zamanda, işinizdeki verim de artacaktır. Doğru insan kaynakları uygulamaları ile çalışanlarınızı işe alım sürecinden itibaren takip edebilir ve sorunları hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Aynı zamanda son iki yılın bir getirisi olan e-öğrenim konusunda da Zoho uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

Daha Etkili Proje Yönetimi 

Proje yönetimi, organizasyonların belki de en zorlandıkları ve karmaşaya en meyilli olan alanların başında geliyor. Günümüzde birçok proje yönetimi uygulaması, bu karmaşaya son verebileceğini söylese de geçirdiğimiz zorlu iki yıl, uzaktan erişim, mobil, bulut teknolojisi gibi altyapılara sahip olmayan uygulamaların aslında pek de yardımcı olamayacağını ortaya çıkardı. Proje yönetimi noktasında en başarılı çözümlerden biri olan Zoho Projects ise bu dönemde fazlasıyla talep gördü ve görmeye devam ediyor. Zoho’nun bir diğer proje yönetimi uygulaması Zoho Sprints ise dinamik ekipler için, agile proje yönetimi metodları baz alınarak tasarlanmış, proje yönetimi platform deneyimini kullanımınıza sunuyor.

Hızlı Yazılım Geliştirme Programı: Zoho Creator

Zoho Creator ile hem mobil hem de web ortamında çalışan size özel iş uygulamalarını hızlıca yaratabilir, bu uygulamaları diğer Zoho ürünleri ile birlikte kullanabilirsiniz. Zoho Creator ile uygulamaları şirketinizin iş yapış biçimine uygun bir hale getirebilir ve potansiyelinizi artırabilirsiniz. 

Cloudyflex Tecrübesi ile Zoho Uygulamalarından Maksimum Fayda Sağlayın!

Cloudyflex, 20 senenin üzerinde bir tecrübeye sahip olmasıyla Türkiye’de farklı bir konumda yer alıyor. Esnek, güçlü ve ekonomik iş uygulamalarını Türkiye pazarı ile tanıştırma amacıyla yola çıkan firma bugün geldiği noktada 400’den fazla başarılı projeye imza atmış durumda. Ekibinin tecrübesini, yazılımın gücüyle birleştiren Cloudyflex, Zoho’nun Premium Partneri olarak, danışmanlık noktasındaki başarısını da sürdürmeye devam ediyor.


Cloudyflex’in vizyonu, 2023 yılının sonuna kadar, "Müşteri Deneyim Yönetimi ve CRM" ve "Kurum içi Dijital Dönüşüm" alanlarında Türkiye’deki Lider ilk 3 firmadan birisi olmaktır. Misyonu ise Türkiye'deki her ölçekteki firmanın "Müşteriye Dokunan Süreçlerinde" ve "Dijital Dönüşümlerinde" Zoho ve diğer ürünleri ile çözümler sunarak onları çok daha çevik, hızlı ve etkin hale getirmektir.

Denizhan